Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 tutkisi

Moja twarz nie przypomina normalnej twarzy

Polecane posty

Go艣膰 beatka21
dawno mnie tu nie bylo, musze sie uczyc do sesji wiec mam malo czasu. To juz drugi miesiac jak stosuje dermatix. Mam jeszcze sporo tych malych kreseczek, ale przebarwienia bardzo sie rozjasnily.Teraz kiedy sie pomaluje prawie nic nie widac, nie zuca sie w oczy a robie bardzo lekki makijaz.W czerwcu mam wizyte i znow wykupilam laser. Mam nadzieje ze kiedys wyjde na ulice bez makijazu jak kiedys i nigdy juz o tym co mnie spotkalo nie pomysle.

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 N_M
a ja sie zastanawiam czy czekac na te badania hormonow w szpitalu czy od razu isc po Izotek bo cera mi sie pogarsza z tygodnia na tydzien :( to chyba efekt odstawienia tych tabletek anty w grudniu :( fatalnie sie z tym czuje, na dodatek wszystko znowu zaczelo sie zaczerwieniac. Mama oczywiscie na mnie krzyczy ze najpierw mam zbadac hormony. jutro ide do dermatologa mimo ze nie jestem zapisana, wejde do gabinetu i zapytam czy mnie pilnie przyjmie... mam nadzieje ze spojrzy na ta moja twarz i mi powie - "tak, Izotek bedzie idealny!! i prosze bardzo natychmiast zrobic takie i takie badania..." oj jak ja chcialabym jutro takie cos uslyszec!! czy to prawda ze juz miesiac przed braniem Izoteku trzeba zaczac brac tabletki anty?? Czy dziewczyny ktore biora Izotek stosuja jeszcze dodatkowa metode antykoncepcji (prezerwatywa) aby zminimalizowac ryzyko ciazy?? chce do tego podejsc bardzo odpowiedzialnie...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 tutkisi
Izo bardzo obci膮偶a organizm, a jak do tego sie do艂o偶y jeszcze tabletki anty to ju偶 w ogole masakra. Przytocze cytat: "izo robi z w膮troby sito". No ale czego si臋 nie robi dla pi臋knej cery. Te偶 chyba zbadam znowu hormony. Ale jakie opr贸cz testosteronu? Prolaktyne?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 N_M
tutkisi --> niestety jesli chce sie wspolzyc podczas zazywania Izoteku niezbedne beda tabletki antykoncepcyjne i musowo musze je brac, tego nie da sie wykluczyc - gdyz Izotek moze powodowac powaznie wady plodu. Jesli ktos wie prosze niech napisze - czy trzeba je brac juz miesiac przed zazywaniem leku?? Gdzies wyczytalam taka informacje, to pilne!! Ja badalam 4 hormony plciowe - FSH, LH, Testosteron, Androstendion (ten ostatni okazal sie nieco podwyzszony). Takie nakazal mi zrobic lekarz ginekolog kiedy udalam sie don prywanie. Inny lekarz (juz na Kase Chorych) stwierdzil ze to za malo bo inne hormony tez nalezy zbadac i wyslal mnie do poradni ginekologiczno-endykrynologicznej w Katowicach. Tam lekarz ginekolog-endokrynolog powiedziala mi ze te 4 hormony to prawie nic (!!) i ze polozy mnie na oddzial na dwa dni aby zrobic komplet badan!! Badania te bede miala robione bezplatnie!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 N_M
Dziewczyny jak tylko zrobia mi te badania na pewno poinformuje Was jakie to i co mi wyszlo!! Moze komus to pomoze, bo jak widac nie kazdy ginekolog zleca takie badania!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 tutkisi
To super, 偶e nie b臋dziesz nic p艂aci膰. Ja kiedys placi艂am za ka偶dy hormon 30 z艂 i razem wysz艂o 120! Mo偶臋 tez pojde do szpitala 偶eby nic nie p艂aci膰... hm...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 lollod
Nie ka偶dy szpital bada hormony za darmoche

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 iovinka
Izo przy tr膮dziku hormonalnym?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 N_M
iovinka ---> jesli masz nieuregulowane hormony tradzik moze wrocic. Dziewczyny zgloscie sie do Waszego ginekologa - byc moze tez dostaniecie mozliwosc pojscia do szpitala na te badania co ja... Mozna sprobowac... Dzisiaj udalam sie wczesniej do dermatologa, bo nie wytrzymalam nerwowo :P Jako ze nie bylam zapisana to wizyta trwala bardzo krotko i bez recept - dermatolog powiedziala ze jak nie jestem w ciazy nie widzi przeciwskazan do Izoteku!! W szpitalu prawdopodobnie zrobia mi juz potrzebne badania. Zostalam tez odeslana do innego dermatologa w moim miescie ktory ma praktyke w leczeniu Izotekiem :) ale termin dopiero na 9 czerwca... a do szpitala ide 30 maja... pozdrawiam cieplo :* piszcie co u Was ;]

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 tutkisi
A w jakim mie艣cie mieszkasz? Ja w Poznaniu i nie mam poj臋cia czy tu jest jakis specjalista od Izo :(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 N_M
w Tychach (slaskie)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 N_M
a teraz sie martwie czy ona mi to na lato przepisze... ale jestem dobrej mysli...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 tutkisi
Ale wa偶ne jest tez odpowiednie ustalenie dawek. BARDZO WA呕NE ja tam trzymam za Ciebie kciuki :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 beatka21
Mi tez na samym poczatku przepisano izo pamietam mialam isc do szpitala na 2 tygodnie, ale okazalo sie ze to od hormonu testosteronu, mam w domu karte jakie tzreba zrobic badania, ja je wszytskie zrobilam prywatnie pamietam ze bylo tego bardzo duzo, czesto mnie kuli i wszytsko chccieli zbadac:) Dzis bylam u swojej pani ginegolog-endygrynolog. Wyniki dobre mam i hormonow i probe watrobowa tez zrobilam, ogolenie czuje sie bardzo dobrze no i podjelysmy decyzje ze przehcodze juz na normlane atykoncepcyjne, chcialam nowynette, ale przepisala mi yasmin, . jedyne co mnie martwi to jak bede sie czula po tych tabletkach,mam andzieje ze dobrze to dlamnie wazne bo ja jestem wrazliwa na rozne bole

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 tutkisi
Sama juz nie wiem co robi膰. Jesli mam tr膮dzik hormonalny to Izo odpada, ale po pigu艂kach mo偶na przytyc a ja i tak przyty艂am ju偶 i si臋 boj臋 je bra膰 :(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 izzotek
ja bior臋 izotretynoin臋,lekarka mi sama zaproponowa艂a,m臋cz臋 si臋 z tradzikiem od podstaw贸wki,teraz mam 23lata.na chwil臋 obecn膮 nie mam kr贸st,jeste w polowie leczenia,co b臋dzie po odstawieniu:nie wiem,mam ogromn膮 nadziej臋 偶ze si臋 nie pogorszy stan sk贸ry

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 N_M
tutkisi --> jesli masz tradzik hormonalny nie jest powiedziane ze tabletki antykoncepcyjne Ci pomoga, bo tu moze o inne hormony chodzic!! trzeba rzeczywiscie zrobic ten komplet badan. Poza tym czy tyjesz zalezy jakie tabletki bierzesz (a na kazdego moze to dzialac inaczej) - przykladowo ja po Diane 35 schudlam szybko 4 kilo!! Po odstawieniu waga poszla od razu w gore... (a ja bardzo szczupla jestem wiec to akurat dobrze...) Przy stosowaniu Izoteku jak wiemy skora przestaje sie przetluszczac gdyz gruczoly lojowe nie pracuja... A po odstawieniu?? Czy jesli ja mam ze tak powiem zaj***sty lojotok to po odstawieniu Izoteku mam szanse zeby cera "znormalniala" albo poprawila sie pod tym wzgledem choc troche?? To samo wlosy, bo teraz myje je codziennie a i tak narzekam ;/ Wiecie cos na ten temat?? izzotek --> w polowie leczenia to znaczy ktory miesiac?? a jak przebarwienia - znikaja?? skora sie wygladzila?? bo ja mam strasznie nierowna co juz tu opisywalam (zaskorniki, przebarwienia, blizny, grudki, nierowny koloryt)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 N_M
wkleje tutaj zdjecie dziewczyny ktorej tradzik na tym zdjeciu wyglada bardzo podobnie do mojego w tej chwili: http://www.acne.org/messageboard/index.php?autocom=gallery&req=si&img=26048 chodzi mi o to konkretne zdjecie jak to oceniacie?? no ja oczywiscie mam inna twarz ale tradzik wlasnie w tym stylu - widoczne jest duzo zaczerwienien, takie nierownosci, no niemal identycznie (moze mam troche wiecej przebarwien niz ona). Ja mam tez blizny a czy ta dziewczyna je ma to ciezko okreslic bo to zalezy od oswietlenia. No i masakrycznie blyszczy mi sie twarz. Nalezy wziac pod uwage ze w swietle dziennym wszystko wyglada gorzej wiec domyslcie sie jak wygladam w swietle dziennym... ;/

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 tutkisi
N_M -> ja te偶 mam straszny 艂ojotok, w艂osy myj臋 codziennie i to jeszcze rano, bo jak wieczorem umyj臋 to na drugi dzie艅 i tak mogi艂a. No sk贸r臋 musz臋 oczyszcza膰 4 razy w ci膮gu dnia, tak si臋 艣wieci... Tak poza tym, to mog臋 odpowiedzie膰 na Twoje pytanie odno艣nie przebarwie艅: dzi臋ki Izo sk贸ra bardzo si臋 艂uszczy, przez co wierzchnia warstwa nask贸rka zostaje usuwana i przebarwienia bladn膮 :) Jak ocieniasz dzia艂anie hormon贸w na Twoj tr膮dzik? Np: Diane? dlaczego odstwi艂as? P.S. Masz gg? :D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 N_M
Diane odstawilam po ponad pol roku chyba bo schudlam 4 kg i wazylam wtedy 47kg - to bylo juz za malo. Potem zazywalam Jeannine i Cilest. Nie zauwazylam jakis super efektow na twarzy, ciezko mi stwierdzic czy w ogole jakies byly ale wyleczyla sie klatka piersiowa i plecy. Kiedy w grudniu odstawilam w ogole tabletki antykoncepcyjne to na poczatku bylo ok, potem w polowie stycznia zaczely sie jakies zaskorniki masowo na klatce piersiowej i plecach pojawiac, potem to sie juz zaczely cuda robic i to takze na twarzy. Generalnie wygladam teraz fatalnie bo co sie pojawi to zostawia przebarwienia, w ogole skora sie jakos wolno regeneruje. I jest spory lojotok!! (przy braniu tabletek tez byl duzy ale teraz oceniam go na nieco wiekszy), a przetluszczanie sie wlosow - masakra!! Tez myje tylko rano!! A jak mam wazniejsze spotkanie wieczorem to takze przed wyjsciem wieczorem - to moze czlowieka dobic!! A mam takie ladne wlosy i mogloby byc tak pieknie :( tutkisi --> napisz na ten nr 1813038 to jest moj drugi nr GG taki awaryjny, a jak sie odezwiesz to dam Ci moj nr z ktorego caly czas korzystam, bo nie chcialabym go tutaj podawac na Kafe :) cos czuje ze bedziemy mialy o czym rozmawiac haha :P

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 tutkisi
Dzi臋ki wielkie :) Na pewno zagadam :D S艂uchaj, ja mam ca艂y segregator o lekach na tr膮dzik, i je艣li Tw贸j by艂by spowodowany podwy偶szonym testosteronem to zamiast pigu艂ek anty mo偶esz spr贸bowa膰 POLDANENU. Nie wiem czy s艂yszala艣 o nim... jest to naturalny 艣rodek ro艣linny,bez skutk贸w ubocznych,oficjalnie jest na prostat臋 dla facet贸w. Wiele kobiet m贸wi 偶e rewelka. Nie wiem jak by pomog艂o w naszym przypadku, ale jak Izo nie wypali mo偶na i tego spr贸bowa膰 :) Pozdro

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 N_M
akurat ja mam podwyzszony androstedion... zapytam lekarza o te tabletki bo to podobno moze pomoc wtedy kiedy tabletki anty nie pomagada (byl gdzies taki topik na Kafe) caly czas teraz mysle czy ten lojotok moze wrocic po zakonczeniu kuracji Izotekiem...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 tutkisi
Nie wiem kto to pisa艂, ale chyba jak si臋 nie ureguluje hormon贸w to mo偶e wr贸ci膰. W sumie to nie powinien, bo Izo , a juz na pewno druga kuracja daje 99% szans 偶e nie wr贸ci :) Tak przynajmniej przeczyta艂am

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 N_M
ja bym nie byla taka pewna z tym ze lojotok sie skonczy po zakonczeniu kuracji Izotekiem. Czytalam gdzies ze przez iles tygodni po zakonczeniu kuracji nie ma lojotoku a potem u niektorych tylko zostaje zahamowany i to w 30-80% czy jakos tak... Na Wizazu znalazlam taka wypowiedz: "Jak zapewne wiesz , jedn膮 z przyczyn 艂ojotoku mog膮 by膰 niedobory witamin spowodowane zbyt ubog膮 diet膮 b膮d藕 te偶 chorobami. Istotne s膮 zw艂aszcza witaminy: PP, B2, C, A, E oraz jak wyczyta艂am u R贸偶a艅skiego witamina F (kwas gamma-linolenowy). Tej ostatniej mo偶esz sobie dostarczy膰 przy okazji konsumowania r贸偶norakich olej贸w np. dyniowego, wiesio艂kowego czy te偶 og贸recznikowego, wzgl臋dnie za偶ywania preparat贸w w kapsu艂kach (np. Oeparol, Boracelle). Witamina F wg. wspomnianego wy偶ej Pana hamuje wp艂yw androgen贸w na sk贸r臋, wp艂ywa na sk艂ad ilo艣ciowy i jako艣ciowy 艂oju a tak偶e na rogowacenie i regeneracj臋 nask贸rka - wydawa膰 by si臋 mog艂o cud, mi贸d, malina, zw艂aszcza dla borykaj膮cych si臋 z zask贸rnikami. Niestety w zwi膮zku z moj膮 rozlaz艂o艣ci膮 nie mia艂am jeszcze okazji wypr贸bowa膰 jej na sobie ale jak tylko mr贸z nieco odpu艣ci pomykam do Tesco po butelk臋 oleju z pestek dyni . Je艣li za艣 chodzi o preparaty antyandrogenowe, to Diane nie jest jedynie s艂usznym lekiem. Niekt贸rzy polecaj膮 leki ro艣linne z beta-sitosterolami (np. Poldanen Herbapolu), kt贸re s膮 bezpieczniejsze od "hormon贸w" ."

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 podk艂ad贸wka
Ja sie wyleczylam Izotekiem. Polecam gor膮co!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 N_M
podk艂ad贸wka --> mozesz napisac cos wiecej?? :) dawno zakonczylas kuracje??

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 tutkisi
Oh, nie, nie, nieee... moja twarz wygl膮da coraz gorzej, nie mam poj臋cia dlaczego, przecie偶 tak si臋 staram! ;( ;( ;(

Udost臋pnij ten post

殴r贸d艂o: Daniel Reid \"Na stra偶y trzech skarb贸w\" Mleko i jego przetwory Ciel臋ta powinny pi膰 mleko krowie, tak jak niemowl臋ta do czasu odstawienia od piersi mleko swych, matek. Obydwa rodzaje mleka natura przygotowa艂a dla odpowiednich przewod贸w pokarmowych. Dowiedziono w spos贸b naukowy, 偶e ciel臋ta zdychaj膮 po podaniu im pasteryzowanego mleka ich w艂asnych matek zazwyczaj w ci膮gu sze艣ciu tygodni, zatem podejrzenie, 偶e pasteryzowane krowie mleko nie jest najzdrowszym, podtrzymuj膮cym 偶ycie po偶ywieniem dla ciel膮t, nie m贸wi膮c o ludziach, okaza艂o si臋 s艂uszne. Tymczasem nie tylko doro艣li podaj膮 t臋 zdenaturalizowan膮 wydzielin臋 swym dzieciom, ale nawet sami j膮 konsumuj膮. Mleko krowie zawiera czterokrotnie wi臋cej protein i jedynie o po艂ow臋 mniej w臋glowodan贸w ni偶 mleko cz艂owieka, pasteryzacja za艣 niszczy enzymy mleka krowiego niezb臋dne do strawienia tak wielkiej ilo艣ci protein. Nadmiar protein w mleku krowim zalega w uk艂adzie pokarmowym cz艂owieka, wywo艂uj膮c procesy gnilne, zatyka jelita lepkim szlamem, kt贸ry przedostaje si臋 nawet do krwi. Z czasem tego szlamu jest coraz wi臋cej i organizm stara si臋 go wydali膰 przez sk贸r臋 (wypryski, tr膮dzik) i p艂uca (katar). Jednak cz臋艣膰 rozk艂ada si臋 wewn膮trz, tworz膮c doskona艂膮 po偶ywk臋 dla infekcji - 艣luz, 藕r贸d艂o reakcji alergicznych wywo艂uj膮cych sztywnienie staw贸w z powodu odk艂adaj膮cego si臋 wapnia. Wiele przypadk贸w chronicznej astmy, alergii, infekcji ucha i chor贸b sk贸ry wyleczono po wyeliminowaniu z diety wszelkich przetwor贸w mlecznych. Produkty z mleka krowiego s膮 szczeg贸lnie szkodliwe dla kobiet. Organizm kobiecy powinien by膰 藕r贸d艂em mleka, a nie przyjmowa膰 go pod postaci膮 pokarmu. Utrata si艂 witalnych powodowana przez spo偶ycie pasteryzowanego krowiego mleka powi臋ksza obecno艣膰 syntetycznych hormon贸w wstrzykiwanych zwierz臋tom dla zwi臋kszenia ich wydajno艣ci. Te substancje chemiczne wyrz膮dzaj膮 prawdziwe spustoszenie we wra偶liwym uk艂adzie endokrynologicznym kobiety W Food and Healing terapeuta dietetyk Annemarie Colbin tak oto opisuje katastrof臋, do jakiej doprowadzaj膮 produkty mleczne w organizmie kobiety: Spo偶ycie mleka i jego przetwor贸w - ser贸w, jogurtu i lod贸w -zdaje si臋 艂膮czy膰 艣cis艂y zwi膮zek z r贸偶nymi zaburzeniami uk艂adu rozrodczego kobiety. Chodzi tu mi臋dzy innymi o guzy jajnik贸w, cysty, up艂awy i infekcje. Powyiszy zwi膮zek potwierdzaj膮 niezliczone znajome mi kobiety, kt贸re zg艂aszaj膮 z艂agodzenie wymienionych objaw贸w lub ich ca艂kowite ust膮pienie po zaprzestaniu spo偶ywania produkt贸w mlecznych. W艂贸kniaki zanikaj膮 lub rozpuszczaj膮 si臋, rozw贸j raka szyjki macicy zostaje powstrzymany, nast臋puje samoczynna regulacja cyklu miesi膮czkowego... Wydaje si臋, 偶e w kilku przypadkach dosz艂o do cofni臋cia niep艂odno艣ci... Wiele kobiet i m臋偶czyzn spo偶ywa produkty mleczne, poniewa偶 tak doradzi艂 im lekarz z uwagi na wysok膮 zawarto艣膰 wapnia. To z艂a rada. Krowie mleko zawiera 118 mg wapnia w ka偶dych 100 gramach, nie mo偶na zaprzeczy膰, dla por贸wnania mleko cz艂owieka zawiera 33 mg w 100 gramach. Lecz na 100 g mleka krowiego znajduje si臋 97 mg fosforu; dla por贸wnania w mleku cz艂owieka jest go 18 mg. W przewodzie pokarmowym dochodzi do po艂膮czenia wapnia z fosforem, co w艂a艣ciwie wyklucza jego przyswojenie. Doktor Frank Oski, dziekan Wydzia艂u Pediatrii State University of New York\'s Medical Center, stwierdza: „Jedynie te produkty spo偶ywcze, w kt贸rych stosunek wapnia do fosforu wynosi dwa do jednego lub wi臋cej, mo偶na uwa偶a膰 za dobre 藕r贸d艂o wapnia\". Stosunek ten w mleku ludzkim wynosi 2,35 do jednego, w mleku krowim natomiast 1,27 do jednego. Mleko krowie zawiera ponadto 50 mg sodu w 100 gramach, a mleko cz艂owieka tylko 16 mg. Wynika z tego, 偶e mleko krowie jest jednym z najbardziej rozpowszechnionych sk艂adnik贸w wsp贸艂czesnej zachodniej diety, kt贸re s膮 藕r贸d艂em nadmiaru potasu w naszych organizmach. Pr贸cz tego mleko krowie jako 藕r贸d艂o wapnia nie mo偶e si臋 r贸wna膰 z innymi znacznie lepiej przyswajalnymi i zdrowymi artyku艂ami spo偶ywczymi. Prosz臋 por贸wna膰 118 mg wapnia w 100 gramach mleka krowiego z jego zawarto艣ci膮 w wymienionych poni偶ej artyku艂ach spo偶ywczych; migda艂y (254 mg), broku艂y (130 mg), kapusta w艂oska (187 mg), nasiona sezamu (1160 mg), kelp (gatunek wodorost贸w 1093 mg) i sardynki (400 mg). Osteoporoz臋 wywo艂uje nie tyle niedob贸r wapnia w diecie, ile jej sk艂adniki, kt贸re pozbawiaj膮 ko艣ci i z臋by wapnia. Nale偶y do nich przede wszystkim cukier. Cukier, mi臋so, oczyszczona skrobia i alkohol mog膮 wywo艂a膰 ci膮g艂膮 nadkwa艣no艣膰 krwi, a kwas, jak wiadomo, rozpuszcza wap艅, z kt贸rego zbudowane s膮 ko艣ci. Z osteoporoz膮 najlepiej jest sobie radzi膰, spo偶ywaj膮c wymienione powy偶ej, bogate w wap艅 artyku艂y spo偶ywcze, kt贸re nie s膮 przetworami mlecznymi, jednocze艣nie ograniczaj膮c lub ca艂kowicie eliminuj膮c z diety „z艂odziei wapnia\". Wydaje si臋, 偶e dzienna dawka 3 mg mineralnego boru tak偶e pomaga w przyswajaniu i zatrzymywaniu wapnia w organizmie. Z punktu widzenia tradycyjnej medycyny chi艅skiej mleko jest pewn膮 postaci膮 „seksualnej esencji\". Picie przez ludzi seksualnej esencji innego gatunku mo偶e ich tylko wp臋dzi膰 w k艂opoty. Odnosi si臋 to zw艂aszcza do kobiet, poniewa偶 zawarte w mleku hormony naruszaj膮 delikatn膮 r贸wnowag臋 uk艂adu wydzielania wewn臋trznego. Je艣li trudno wam zrezygnowa膰 z nabia艂u, to wybierajcie mleko kozie, kt贸re swym sk艂adem zbli偶one jest do mleka ludzkiego. Jedynymi bezpiecznymi produktami otrzymywanymi - najlepiej z surowego i niepasteryzowanego - mleka krowiego s膮: 艣wie偶e mas艂o, kt贸re jest przyswajalnym t艂uszczem, oraz 艣wie偶y jogurt, wst臋pnie przetworzony przez 偶ywe kultury laktobakterii, lecz spo偶ywaj膮c nawet i te artyku艂y, nie nale偶y zapomina膰 o wstrzemi臋藕liwo艣ci.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Grazdanka
Pewnie niekt贸rym po przeczytaniu mojego postu zrobi sie wrecz slabo, niemniej jednak napisze jak pozbylam sie tradziku, z ktorym walczylam niezliczona iloscia roznych kuracji przez kilkanascie lat. Przeszlo miesiac temu m.in. na tym forum doczytalam o urynoterapii i jej zaskakujacych efektach przy wielu problemach zdrowotnych (m.in. tradziku). Po zasiegnieciu opinii lekarza med. naturalnej i przeczytaniu sporej ilosci literatury zdecydowalam sie na ta kuracje bo doszlam do wniosku, ze i tak nie mam nic do stracenia. Jednak oprocz zewnetrznego nacierania twarzy uryna lekarz doradzil by oczyscic organizm od wewnatrz, bo jesli tego nie zrobie to zmiany i tak beda sie pojawiac z czasem. Wiec sprobowalam i wewnetrznej kuracji. A jakie sa efekty?? Ano takie, ze od tego czasu (ok. miesiac) pierwszy raz moge wyjsc spokojnie do ludzi bez zadnego podkladu czy chocby krpoki korektora na twarzy:) Oczywiscie aby cera wygladala juz calkowicie idealnie potrzeba pewnie jeszcze czasu, ale efekty ktore teraz widze po prostu powalaja na kolana, naprawde. Praktycznie w ogole nie pojawiaja sie juz nowe zmiany, po starych prawie nie ma sladu (mocz od zewnatrz dziala przeciwbakteryjnie, odkazajaco, troche rozjasnia drobne przebarwienia), jednak ja najpierw by pozbyc sie wiekszych i starszych przebarwien stosowalam krem z kwasem. Efekty po nim byly super, tyle ze po odstawieniu potwornie mnie wysypalo:/ I to wtedy zrozpaczona sprobowalam urynoterapii. Na cale szczescie, bo gdyby nie tamto zalamanie to pewnie do dzis bym o czyms takim nie pomyslala a to jedyna skuteczna kuracja ze wszystkich ktore dotychczas stosowalam. Wejdzcie sobie na watek o urynoterapii i poczytajcie - naprawde warto sie troche poswiecic bo efekty sa boskie;D

Udost臋pnij ten post