Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hahaha8

czy można noworodki podawać w szpitalu smoczka?

Polecane posty

Gość hahaha8

bo tesciowa mówi,że za mała jest dzidzia na smoczek,a moja mama mówi,że to nie ma znaczenia i że można?

ja mialam smoczek w spzitalu i inne kobiety tez mialy:)tyle ze moja Zuzia nie chciala wtedy ssac smoczka,w ogole ma smoczek tylko do zasypiania...ale inne dzieciaczki ssaly od poczatku...

zalezy od spzitala. u nas bylo mozna. lepiej wez smoczek wygotowany z sobą a jak połozne nie beda krzyczec to mozesz podawac. Jak dziecko ma silny odruch ssania to smoczek ci sie przyda, choc sa takie maluszki ktore smoczka nie chcą... Moja coś z 5 miesiecy mialą smoczek i to tylko okazjonalnie. Odkąd skonczyla 5 miesiecy wyrzucilam wszystkie smoczki bo ich wcale nie chciala :) ale w spzitalu baaardzo mi sie przydal bo mala ssala jak najęta.

można mozna mozna też dośc wczesnie zacząć edukować dziecko w zakresie składni i gramatyki języka polskiego, zeby składało ładniejsze zdania ;)

Gość zuzia776689

Gość zuzia776689
no ty jestes naserio stuknieta zajmij sie soba wariatko...

Ja mojemu dawałam.Inne matki też.Wprawdzie kiedy szły piguły to niektóre matki chowały smoka wręcz zabierały mocno z buzi malucha he he he.Ja nie.Miałam gdzieś co sobie o mnie pomyślą gdyż to ja jestem matką i to ja bęe decydowała co jest dobre a co złe dla mojego dziecka.

Są różne szkoły ale prawda jest taka, że to tylko zależy od dziecka. W szpitalu położna powiedziała, żebym nie dawała dziecku smoczka do 6 tygodnia, bo zatraci odruch ssania. Niestety mój Synuś tak się darł, że już w domku wsadziłam mu smoka do buziolka i nastała ciiiszaaaaa. Karmie Go piersią a jak wychodze z domu to Mąż moim pokarmem karmi Maluszka z butelki i nie mamy żadnych problemów. Jednak słyszałam, że niektóre dzieci jak poczują smoka to nie chcą cyca itd. Pozdrawiam!!!

Gość marysienka1
Ja miałam w szpitalu smoczka i w końcu go dałam córce, ta od laktacji troche marudziła, ale ja olałam, kup najwyżej takiego smoczka okragłego, który bardziej przypomina sutek, jeżeli sie boisz ze dziecko może zatracić chęć na pierś.

Gość babay
mi nie kazali