Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

katarzyna2345

jak ustalic miejsce zameldowania faceta ktorego chce podac do sondu o alimenty i

Polecane posty

chce zlozyc pozew o ustalenie ojcostwa i alimenty ale znam tylko miejsce pracy ojca dziecka czy sa jakies sondowe wnioski aby to ustalic pomozcie

Gość kalilula
ty chcesz podac meza do sádu czy przeprowadzic sonde bo nie rozumiem :P

Gość dida diada
sądu - jeśli już ... Myślę, ze jak nie znasz, to mozesz to opisać, gdzie pracuje ... sąd sam ustali, to jedna możliwość Druga - spróbuj w urzędzi gminy Trzecia - posterunek policji ... może pomogą, zwłaszcza ze o alimenty chodzi.

on nie jest moim mezem bylismy razem a teraz jest dziecko on sie wypiera wiem gdzie pracuje ale nie wiem gdzie jest zameldowany bo on prawdopodobnie pochodzi z nad moza a pracuje w chelmie

Gość dziewczyno zainwestuj ty
przede wszystkim w slonik ortograficzny, bo co tutaj plodzisz to o pomste do nieba wola:o

Gość serek wiejski
czasem lepiej podac ojciec nieznany niz podawac nazwisko i pozniej saaaaameeeeeee problemy zalezy jaka masz syt finansowa

witam ja miałam podobną sytuację, bo adres który napisałam w wniosku o alimenty i ustalenie ojcostwa, był nieaktualny. miałam 2 sprawy w sądzie oczywiście na których ojciec dziecka sie nie pojawił i mam wszystko załatwione zaocznie i alimenty i ojcostwo i zwrot pieniędzy. czekałam na koniec sprawy ok 6-7 miesięcy ..ale sie opłacało.ps...ojciec dziecka nie może sie wyprzeć bo badania wykażą( na szczęście ja nie musiałam przez to przechodzić bo się przyznał) pozdrawiam

Gość bvbvcb
w chełmie???? z tego chełma z lubelskiego ???? tez jestem z chełma. ale swiat maly. pewnie cie wkreca. juz od razu z nad morza

Zajmuje sie miedzy innymi alimentami.Zawodowo.Skladasz wniosek do sadu rejonowego w twoim miescie.We wniosku podajesz ze nie znasz atualnego miejsca pobytu ojca jesli wiesz to podajesz adres pracy.Sad przesyla prosbe na policje i oni go znajda w rejestrze.To wsjo.

to wpisuje adres pracy w tym wniosku o ustalenie ojcostwa i alimenty czy musze jakis oddzielny wniosek skladac odpowiedz mi mantodea

Acha jeszcze jedno.W tym wniosku o ustalenie ojcostwa nie piszesz o alimenty bo to jest oddzielna sprawa!jak juz sad uzna ojcostwo tego faceta to dopiero wtedy skladasz wniosek o alimenty.

Gość biedny facet...
współczuje mu....ale się bidul wpakował

Masz jakis wzor tego pisma???pod "Sad Rejonowy w ..... Wydzial..... Rodzinny i Nieletnich" Powodka: ty...... miejsce zam...... z zawodu...... Pozwany on (imie i nazwisko) nieznany adres zam. z zawodu... lub pracuje w .....

takim facetom nie ma co wspolczuc jak by mu zalezalo na curce to by ja uznal i po klopocie ale on woli przez sad wiec bedzie mial

to zmien prawnika.Jak mozesz podac kogos o alimenty jak ojciec dziecka jest domniemanym ojcem dziecka i nie ma jeszcze orzeczenia w tej sprawie???no chyba ze sie przepisy zmienily a ja nic o tym nie wiem.

Gość uzywajcie firefoxa
ma modul sprawdzania pisowni podczas wprowadzania tekstu. Proste i efektowne. Zaoszczedzicie sobie niepotrzebnych komentarzy 🖐️

mantodea ona mi napisala tak pozew o ustalenie ojcostwa i w tym : 1.ustalenie ze on jest ojcem 2. nadanie mojej corce jego nazwiska 3. orzeczenie ze nie bedzie mial praw 4.zasadzenie od niego alimentow 5.zasadzenie od niego kosztow procesu 6 zwolnienie mnie z kosztow procesu i jeszcze mi napisala ze ponadto wnosi o przeprowadzenie badan

Nie podoba mi sie to ale ja prawnikiem nie jestem:-o Moze przejdz sie jeszcze do radcy prawnego.Jako samotnej matce przysluguje ci prawo do darmowej porady w MOPSie!

mantodea- moja znajoma też za jednym zamachem ustaliła ojcostwo i wysądziła alimenty