Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamaOtusia

Od kiedy krowie mleko?

Polecane posty

Gość mamaOtusia

Moj synek za dwa dni konczy roczek. Teoretycznie powinno sie podawac mleko modyfikowane do 3 roku zycia, ale w mojej rodzinie malo kto to praktykowal. Wszyscy z czasem przeszli na mleko krowie. Moj synek pie Bebiko 2gr bo lubi geste mleczko i czy moge mu zaczac robic mleko krowie z kaszka manna? Czy to jeszcze za wczesnie?

Gość Allegrowiczka pełną gebą
Zdecydowanie za wczesnie,poczekaj przynajmniej półtora roku.Co z tego,że przeszli szybko na mleko krowie.Poczytaj troche o tym,jak wiele zbyt wczesnie podane mleko krowie wyrządzić szkód.

ja pierwszy raz podalam ok 18 miesiaca zycia, najpier pytalam sie lekarki i pozowolila juz podac wczesniejsze podawanie zwyklego mleka szkodzi nerkom!!!! co z tego ze teraz go nic nie bedzie bolec jak wyjdzie to za pare lat? lepiej wydac juz te 12 zl na pare dni i miec spokojne sumienie niz oszczedzac na mleku i pozniej zastanawiac sie

Gość Echhhhhhhhhhhhhhh
pitu pitu,moja corka od 3 mca na krowim mleku ze sklepu i wszystko super,wyniki ksiazkowe!! Sie sraja teraz z tymi dziecmi i wymyslaja ze glowa boli! Gorzej jak z jajkiem,to jest chore!

Gość moja mama nie karmila mnie
piersia i tez od samego poczatku pilam "zwykle" mleko. Zdrowa jestem. A nery to juz w ogole mam chyba najzdrowsze - czesto piwem filtrowane;)

Gość Tylko sklepowe
no bo najlepsze w tym wszystkim jest to ze kiedys TYLKO od noworodka na mleku ze sklepu,z worka i.....dzieci sie chowaly, byly zdrowe itepe:teraz jakies fanaberie mlodych mamusiek :P:P:P

Gość no cóż ...
proponuję się spytać lekarza :) a potem powiedzieć mu prosto w twarz, że udowodnione naukowo fakty medyczne do fanabreia

Gość moja mama nie karmila mnie
czyli co? ja przecze tym "faktom" :D

Gość no cóż ...
dodam tyle, że ja jestem dzieckiem chowanym od 3 miesiąca na mleku z woreczka - rzygałam tym mlekiem dalej niż widziałam :D he he he mama musiała mnie karmić kaszkami i kleikami na wodzie lub z odrobiną mleka (a wtedy kaszki nie zalewało się wodą tylko się gotowało w garnku/ i yupkami

Gość kiedys to melko bylo inne
a teraz to nawet na zdrowiu dzieci matki oszczedzaja :-o

Gość bukaa
Mleko krowie MOŻE spowodować w przyszłości choroby nerek, bo zawiera za dużo sodu. MOŻE a nie MUSI To, że u kogoś nie spowodowało, nie oznacza, że inni tez przejda przez to bezboleśnie. Znam osoby, które wypalają dziennie dwie paczki papierosów i są zdrowe. A czy to oznacza, że palenie nie powoduje raka? Po drugi kiedyś jedzenie bylo zdrowsze. Czy wiesz, że np. parówki zawieraja ilośc sodu przekraczającą kilka tysięcy razy normy dziennego spożycia? Podobnie jest z inną żywnością.

Gość teraz wszystko jest niezdrowe
tak samo te proszki...

Gość i nie ma na to wplywu zadno
oszczedzanie czy nie ;)

Gość eliza34455
najwcześniej od ukończenia roku życia.Nie słuchaj głupich rad.To chyba powie ci każdy normalny pediatra.

Gość normalny pediatra tak
radzil mojej siostrze, ze karmiac praktycznie jadla sam chleb i pila wode :D Nabawila sie od tego roznych chorob, a dziecko alergik...

zacznijmy od tego że kiedyś nie było takich cudownych mlek jak teraz i wszyscy podawali krowie... myśłę ze stopniowo możesz wprowadzac tylko pamiętaj że musisz rozcieńczać wodą na początku... własnie wczoraj rozmawiałam na ten temat z jedną matką i ona własnie od roku wprowadziła krowie mleko tylko rozcienczała wodą i tak stopniowo zmniejszała ilość wody... na początku mówiła ze 2 szklanki wody i jedną mleka tylko ze miała mleko prosto od krowy

moja siostra też wychowała dzieci na krowim mleku, i to od malutkiego bo bardzo krótko karmiła piersią

Gość hehehihihihihi
ja będąc w ciąży piłam mleko krowie cały czas a podawałam dziecko od 5 miesiąca życia, nie ma uczulenia. Jeżeli ty wcześniej mu nie [odawałaś to możliwe że będzie twoje dziecko uczulone na mleko krowie

Obu moim córkom podałam mleko krowie w okolicach roku i obie maja się swietnie. Oczywiście wbrew zaleceniom pediatry. Tylko nie dawaj mleka z kartonu UHT, ale z woreczka, albo butelki i koniecznie 3,2%. I jeszcze jedno, zanim podasz mleko, daj najpierw jakiś deserek z jogurtem albo twarożkiem, żeby zobaczyć, czy nie jest uczulone na nabiał. Polecam tez pyszne koktajle jogurtowo-owocowe Gerbera. Albo budyń.

Gość Allegrowiczka pełną gebą
matko,włos sie jeży.Co wy wypisujecie?I co z tego ,że wasze małe dzieci maja sie dobrze a co póznej.Znam taka matke co to załatwiła dziecku nerki.Czytajcie a nie decydujcie same.Wbrew zalecenia same decydujecie????????????GŁUPOTA.chcecie byc wygodne............mleko od kroey od 3 miesiaca????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????nóż sie twiera

No od 3 miesiąca to rzeczywiście przesada, ale powyżej roku to już nie ma co przesadzać w drugą stronę. A jogurty i serki wprowadza się dużo wcześniej i to są już zalecenia pediatrów. Zresztą deserki Gerbera o których piszę są po 6 miesiacu i to jest dobry czas na wprowadzanie pierwszych twarożków i jogurtów.

Gość zyzia
Ja jak córcia miała mniej więcej 6 m-cy, to zaczęłam jej podawać koktajle owocowo-jogurtowe gerbera. Poza tym że są smaczne, to jeszcze nie zawierają cukru.

Gość kowwbojka
produkty gerbera chyba w ogóle są najzdrowsze, bo nie mają ani soli ani cukru?

te Gerbery, które ja kupuję, to rzeczywiście ani soli ani cukru nie zawierają

Gość adulanka
ja jeszcze nie podawalam mleka, bo moje dziecko ma dopiero 4,5 miesiąca, ale jak tak sobie czytam, to chyba rzeczywiscie zacznę od tych koktajli gerbera, bo nie chcę, żeby się dziecko zraziło do mleka.

Gość dziwne_
każde dziecko jest inne i inaczej przyjmuje, moj pierwszy pil kazde mleko bez problemow, mlodszy dostawal nan i dostal skazy bialkowej, przeszlam na bebiko i bylo OK, 3 miesiace temu zaczelam probowac krowiego mleka i znow skaza wyszla, musialam spowrotem na modyfikowane sie przezucic, ma poltora roku

ja zamierzam małej podawać zwykłe mleko jak skończy gdzieś 1,5 roku. Będę się starac załatwić takie prosto od krowy. Teraz (ma 9 mies) je jogurty, budynie na zwykłym mleku i dobrz na to reaguje. Jednak z podaniem zwykłego mleka się wstrzymam ze względu na to, że modyfikowane zawiera kilkakrotnie więce wartości odrzywczych potrzebnych do prawidłowego rozwoju dziecka niż mleko od krowy

Gość Patelnia na gazie
czarownica to te budynie na zwyklym mleku,czy modyfikowanym?

Gość Mutika
Jedno jest pewne, nie polecam mleka kupionego gdzieś tam u gospodarza. Nie wiadomo, co to jest, czy przebadane etc. Szkoda ryzykowac. Wybieraj takie marki, o których nie słyszałaś w programach wykrywających dziwne afery przemysłu spożywczego. Polecam mleko \"Łaciate\" np.