Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kamila 27

czy wzielibyscie ogromny kredyt zeby kupic nieruchomosc

Polecane posty

Gość kamila 27

taka o jakiej zawsze marzyliscie???? kredyt jest ogromny ale posiadlosc piekna. mam zdolnosc kredytowa i staram sie o ten kredyt ale przeraza mnie mysl tak ogromnego zadluzenia. co o tym myslicie. Ah kredyt to 2 mln.

Gość kamila 27
ja lubie ryzyko ale moze nie az takie:) ale w tej chwili o niczym innym nie marze

Gość kamila 27
nie moge myslec co bedzie za 10 15 lat bo tego niewiem:( to kwestia ryzyka jak ktos napisal. roznie dobrze moge nie miec na spalte juz po roku albo splacac regularnie do konca:)

Gość ja zaryzykowałam
i wzięłam-fakt mniejszy niż ty na zakup mieszkania w wawie 2 lata temu. i też się bałam.noc przed podpisaniem umowy w banku nie spalam prawie wcale.myślała co będzie gdy...? ale inaczej się nie da. przecież żadko kogo stać na kupno z oszczędności. pomyślałam sobie jak spłace to ok. jak kiepsko będzie to sprzedam i oddam dług bankowi. wiadomo,że nieruchomości nie tanieją więc strasznie stratna bym nie była.ale wierzę że się uda

Gość kamila 27
moje zarobki miesieczne to 32 tys. mam wlasna dzialalnosc

Gość kamila 27
to jest kredyt inwestycyjny i tylko na 15 lat niestety

Jeśli tylko działalnosc prosperuje Ci tak, że nie widzisz powodu żeby ją zamykać ani żadnych złych znaków... Policzysz i wyjdzie Ci, że w 15 lat spłacisz... I możesz spać spokojnie wiedząc że masz zobowiazania (zreszta kto dziś nie ma...) to w sumie czemu nie? Ja wkrótce kupuję mieszkanko ale malutkie tak do 200 tys, z czego kredyt bedzie ok 150 czyli 3/4, i też sie boje...

Nawet gdybyś odkładała z tego miesięcznie - powiedzmy - 28 tys., to masz prawie 10 lat oszczędzania by spłacić całość z odsetkami. Dużo. Zależy jeszcze jaka to branża i jakie masz perspektywy, ale niezależnie od tego... przez 10 lat może się wiele zmienić na rynku. Ja bym nie ryzykował. Przy takich zarobkach musiałbym mieć bańkę na wejście i wtedy drugą na kredyt.

Gość kamila 27
ale jedna rata miesieczna to 12 tys. jakos dam rade:)

Gość becky.
szczesciara :)

Nigdy w życiu! Kto nie ryzykuje, ten nie zyskuje, ale chociaż żyje spokojnie. Co z tego, że zamieszkałabym w pięknym domu skoro nie mogłabym spać w nocy ze strachu, że obudzę się w kartonie na dworcu z olbrzymimi długami.

Jesteś pewna, że 12 tys.?? Na 15 lat?? To daje... 2.160.000 zł. Sory, ale to kompletnie niemożliwe, musiałby to być kredyt praktycznie za darmo. Jaki bank da 2 bańki na 15 lat w zamian za 160 tys. zł zysku?

Gość kamila 27
wielbicielu nie zapominaj ze mam wklad wlasny 40 %:P

Gdybym nie miała innej mozliwości na własne mieszkanie to na pewno tak, ale pod warunkiem stabilności zawodowej.

Gość kamila 27
rumcajsik dom za 300 tys???????????? cudowny???????????????niemozliwe

Wkład własny... jak mogę zapomnieć, skoro dopiero teraz o nim mówisz? :o czyli... ile tego kredytu w końcu bierzesz? Z tych 2 mln masz 40 % wkładu?

Gość mozliwe mozliwe
moi rodzice zbudowali piekny parterowy domek 120 m za 280 tys liczac juz wszystko:) No ale mieszkaja w malym miescie:) i jakos dali rade:D

Gość kamila 27
of corese mam 40 % wlasnego wkladu (bede miala jak sprzedam mieszkanie:P) bez tego bank nawet nie chce rozmaiwac. to jeden z wymogow. Ale wiesz co wielbicielu, przyznam ci sie ze mimo tego iz kocham ryzyko boje sie tego kredytu jak cholera:)

Kamila napisz lepiej jaka to działalność, ze tyle można zarobić w miesiąc? wiesz...mnie 10 tys wystarczy w zupełności :) poważnie piszę ps. ładowałabym się w kredyt i dom + dodatkowe ubezpieczenie od kredytu + ubezpieczenie od utraty pracy

Gość kamila 27
w sumie strace 2 mln jesli cos nie pojdzie ale takiej opcji nie dopuszczam:D poza tym do tego dochodza koszty kredytu, ubezpieczenie, wibor, no i opalata urzedu skarbowego. Wierze ze mi sie uda:)

Gość kamila 27
nie nie pod restauracje:P pod salon kosmetyczny:D