Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Magda-35

czy dziecko musi raz dziennie robić kupke?

Polecane posty

Gość Magda-35

mój 2,5 miesięczny synek wczoraj nie zrobił i dziś do tej pory tez nie prosze o porade

Gość daj mu do picia rumianek

jeśli jest karmiony piersia to niekoniecznie...moja robiła raz na tydzień a wszystko było z nia ok:)

A jest tylko na piersi? Jak tak, to tak moze byc. Ale obserwuj nastroj dziecka, zeby czegos innego nie przegapic.

Gość Magda-35
karmie piersią i dokarmiam z butelki

Gość Magda-35
któras mama jeszcze mi coś podpowie

No to nie wiem... Dziecko moze idealnie zbilansowane mleko matki trawic w 100%. Natomiast z plastikowego mleka musza zostawac jakies resztki... Ale moze jak malo dokarmiasz to tych resztek jest na tyle mało, że jelitka nie podejmują pracy przepchania ich dalej? Obserwuj malca przede wszystkim. A z arsenału środków pomagających zrobic kupke, to mozna wymienic: robienie rowerkow, masowanie brzuszka, przepajanie, podawanie np. Lacidofilu (probiotyk), potem czopki glicerynowe i syrop laktuloza. Ale z tymi dwoma ostatnimi to bym sama nie kombinowała, tak bez konsultacji z lekarzem. Aha, jakbys szla do lekarza, to zarejestruj sie koniecznie do poradni dzieci zdrowych. Co by maluch nie zarazil Ci sie czyms.

spokojnie mój robił dokładnie co 2 tyg!jako niemowlak! lekarka powiedziała ze to normalnie (karmiłam piersią) nic nie było ale jak tylko odstawiłam pierś robi co 3 dni teraz ma 6 lat i do dziś mu to zostało.

Gość 10 dni nie robil syn
kupilam czopki w aptece i poszlo :-)