Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tak sie dzis dowiedzialam

Czy pakowanie zakupionych towarow klienta w sklepie to obowiazek?

Polecane posty

Ponoc na zachodzie tak ,jest a polska jest juz w uni , wiec tak tez tu byc musi ,sie dzis dowiedzialam od jednego pijaczka w sklepie ,a jak jest naprawde?

oj nie masz innych zmartwien?Zlej pijaczka niech sie wpisze do księgi skarg i zażalen:P

Gość UUUIIII
mi tam wszędzie pakują zakupy w torebki.

Gość dejot
dobra wola sprzedawcy...nic nie musi

tak sie pytam bo jestem ciekawa

a jak idziesz na zakupy do super marketu to tez czekasz az ci zapakują?

ludzi to juz przesadzaja , pakowac im zakupy , a co bedzie pozniej , moze pupke podetrzec

No w dużych hipermarketach na pewno było by to nie do przyjęcia. JA jak pracowałam w małym sklepiku dla dzieci to pakowałam ale to raczej z nudów :-/ a nie z obowiązku

mnie nigdy w zadnym sklepei nikt nie pakuje , jestem sprzedawca i draznia mnie tego typu uwagi , ze komus nie zapakowalam zakupow, jesli widze ,ze ktos ma rece zajete siatami , lub starsza osoba , to chetnie pakuje sama , ale jak jakies bogate babso mi rozkazuje ,to wybaczcie..

Gość Vagina Fallacci
A co ty sobie wyobrażasz?! Klient to twój pan! Płacę- wymagam. Jestem twoja chlebodawczynią i wymagam, żebyś mi usłużyła i towar najpierw podała, wymieniła jak mi nie pasuje i w końcu zapakowała. To ja ci płacę i łaski mi nie robisz!

taaa pomażyc se mozesz.Jej szefem jest własciciel a nie ty głupia pindo:P

Gość nie wiem czy to jest obowiazek
ale w sklepach zawsze jest ktos kto pakuje. niektore sieci marketow np jak PATHMARK, ma kasy z napisami -"dla klinetow ktorzy sami pakuja swoje zakupy"

hahahahaha to sie usmialam ,dobre :D

no właśnie -to przez takich co to czekają aż im zakupki popakują ,robią się korki przy kasach... :-0 Ja tam jestem "spakowana" zanim kasjerka powie ile mam zapłacić:classic_cool:

wlasnie!! znalazla sie co to mysli ze wszyscy beda kolo niej skakac ..

Gość Vagina Fallacci
jeszcze czego! mam sama zakupy pakować. A od czego jest sprzedawczyni? Od stania i wyglądania? Niech no tylko taka mi by nie zapakowała zakupów zaraz bym kierownika zawołała. Nie chcę się chwalić, ale juz tak dwie leniwe sprzedawczyni załatwiłam i zostały zwolnione.

taaa pofolguj sobie w necie a co ci tam.Czy ty wiesz ze era kierowników odeszła w zapomnienie wraz z poprzednim ustrojem?

Gość Vagina Fallacci
Zdziwiłabys się bardzo kierownik-manager sklepu to to samo. Jedna taka rzuciła mi na ladę sklepową moje zakupy i torebkę do pakowania. Bezczelna zaraz przy mnie i innych klientach dostała reprymendę od kierownika sklepu. Takie są wymogi. Płacę i wymagam.

siedzisz przy garach w domu więc gdzieś musisz się biedna wyzyć:P

Gość Vagina Fallacci
tłumacz sobie tak dalej, może w to uwierzysz. Sprzedawczynie jest jak ds.upa od s.rania i ma robić to co jej każe klient!

taaa a ty musisz rozkładac nogi gdy ci twój pan mąż karze oj jaka ty jestes biedna i żałosna

Płacę i wymagam...:-0 qrwa ,płacisz za towar , więc jedyne co możesz wymagać to np. data przydatności do spożycia , kasjerce płaca za siedzenie w kasie .

Gość pracownica miesiaca
ja pracuje w sklepie za granica, sklep z ubraniami - wkur** mnie to ze jak pakuje, bo powinnam to jak juz zdarze wyjac torebke z pod lady, mowia " a ja nie chce torebki, mam swoja, wrzuce do swojej", jak nie wyjme to mowia zebym dala torebke, a jak zapytam od razu na poczatku czy chce torebke to czasmai mi takie spojzenie rzuci! ze ho ho i powie " tak! prosze! " o bosze...........

Gość Vagina Fallacci
"karze"? ja żadnych kar nie mam. Żałosne jesteście. Płacę i za towar i za obsługę to jest punkt handlowo-usługowy. Ma mi pakować i g.ówno mi może podskoczyć bo jej zrobie taka aferę, że zaraz wyleci z roboty!

Gość pracownica miesiaca
vagina - wez sobie meliski zaparz.. to tylko forum, wyluzuj :D

Gość a ja też lubię mieć spakowane
Kurcze płaci się nie tylko za towar ale i za usługę! Przecież nie płacimy tylko za towar, ale z naszych pieniędzy tez płacom tym leniwcom!

tak sobie to tłumacz.ja zwracam uwagę na szyld a na nim pisze sklep a nie punkt pakowania dla durnych ,leniwych cip

Gość a ja też lubię mieć spakowane
iska a u fryzjera też sobie głowę myjesz i włosy po sobie zamiatasz? bo przecież idziesz się ostrzyc czy uczesać (przypuszczam że masz dostęp do wody w domu). To jest kompleksowa usługa- zakup w hurtowni, wyłożenie na półki, skasowanie no i zapakowanie.