Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość apel i jeszcze raz apel

====== !!!!!!! APEL DO WSZYSTKICH MAM !!!!!! =======

Polecane posty

Ostatnio jest bardzo ciepło, ubierajcie swoje pociechy odpowiednio do wieku i pogody. Upał 30 pare stopni w słońcu a mama spaceruje sobie z dzieckiem ubranym w dwie czapeczki, kombinezon zimowy, przykryte kocem i pokrywą z wózka !!! Co z tego że miało jakieś 2-3 miesiące?! NÓZ SIE W KIESZENI OTWIERA CO WY ROBICIE???!!! Same sie tak ubierzcie! Niemowlętom ubiera się warstwę więcej. Oczywiście nie wszystkie ale dużo jest takich \"zdolnych\" ... Pewnie zaraz wywołam dyskusje i oburzenie ale takie jest moje zdanie, może ktoś, kto tak ubiera swoje dziecko to przeczyta i się opamięta.

A przedwczoraj na śląsku było tak gorąco.

Gość Echhhhhhhhhhhhhhh
niech sie kazdy zajmie swoim dzieckiem! nie wiem co gorsze,czy tak grubo ubrac czy... na krotki rekaw jak wczoraj widzialam:classic_cool: Nie moj cyrk,nie moje małpy :classic_cool:

Gorzej jest przegrać dziecko - każdy lekarz to powie. A podszywaczom dziekujemy - ale ubaw ja nie moge :o

Gość ubiera sie do pogody
a ty jak sie ubierasz? Gdyby w zimie wyskoczylo 20 stopni to tez bys wyszła w futrze bo jeszcze nie pora na sweterek tak? ehhh...

Autorko/autorze! Ależ całkowicie się z Tobą zgadzam. Wprawdzie nie pamiętam, żeby ostatnie dni były upalne (30 parę stopni Celcjusza), ale nie mam problemów z dobieraniem ubioru do pogody. Pozdrawiam

Napisałam w słońcu... i myśle, że to ważne bo skoro sie spaceruje to raczej nie uniknie sie słońca, zresztą nie ważne. Poprostu musziałam to napisać, wiele mam tu bywa i może przeczyta. Szkoda mi poprostu tych dzieciaczków.

POPIERAM autorkę. W tamtym roku widziałam babcię która była ubrana w koszulkę z krótkim rękawkiem (było ciepło - sama byłam też letnio ubrana) a dziecko w wózku ok 6 miesięcy ubrane było w czapeczkę i ciepłą kurtkę. Lepiej jest aby dziecko było lżej ubrane niż za ciepło. Podoba mi si to co robią mamy w Wlk. Brytanii (obecnie tutaj mieszkam) i praktycznie każda mama nie zakłada dziecku ani butów ani skarpetek i to się tyczy całego roku (nawet w ich deszczowej zimie) - podaję ten przykład (a jest ich wiele) dlatego że mamy tutaj nie przegrzewają a wręcz oswajają dzieci z taką pogodą.

Gość Anglia to chory kraj....
dlatego ANglia to posrany kraj,zeby w temp 0 stopni dziecko malenkie prowadzac na gole stopy !!!!!!!

masz trochę racji,tylko ja uważam,ze lepiej pilnować swojego nosa.Ja kiedys się wtrąciłam i wiecej tego nie zrobię.Mam sąsiadkę z 2 dzieci Urodziły sie na lato i całe lato wożone były w wózyku z pierzyną z pierza w podwójnej czapce i zapięte pokrowcem.Kolejne lato podwójne śpiochy dres z polaru i polarowe czapy.I kiedyś tak tylko do jednego dziecka powiedziałam:kochanie ale ci pewnie gorąco co? No i zaczęła się taka awantura,że szok.Więcej gęby nie otworzę.Moja biega dzisiaj w cienkiej bluzce ,spódniczce i gołą głową.Ona sie nie poci a reszta mnie już nie obchodzi:)

dobrze zrobilas! ja bym ja jeszcze opiepszyla a nie słuchała awantury, tym bardziej, że nie ma racji! Własnie takie są niektóre mamy :o

ZGADZAM SIĘ Z AUTORKĄ :) Latem czy też zimną dzieci częsta są ubieranie kosmicznie.Jednak mam swoje dziecko i wole się nie wtrącać jak sąsiedzi ubierają swoje pociechy.

też się zgadzam ale jest jedno ale- takie pierwsze ciepłe dni są bardzo zdradliwą porą roku - nie przegrzewajmy dzieci ale i nie przesadzajmy z tym "latem"

Gość do apelującej
do apelującej ;) chyba spotkałaś moją sąsiadke :O ,dokładnie ta sama historia,2miesięczna dziewczynka w kombinezonie polarowym,pod kocem,2 pokrycia z wózka ,na głowie czapeczka bawełniana i na góre wełniana :O ,masakra jakaś,jak jej zwróciłam uwage to sie dowiedziałam że mała ma zimne rączki :O

ok ubierać stosownie do pogody ale jeśli jednego dnia jest 5-6stopni a nastepnego dnia 25 to ja nie ubiore dziecka w jedna bluzeczke bo jest cieplo tylko ubiore podkoszulek bluzke cieplejsza kamizelke. a mnie wlasnie wkurza ze mamy w taki przeskok temperatury to pry 25 stopniach ubieraja w krutki rekawek albo bluzunie. no bez przesady jest jeszcze wiosna inawet maly wiaterek jest groźny. nie przesadzajmy z ubieraniem ale tez nie przesadzajmy z rozbieraniem.

Gość nie można przesadzać
ale uważać tez trzeba. pogoda jest zdradliwa. sama właśnie leże w łóżku z zapaleniem oskrzeli.

Gość zgadzam się2
słuchajcie przede wszystkim lekarzy którzy apeluja- LEPIEJ JAK DZIECKO ZMARZNIE NIŻ SIE SPOCI I GO OWIEJE!!!zauwazcie fakt ze dzieci ktore nie są przegrzewane duzo rzadziej chorują niz te optulone jak eskimoski

a ja zrobiłam awanture pani w przedszkolu. W październiku mimo ze było w miare ciepło to wcale nie znaczy ze o tej porze roku babki mogły porozbierac dzieci do krotkiego rękawka. Odbierałam dziecko po godz 16 i jak zobaczyłam mojego malego w tej bluzce i inne dzieci to az sie zagotowalam i juz wiecej dziecka nie przywiozlam. Maly trzy tyg chorował. To dopiero jest nienormalne.

Gość nikt nie kaze rozbierac do
krotkiego rekawka tylko NIE ubierać jak w mrozną zimę! to jest różnica.

kurcze kobietki, prawda jest taka, że trudno trafić z tym ubiorem, bo przez okno pięknie a jak się wyjdzie, to stwierdzam, że za cienko ich ubrałam i w drugą stronę też.Ale staram się ubierać ich na cebulkę z możliwością rozebrania, bądź biorę ze sobą dodatkowe ciuchy. Po drugie dziecko biega, więc lepiej cieniej ubrać, no a jak znowu siedzi w wózku i się nie rusza, to ma za mało.....aaaaaa no ciężko trafić zwłaszcza teraz...

kurcze kobietki, prawda jest taka, że trudno trafić z tym ubiorem, bo przez okno pięknie a jak się wyjdzie, to stwierdzam, że za cienko ich ubrałam i w drugą stronę też.Ale staram się ubierać ich na cebulkę z możliwością rozebrania, bądź biorę ze sobą dodatkowe ciuchy. Po drugie dziecko biega, więc lepiej cieniej ubrać, no a jak znowu siedzi w wózku i się nie rusza, to ma za mało.....aaaaaa no ciężko trafić zwłaszcza teraz...

oj dobre to dobre :D:D:D:D:D:D:D:D ostatnio byłam z mała na spacerze, a ze jeszcze w gondolce ją wozę, bo czesto sypia na spacerku , i nagle zaswieciło słoneczko, traf chciał, ze mała spała, a słońce było prosto na jej buzię, więc ja spokojnie odsłoniłam z tyłu bodkę, a z przodu powiesiłam pieluszkę, aby malch mi się nie opalił na mulata- i co? a no podbiegła do mnie starsza pani z gęba , ze dziecko uduszę :O, ze maluszkowi jest duszno jak wisi pieluszka i że ona zaraz zadzwoni na policję . więc wyjełam komórkę i kazałam jej dzwonić :P babe zamurowało, jak zobaczyła, ze budka od tego wózka z tyłu jest cała odsłonięta tylko z ala moskitierą :O ale przecież mogła grzecznie zapytać nie musiała się od razu na mnie drzeć !!!!!!!!! więc apelujace mamy!!! może by tak najpierw grzecznie zapytać a nie od razu zwracac uwagę? a moze owe maluchy sa po chorobie? a moze matka ma obawy co do ubioru i po rozmowie z wami zastanowi się nad ilością kołderek w wózku .

NIECH KAŻDY SAM DBA O SIEBIE I O SWOJE DZIECKO A NIE NA SPACERACH WIDAC JAK WTYKAJĄ NOSY W WÓZEK :P autorko po co sie tak puszyc daj na luz i dbaj o to by tobie nikt dupy nie obrabiał

Gość Binas
Ale to jest krzywdzenie tych dzieci! Przecież one jeszcze nie mogą się skarżyć i cierpią! Ubrać tak dorosłego, okryć puchową kołdrą i wystawić na upał! Czy nie czułby się torturowany, nie mogąc się rozebrać? Dlatego uważam - warto się wtrącać, nawet gdyby alarm był fałszywy(oczywiście delikatnie i jeśli przypadek naprawdę jest skrajny). Mnie też sąsiadki ubierają (!) dziecko jak nie widzę (wieś-tu dziecko musi być okryte od stóp do głów), ale puszczam to mimochodem i robię swoje, rozbierając je na nowo.