Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anka1987

Zbyt wcześnie wzięta tabletka?

Polecane posty

Gość anka1987

Witam Szukałam na forach ale nie mogę znaleźć konkretnej odpowiedzi. Tydzień temu zaczęłam plamić, uznałam, że to początek okresu i wzięłam pierwszą tabletkę z opakowania. Zawsze pierwszy dzień mojego okresu wygląda na plamienie a potem staje się silniejszy. Tym razem miałam tylko 3-dniowe plamienie. (Dodam jeszcze, że przez ostatnie 3 m-ce schudłam 15 kilo - to może być przyczyna.) Tabletek nie przestałam brać. Nie wiem czy działają skutecznie czy lepiej sobie odpuścić. Poradźcie proszę

Gość anka1987
żadna z was nie była w takiej sytuacji? Proszę poradźcie coś :(

tzn jak wzielas tabletke to moglo to spowodowac iz ojres sie skrocil, zmniejszyl, bo przy braniu tabletek, komfort jest taki ze meisiaczki staja sie mniej obfite i nie takie dlugie, jesli nie jestes pewna czy to byl okres czy nie, mozesz przy tym opakowaniu zabezpieczac sie jeszcze dodatkowow, a potem po 7dniowej przerwie zaczynasz 8 dnia nastepne opakowanie i na bank nie musisz sie stresowac zajscciem w ciaze ja w ogole zaczelam kilka dni wczesniej pierwsze opakwoanie po przerwie w niebraniu tabletek, gdyz iz musialam ominac miesiaczke i poprostu zabezpieczalam sie dodatkowo przez cale opakowanie, pomimo iz bralam juz wczesniej, troche zastanawialam sie jak z antykoncepcja, ale dziewczyny uspokoily mnie /tak samo myslalay jak ja, ale chcialam sie upewnic/ ze hormony \"wejda\" w moje cialo, ale lepiej abym zabezpieczyla sie dodatkowo przez tydzien, tak jak w przypadku gdy sie nie bierze 1go dnia cyklu, tylko 5go, ale ja bylam uwazna przez cale opoakowanie

hmmmm ale wiesz co te 15kg hmmm czyli po 5kg na miesiac sadze ze nie jest to bardzo drastyczny spadek dla Twego ciala - w normie, raczej gdybys zgubila 15kg w jeden miesiac to by bylo podejrzane

Gość anka1987
dziekuję bardzo :) szczerze to nie sprawdzałam strony, bo straciłam nadzieje, że ktoś odpowie :) podejrzewam właśnie, że to był mój taki niby okres, bo to był czas, w którym powinnam dostać a minęło już 10 dni i innego nie dostałam, więc tak jak napisałaś prawdopodobnie przez tabletki nie był obfity poprostu dziekuję jeszcze raz i pozdrawiam :)