Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość agniechas

Czy opłaca się kupować telewizor, do sypialni

Polecane posty

moja mała spi pry tv wlączonym. i wlasciwie ma to swoje plusy bo od poczatku ja uczylam zasypiac przy wlaczonym tv , radio przy naszej rozmowie itd... dzieki temu nie wybudza jej nasza rozmowa ani szczekanie psa...

Gość wqedqwfqfwrfwrf
ale czy to promieniowanie, jakos negatywnie wpływa na dziecko?

Gość wqedqwfqfwrfwrf
????

Gość Tia_
Mala zasypia przy telewizorze tak? To jak bedzie w przyslosci mieszkac ze swoim partnerem,to tez bedzie go zameczac o telewizor w sypialni,bo inaczej nie zasnie :D

Gość koncepje na wychowanie
Jeśli ktoś ma ochotę wstwiać telewizor do sypialni to niech to robi. Najgorsze są sytuacje kiedy koło dziecka się na palcach chodzi. Dziecko nie powinno być odcinane od dźwięków, to problem dla rodziców, ale w przyszłości również problem dla dziecka. Miałam znajome dokoła, których całe życie chodziło się na palcach...a jak musiały zamieszkać w akademiku to wielki problem bo radio im przeszkadza, tv przeszkadza, włączona lampka to już nie zasną, ktoś na korytarzu stoi i rozmawia to przeszkoda...itd. Poza tym dźwięk jest czymś do czego dziecko przyzwyczaja się juz w brzuszku, więc nie powinno nagle tego zabraknąć bo dziecko będzie niespokojne, zdenerwowane i gorzej się rozwija...dziecko powinno poznawać świat wszytskimi zmysłami dlatego np. kiedy je nie powinno się wycierać mu buźki kiedy się upaskudzi dookoła ust ponieważ niemowlaki mają kubki smakowe również na zewnątrz. Dlatego myjemy dziecko dopiero po zakończeniu jedzenia, a nie jak niektóre matki robią...co chwilka wyciarają buźkę zmniejszając w ten sposób doznania smakowe

Tia_ - ale co w tym dziwnego???ja tez nie zasne po ciemku bez telewizora!Sa to jakies leki wyniesione z dziecinstwa min.strach przed ciemnoscia!:-o

Gość noidqwd
kupilsmy nie słuchajac rad przemądrzałej kolezanki

Gość hooopek
a co to komu szkodzi ze sobie wstawisz , przeciez jak karmisz malucha piersia ksiazke ciezko czytac a tak przynajmniej fakty obejrzysz w spokoju :P

Gość dqwefwfrfre
ja pierdole ale macie problem

Gość dqwefwfrfre
rozumiem, ze Twoja kolezanka, pożarła wszelkie rozumy, i wie co dobre nawet dla Twojego dziecka tak?

Gość KarolinaWW
Moim zdaniem sie opłaca. Sporo osób jest zmęczonych i jak mają zasypiać na kanapie przed tv to chyba lepiej jest w sypialni. Ja u siebie też chce miec telewizor. Tylko u mnie jest ten problem że sypialnia jest mała. Teraz musze poszukac tutaj http://www.uchwyt.pl/ , specjalnego uchwytu żeby podwiesić telewizor pod sufitem. Bo inaczej nie bedziemy mieć na niego miejsca.

Gość Morisonkaa
Moim zdaniem tak. Bardziej praktyczne jest jak podwiesisz taki telewizor pod sufitem. Wiem ze mozesz dostać takie uchwyty tutaj http://www.uchwyt.pl/instalacje/index.html. Dzięki temu zaoszczedzisz troche miejsca w sypialni

Gość rhianon
Dokładnie, jak juz mam usypiać przed tv, a często mi się to zdarza, to wolę już usypiać w łóżku. A jakie modele tv polecacie? Bo szukam nowego

Gość gość
wyscie chyba powariowaly. Dzieci, ktore od malego spedzaja duzo czsu przy wlaczonycm telewizorze maja potem duze problemy z koncentracja w nauce. Do tego TV wplywa tez na to, ze czlowike spi o wiele plytszym snem. A more by talk cos poczytac? Z mezzo pogadac? Dziecku ksiazeczke pokazac? Boze, co to za patologia z telewizowami w sypialniach :O

Gość gość
Patologia ma tv w sypialni? No proszę, to jestem patologią. mąż niestety często wyjeżdża za granicę i po prostu wolę wtedy oglądać tv w sypialni. Kurczę, muszę sobie załatwić kuratora, skoro jestem patologią. A tak na serio, skoro was nie stać na dodatkowy tv, to nie piszcie takich bzdur, że patologia. Widać waszą zazdrość i zawiść gołym okiem, tylko się osmieszacie :O

Gość Lenna79
Przyznam, że nie planowałam telewizora w sypialni. Tak urządziłam mieszkanie, że w sumie nigdzie nie zaplanowałam miejsca na tv. No i traf chciał, że rodzice chcieli się pozbyć panasonica bo zamarzył im się większy no i w sumie namówiono mnie, bym go wzięła. Jedynym miejscem, gdzie mogłam go wcisnąć była sypialnia, ale nie żałuję jakoś. Jest wygodnie oglądać z łóżka, mogę przysnąć przy filmie i nie martwić się, że mi się plecy będą męczyć od dziwnej pozycji na fotelu.

Gość KarynaMacz
Ja na twoim miejscu nie kupowałabym!Dziecko jest zdecydowanie ważniejsze.A gdybyście mieli ochotę coś obejrzeć to możecie wykupić sobie pakiet na telewizja-online net i oglądać na laptopie czy tablecie!