Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość qwerty1

jaka pora najleosza na zazywanie tabletek anty??

Polecane posty

Gość qwerty1

witam moja lekarka powiedziala ze tabletke anty mam zazywac wieczorem, ja zaplanowalam sobie na godz 21.00 , ale teraz tak sobie myśle czy 21 to nie bedzie za poxno? Boje sie ze tabletka o tak poxnej porze moglaby sie nie wchlonąc dobrze, czy moje obawy sa sluszne? O jakiej porze wy zazywacie? Dodam ze zaczynam sotoswac Syndi-35

Gość crazy nut
ja też biorę o 21:00

Gość ja brałam zawsze o
22.00 nie ma obaw, że tabletka się nie wchłonie:) natomiast chyba lepiej brać troszkę wcześniej , np. ok. 20.00 czy nawet 18.00, bo jak idziesz na imprezkę to potem jest problem;) a gdy weźmiesz około 18.00 to ma czas by się wchłonąć:)

Gość qwerty1
to zostane przy 21.00 , gdyz taka pora najelpiej mi odpowiada ,a alkoholu to malo co pijam wiec raczej tym sie nie martwie:) dziekuje za pomoc:)

zalezy, jesli po zazyciu tabletki troche dziwnie sie czujesz (czasem sie zdarza) - to bierz wieczorem, z drugiej strony, jesli jej zapomnisz wziac, to klops :P, bo wtedy zostaje ci tylko rano, a to juz ok. 10-12 godzin za pozno; jesli bierzesz rano, i raz zapomnisz, to masz w zasadzie dzien, zeby sobie przypomniec :D, poza tym, jesli jestes na imprezie - alkohol i te sprawy... chyba jasno wytlumaczylam, nie? :) ja biore rano

Gość qwerty1
brałabym rano ale ja pracuje co drugi dzien i tylko co drugi dzien wczesnie wstaje a nasteopny odsypiam:) wogole straszny spioch jestem i boje sie ze bede miala jakies niepożądane objawy w ciagu dnia, dlatego chcialam wieczorem:)

Gość i właśnie ldatego lepiej bierz
wieczorem, bo tabsy anty rzeczywiście mogą powodować mdłości, a wieczorem, tuż przed snem takie rewelacje już nikomu nie przeszkadzają;)

ja tez biore wieczorem o 21 mam ustawione przypomnienie w telefonie i zawsze mi pika :) a jak idziesz na impreze poprostu na chwile przepraszam towarszystwo idziesz do lazienki wyjmujesz z portfela, czy tez torebki itp, tabletki, polykasz i sjo :) ewentualnie mozesz wziasc tabletke wczesniej np. o 20 nic sie nie stanie jak zrobisz taki wyjatek, oczywiscie nie naklaniam Cie do zmian godzinowych brania pigulek, w ulotkach piszą zapobiegawczo, a tak naprawde gdy spoznisz sie z przyjeciem tabletki nawet 36h i przyjmiesz to jestes zabezpieczona, na forum novynette mielismy kiedys taka dyskusje, dziewczyna pyata sie swego ginekologa i powiedzial ze tak- to prawda, ja nawet znalazlam pare info na ten temat, tzn wiadomo nie zaleca sie do systematycznego zapominania brania tabletek :) , antykoncepcja nie jest zachowana, ale jezeli zasze bierzesz o stalej porze to jak raz czy dwa prztrafi Ci sie taka sytuacja, to nie nalezy panikowac, a jak wyjatkowo 2h wczesniej to tez krzywda sie nei stanie, w koncu hormony sa w Tobie, gorzej gdy sie zapomni, i nagle po dwoch dniach o kurde zapomnialam o pigulkach ! ;)

Gość qwerty1
jak tak czytam to podzwiam was , bo ja to strzasnie panikuje z tym:) czytam coraz wiecej i coraz wiekszy metlik mam ale widze ze wy znacie sie lepiej:) dziekuje :)

im mniej myslisz o tabletkach tylko bierzesz je jak cos normalnego tym lepiej dla Ciebie - naprawde

ja rowniez biore tabletke o 21!!!!juz od ponad roku!!!czasem biore 2-3minuty przed 21 a czasem nawet po.raz zdarzylo mi sie nawet pol godziny po czasie.ale na ulotce od moich tabletek pisze ze to nic zlego i nawet jak nie wezme to mam na drugi dzien polknac dwie o wyznaczonej godzinie.jedynie nie pije alkoholu w duzych ilosciach tylko na imprezie np jedno piwo,bo tabletka potrzebuje 12h zeby sie wchlonac a duza ilosc powoduje u mnie wymioty.a okres zawsze jest wtedy kiedy powinien a nawet zawsze o tej samej gdzinie!!

i ja biorę o 21 :) jak idę na imprezę to albo biorę przed wyjściem albo zawijam w chusteczkę i biore do kieszeni :)

Gość huhfkjsdf
widzę , że wiekszosc preferuje 21:D

Gość *MARLEN*
Dziewczyny a niestrawnośc ma jakiś wpływ na tabletki anty?

Gość miniam
hihihi ja tez biore o 21 to taka godzina kiedy juz wszystko zrpobionek dziecko spi, a wtedy moge sie delektować moją Syndi :P

Gość eddesa
tabletka nie potrzebuje 12 godz zeby sie wchlonac tylko 4 godzin!!! nie wiem skad takie informacje a potem sie dziwic ze jedna sie spozni 15 min z przyjkeciem tabletki i panikuje wezcie do reki ulotki i poczytajcie, i nauczcie sie czytac ze zrozumieniem pisze tam zeby brac tableke o TEJ SAMEJ PORZE nie pisze idealnie o tej samej godzinie

ja również biorę o 21. Czasem zdarzało się, że piłam alkohol, a ja zawsze po nim wymiotuję, ale najczęściej wtedy, kiedy tabletka już dawno zdążyła się wchłonąć. Opcja "zapomniałam wziąć tabletkę" nie wchodzi w grę, ponieważ mój organizm jest automatycznie zakodowany na tę godzinę. Nawet podczas 7 dniowej przerwy o 21 przypominam sobie, że żeby nie ta przerwa to teraz wzięłabym tabletkę. Może dlatego tak bardzo dziwią mnie kobiety, którym zdarzyło się zapomnieć wziąć tabletkę.