Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Lina_Malina22

Co ja mam brać na te zaparcia??? Umieram po prostu!

Polecane posty

Gość kasikkkkkkkkkkk
tego nie wiem, nie bylam jeszcze w ciazy ale skoro robi sie przed porodem to chyba mozna, wkoncu to sama woda... podejrzewam ze nie wlejesz w siebie 2 litrow tak jak niektorzy, ale 1 spokojnie, tylko trzeba byc rozluznionym i spokojnym, no i mniec dostep do kibelka :)

Gość anche
Na zaparcia są najlepsze otręby pszenne, pod warunkiem,że zażywa się je w określony sposób, wierzcie mi. W moim przypadku trzeba bylo wywalić stówę na wizyte u proktologa( zaparcia miałam straszliwe i z takimiż straszliwymi skutkami, tabletki, ziółka,inne inwazyjne metody pozbywania się mas kałowych), by dowiedzieć się,że należy jeść otręby. Po pierwsze mają to być otręby pszenne, po drugie, nie jakieś granulaty z jabłkiem itp, tylko zwykłe wióry. Zażywa się je 2 razy dziennie po czubatej łyżeczce np. mieszając z jogurtem.I teraz najważniejsze: w ciągu dnia trzeba dużo pić, dgyż woda rozpulchnia owe otręby,wypełniając leniwe i porażone jelita przez zalegające masy i tym samym drażni i pobudza jelita do pracy.Jeśli nie spełni się tych warunków, można uzyskać niestety odwrotny efekt, czyli "zaklajstrowanie". Spróbujcie,a zobaczycie ile "tego" może zalegać.Zwykle pierwsze wypróżnienie jest, hmm, powiedzmy zdumiewająco satysfakcjonujące. I proponowany wcześniej przez forumowiczki wywar z suszonych śliwek celem wzmocnienia efektu, jak najbardziej polecam.

Gość lewatywaraczej nie
ja bym lewtywy nie polecała przed porodem lewtywa przyspiesza rozwarcie czy cos takiego ale dokładnie nie wiem;)

Gość oko898000
polecam kawa i papieros polecisz odrazu:)

Gość oko898000
hmmmm to nie wiem ale trzymam kciuki:)

Gość gagatamara
a ile pijedz wody dziennie? Pil min. 2 litry wody,ogromnie to pomaga. Jedz duzo blonnika, pij koperek włoski i ziołowe herbatki: rumianek, mieta. Rano zawsze wypij kubek cieplej herbaty ale nie czarnej a wlasnie ziolowej. Actimele i activie polecam tez i zielonych warzyw jak najwiecej - maja dzialanie detoxacyjne i oczyszczajace. Ciepla kompiel wieczorem i delikatny masaz brzuszka. trzymaj sie .

Dziękuję :) Przez to zaparcie to wyglądam chyba na 5 miesiąc a nie 2... :) Zastosuję się do niektórych rad :) Pozdrawiam :)

Gość Tala :D
Ja nie zalatwiam sie 25 dzien, ale czesto tak mam, rozrywa mnie . Co mam robic ?

Gość gość
Zioła Tybetańskie to bardzo skutecznie likwidują problemy z wypróżnianiem likwidując przykre zaparcia i bóle. Światowa Organizacja Zdrowia ( WHO ) uznała Zioła Tybetańskie za zdrową naturalną i bardzo skuteczną metodę odchudzania oraz skuteczny sposób zmiany metabolizmu człowieka na szybki. Badania ”WHO” wykazały dodatkowo bardzo szerokie i dobroczynne dla człowieka spektrum działania Ziół( Tibetan Herbs ) nagradzając je w 2013 roku pierwszym miejscem w kategorii Natural Product For Slimming. Zioła Tybetańskie to naturalny susz ziołowy nie tabletki czy proszki oraz dodatkowo oprócz ziół trochę ruchu to klucz do szybkiego i zdrowego schudnięcia bez ryzyka jo-jo.

Gość gość
Tak dlugo sie meczycie? Mnie jak trzyma 3 dzien to czuje okropnie, wtedy szybko aplikuje sobie czopek evaqu, moze niezbyt przyjemny sposob ale skuteczny

Gość gość
A próbował ktoś Zioła Tybetańskie ? http://odchudzanieziolatybetanskie.pl/film/ Jeśli nie, zdecydowanie polecam każdemu. Działają bardzo mocno i dobrze. Przerobiłam kilka suplementów i ten jest naprawdę najlepszy i zdecydowanie najzdrowszy. Zaparcia i niemożność wypróżniania przeszły jak ręką odjął.

Gość gość
Ja na zaparcia stosuję dicopeg 10g i zawsze od razu pomaga.