Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Madzia12389

Czy mogę być w ciązy??

Polecane posty

Gość bo ja
Ja tez mam 20 lat i za to pragne byc w ciazy ale juz pol roku i nic

Witam! Heh słuchajcie mam do was kochani pytanie. Otóż kochałam się z chłopakiem 22 kwietnia (oczywiście z użyciem prezerwatywy). Cykl zaczął mi się 11 kwietnia. I czy jest prawdopodobieństwo, że mogło dojść do zapłodnienia jeśli gumka pękła kiedy nie doszło jeszcze do wytrysku:( ? ( pytam, ponieważ z chłopakiem używaliśmy dwóch podczas jednego stosunku i ta pierwsza była pęknięta:( ) Proszę o odpowiedź. Dziękuję.

Gość blueberrry
Ja rozumiem ze ty chcialas miec dziecko bo dla mnie ten kto uprawia seks BEZ ZABEZPIECZENIA chce zajsc w ciaze .

Gość blueberrry
to bylo do autorki tego tematu

Gość Madzia12389
Zakochana--> cykl się zaczął czyli 11 dostałaś okres??

Gość Madzia12389
Czyli 11 dodać 14 dni (przeciętny dzień w którym występuje owulacja) równa się 24 kwiecień z tym że dni płodne licz mniej wiecej od 20 do 28 a nawet większy zakres a wiec to były twoje dni płodne.... Słuchaj ja mialam tak samo bo 8 kwietna a seks 20 czyli mniej wiecej tyle samo dni i baardzo załuję że nic po tym z tym nie zrobiłam a teraz umieram ze strachu. Najlepiej biegaj do ginekologa po tabletkę 72 h po bo jest prawdopodobieństwo zajścia

blueberrry => Dlatego ja się zabezpieczam. Tylko jak widać heh mam pecha. Pierwszy raz mi się zdarzyło, że gumka pękła. Niedługo będę mieć badania hormonalne i dodatkowo będę brać jeszcze dodatkowo tabletki.

Gość Madzia12389
ok heh 11 + 24 to 25:P ale to nie ma aż takiej różnicy i tak dzień płodny i tak

Gość blueberrry
xzakochanax nie mowilam o tobie :) aczkolwiek przyznasz ze sama prezerwatywa to troche malo , moze plus globulki i byloby ok.

Madzia12389 => Heh... Nie dobrze... Mam 17 lat i nie chciałabym sobie zepsuć młodości przez to, że pękła mi prezerwatywa. Jestem nastolatką w pełni odpowiedzialną. Jestem ze swoim chłopakiem 1,5 roku. Kochamy się od jakiś trzech miesięcy. Jesteśmy szczęśliwi i nie chcielibyśmy wpadki mimo, że się zabezpieczamy. Ehhhhh a co do tej tabletki to na nią potrzeba receptę prawda? A mnie nie stać na wizytę u ginekologa w prywatnej klinice:(

blueberrry=> Tak wiem :) Zaznaczyłeś/łaś przecież że do autorki tekstu. Ja po prostu dodałam ów swoje 5 groszy :) heh

Gość blueberrry
Ale te globulki to tylko jezeli wspolzyjesz nieregularnie bo jak czesto to rzeczywiscie lepiej tabletki.

Gość blueberrry
Ja stosuje prezerwatywy i globulki juz sporo czasu i wszystko jest ok

"Zaznaczyłeś/łaś" ot co " nie mowilam" -> blueberrry ehh jesteś kobietą przecież xD ehh to wszystko przez to rozkojarzenie... :)

Gość Madzia12389
zakochana--> tabletka jest na receptę i kosztuje moze nie za mało, ale lepiej teraz wydać tyle bo sam wózek bedzie kosztował 4 razy więcej mówię sama żałuję ze wtedy nie poszłam do ginekologa a teraz jest za późno

Gość blueberrry
poprostu aplikuje sie je do pochwy na glebokosc palca na 10 min przed stosunkiem. dla niektorych moze sie to wydac uciazliwe ale dla mnie nie... jak ktos naprawde nie chce zajsc w ciaze to nie bedzie to dla niego problem :) Globulka rozpuszcza sie , nawilza, jezeli stosunek trwa dluzej niz godzine to trzeba wlozyc druga globulke.

Gość blueberrry
zawsze jezeli prezerwatywa peknie to jest jeszcze globulka :)

blueberrry => Aham :) No dobrze wiedzieć. A takie globulki są na receptę i czy są jakoś dostosowywane do kobiety czy jest jeden rodzaj dla wszystkich kobiet ? :)

Gość blueberrry
Globulki sa bez recepty i sa takie same dla wszystkich kobiet :) 12 globelek kosztuje 26,80 jezeli by cie to interesowalo :)

Gość Madzia12389
Stosuj Patentex Oval tabletkę wklada sie za 10-15 min przed stosunkiem a kosztuje 15 zł za 6 globulek lub 30 zł za 12 Kurde jaka ja byłam glupia:/

Gość blueberrry
"globulek" mialo byc

Gość Madzia12389
Zakochana--> właśnie nie wiem czy jestem i to jest najgorsze...

Gość blueberrry
Madzia moge wiedziec ile masz lat?

Gość blueberrry
tak te globulki nazywaja sie patentex oval

blueberrry => Oooooooooooo ;) To na pewno się zainteresuję :D Dziękuję wam bardzo. Będę dobrej myśli i nie będę panikować na zapas bo stres przecież opóźnia okres a jak mi się będzie spóźniać to jeszcze więcej stresu i co wtedy hehe :)

Gość blueberrry
Do Madzi - nie mozesz zrobic testu?

Gość blueberrry
zakochana - u mnie test przyspiesza okres :D