Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mantodea

CHYBA ZARAZ URODZE

Polecane posty

Mantodea.......... co tam???????? Princpolo o co chodzo z podwojna macica? Napisz mi prosze bo mnie to zainteresowalo. Czy podwojna macica to jakby dwie macice?

Princpolo dziekuje za odpowiedz :) Jestes przypadkiem, ze lepiej nie wiedziec hehe Ja wiem od poczatku i lekarze panikuja, ze bedzie porod przedwczesny, nie wiem juz sama co chca robic i sama sie gubie :o Kupa stresu tylko, najprawdopodobniej ( mam nadzieje) niepotrzebnego ... JoannaWM podwojna macica to macica ktora sie podzielila na dwie mniejsze, to anomalia ktorej sie nie leczy tak naprawde. Ryzyko takie, ze w pewnym momencie moze przestac sie rozciagac ( jest o polowe mniejsza niz normalna)

po prostu Julka - dziekuje za odp. jestem zaskoczona ze takie anomalie moga byc. Powodzenia zatem. Mantodea....czyzbys juz pojechala rodzic???

zeby jej tylko nie odeslali z porodowki..ponoc dantejskie sceny przy zapisach do szpitala sie teraz dzieją ;/ portrafia kobiete odeslac

oj tam to odbierzemy poród internetowo tylko wtedy jednak laptopa będzie musiala trzymac między nogami :D

nie maja prawa odeslac jak nie maja miejsca w ich obowiazku jest dzwonic do innych szpitali i szukac miejsca dla rodzacej. Takie podobno prawo :)

mi polozna z izby przyjęc po cichu powiedziała, że jak się uprę to mnie nikt nie odesle choćby nie wiem co - u nas nie dośc że byly przepełnienia to jeszcze cholerny któryś z kolei strajk bałam się koszmarnie- i niepotrzebnie- mialam komplikacje ale i wspaniała opiekę medyczną mimo strajków

hi, hi ;) jak mnie radośnie rok temu położna powitała na sali porodowej, że wieloródka, to nie będę długo sali blokować :p no ale na stronie "mojego" szpitala stoi: ok 2. porody na dobę, a wtedy mój był 4/5-ty a do północy jeszcze się jakieś zdarzyły ;) młyn jak się patrzy!

ech misiu- to był maj;) coraz cześciej wspominam poród zuzy- i mlyn jaki dzial się na naszym topiku- prześciganie w kolejkach:D

Po prostu Julka----Bardzo dorbze że dowiedziałam się o niej dopiero po porodzie inaczej pewnie całą ciąze miałabym schizy :)

JoannaWM ----żeby stwierdzić czy ma się podwójną macice to trzeba przeprowadzić standardowe badania ginekologiczne, wykonać USG, histerosalpingografię – podaje się kontrast do jamy macicy przez szyjkę i sprawdza jej wygląd wykonując zdjęcie RTG.

No i dupa!!!Ech dzis chyba jednak jeszcze nie urodze:-o Bylam u lekarza pan doktor stwierdzil ze rozwarcie na ponad 2 cm.glowka bardzo nisko i dlatego mam takie bole podbrzusza.Porod moze sie zaczac w kazdej chwili maly ma sie dobrze i wazy 3100:):):)Jest jednak maly problem bo lekarz podejrzewa u mnie zakrzepice w lewej nodze.Powiedzialam mu ze od ok.miesiaca co noc budzi mnie potworny bol uda ktory promieniuje na cala noge.Mam brac magnez 3x1 a jak po 3 dniach bol nie ustapi lub sie nasili to mam isc do szpitala na usg nogi:-o

mantodea- biedactwo- nie przejmuj sie- ja juz chyba pisałam = ja jak poszlam na patologię to mi mowili że do porodu daleka droga i pare dni jeszcze a zaczęłam rodzić tej samej nocy;) i rozwarcia wcześniej nie miałam- więc kto wie kto wie a co do usg nogi wiesz to nie przelewki takie zatory no nic ide szykować spanko zuzance bo mały dziś u dziadzia

Gość tak szybko się nie da
rodziłam już 3 razy i nie ma tak szybko :O z takim rozwarciem można i miesiąc pochodzić a skurcze i to bolesne też mogą dłuuuugo trwać

Princpolo - dziekuje za odp. Mantodea a ja juz myslalam ze Ty na porodowce. Jak mnie ma brzuch przez miesiac bolec to ja dziekuje. Co prawda termin mam na 21 maj ale lekarz mi cc zaplanowal na 12 maj, ale cos czuje ze moge nie doczekac....

tak szybko się nie da - no to ja wlasnie z rozwarciem chodze juz ok.2mcy czop mi wypadl jakis miesiac temu-jesli to byl czop to jakas galareta przezzroczysta.Lekarz mowil dzisiaj ze to dni a skurcze mam wyjatkowo caly dzien i coraz bardziej bolesne:-o To moje drugie dziecko:)

eeeeee joanna 21 maja to piekny dzień- moja\zuza urodzila się 21 maja :D

troche to smiesznie zeby rodzenstwo w tym samym dni obchodzilo urodziny ;)... caly czas rozwazam za i przeciw, lekarz powiedzial ze jakby cos to moge przesunac cc na 15 ( o ile wczesniej nie urodze )

wiesz to juz lepiej chyba w ten sam dzien- pewnie z biegiem czasu przy tak małej roznicy i tak byscie wyprawiali dzieciom wspólne urodziny-

JoannaWM moje dzieciaczkui urodzily sie w tym samym dniu, ale były to porody SN, zupełnie się tego nie spodziewałam, bo Kuba miał sie urodzić miesiąc pózniej, ale odeszly mi w ody i przyszedł na świat w tym samym dniu co siostra. Wcale nie byłam zadowolona, wręcz ryczałam na porodówce, że nie chce rodzić , że chcę do domu, bo w domu tort dla córki i prezent, no i nie widziałam jak dmuchała trzy świeczki:-( I do końca nie jestem przekonana czy to tak fajnie miec dzieciaczki urodzone w tym samym dniu.