Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość KiniaX1

Co zrobić by dziecko wiecej spało i mniej jadło

Polecane posty

Gość KiniaX1

Witam, mam synka, który w zeszłym tygodniu skończył 2 miesiące i mam z nim problem. On strasznie jest głodny i około co 3 godziny go karmie, jeśli nie dam mu w tej chwili jedzenia, kiedy on chce to się wścieka. Najpierw karmie go z 2 piersi a potem dokarmiam go bebiko 1 i wypija on oprócz piersi około 130 ml mleka sztucznego a nawet więcej zdążyło mi się ze nawet 170-180 czy jest możliwe żebym mogła mleko zagęścić albo cos innego podawać żeby był najedzony i przede wszystkim żeby mi przespał, chociaż do piątej rana, bo się budzi, co 3 godziny tez w nocy, a jest to niestety wyczerpujące. Proszę o pomoc.

Gość jamrozem go jamrozem
To jest małe dziecko i powinnaś je karmić na żądanie, ile chce i kiedy chce.Nie wiedziałaś, że dziecko to latanie na okrągło, brak snu i ciągłe zmęczenie? To normalne.

Przy takim maluszku nie ma zmiłuj się :D To naturalne że dziecko je non stop.Muśisz wytrwać ,ot co mozesz zrobić :)

Co 3 godziny... To i tak bardzo rzadko go karmisz! Myślisz, że co ile byś jadła, będąc na płynnej diecie, na której w pół roku miałabyś podwoic swoja wage? W ogóle lepiej karmic czesciej, ale mniejszymi ilosciami, bo takie tuczenie dziecka i rozciaganie zoladka, co by jadlo co iles tam godzin (co 4? co 5? Ile by cie satysfakcjonowalo?) to zaproszenie do nadwagi w przyszlosci. Nie mowiac juz o tym, ze takie dziecko dopiero sie przestawia z ciaglego przyjmowania pokarmu (jak bylo w brzuchu mamy) do przyjmowania pokarmu raz na jakis czas. Czytalas o tym, ze takie maluszki glod odczuwaja jako przejmujacy bol?

KiniaX1 - najlepiej od razu zafunduj mu diete odchudzajaca bo ci sie nie chce karmic!:-o

Gość dopiero po...
4 miesiacu do mleka poczatkowego mozesz dodac lyzke platkow ryzowych

Gość trusski
ja mojej malej dodawalam kaszke... sprawdz czy nie bedzie mu nic po niej i dodawaj mu do mleczka. na poczatek lyzeczka taka jak miarka mleka

Gość trusski
teraz moja mala ma 9 miesiecy i do kazdego mleka dodaje jej 3 miarki. noc juz przesypia. ale pamietam ze ciezko bylo..... ja wstawalam po 4, 5 razy w nocy. coz te poczatki sa okropne. ale za niedlugo juzb edzie wiecej spal i mniej jadl:) musisz to przeczekac

spoko ;) i tak masz fajnie moja mając 2 miesiące jadła co 2,40 i nie bylo zmiłuj się :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D i tak cała dobę na okrągło ;) za tydzień kończy 5 miesiecy - i jada co 4 godz. no i w nocy wstaję już tylko raz ok. 2 na karmienie . zobaczysz szybko to zleci ;) i jeszcze zatęsknisz za tuleniem sie malucha podczas jedzenia , moja jada juz na swoim leżaczku (na krzesełko zawczesnie, a na ręku nie chce wogole jeść )

najgorsze jest to że zachodzi taka w ciążę i mówi pieszczotliwie o dziecko moja fasolka, mój okruszek itd. Boi się pić kawy, pić sok z malin :O jeździć samochodem itd a jak dziecko przychodzi na świat to najlepiej morda w kubeł i śpij 24godz na dobe z pobudką co 6 godz na jedzenie :O masssakra :O najlepiej jakby ci się życie w ogóle nie zmieniło po przyjściu na świat dziecka nie? :O

a ja nie umiem zrozumiec dlaczego tak najechalyscie negatywnie na autorke :/ ja tez mam podobny problem z dzieckiem i to nie chodzi o to czy mnie sie chce czy nei chce karmic, bo ja mu nie zaluje jedzenia ale jezeli dziecko mi przybiera na wadze w ciagu 3 tygodni prawie 2 kg i ciagle chce jesc :/ je z dwoch cycow (ok 150ml wiem bo zcesto sciagam) plus 120ml sztucznego a cvzasami po 180 (wieczorem i rano) bo przesypia cala noc, tyje na potege, robi sie pulpecik to nei wiem czy to zdrowe jest dla dziecka ze nei umie sie ruszac, wyglada jak dwulatek , odparza sie w kazdym zalamku ciala, itd.. lubie pulchne dzieci ale bez przesady moj synek osiagnal juz prawie 7 kg w wieku 3,5 mca :/ a jak sie urodzil miala 2,9kg :) ja od zeszlego tygodnia podaje malemu na zalecenie lekarza pokarmy stale, ale on i tak poza tym chce mase melka, na razie nie racjonuje mu posilkow ale niedlugo chyba zaczne autorko wspolczuje bo u mojego syyna jest podobnie przez noc spi caly czas ale za to w dzien jadlby caly czas na okraglo :) i jak mu nie dam to jest larmo ze chce tu i teraz, zwlaszcza popoludniu:)

a ja nie umiem zrozumiec dlaczego tak najechalyscie negatywnie na autorke :/ ja tez mam podobny problem z dzieckiem i to nie chodzi o to czy mnie sie chce czy nei chce karmic, bo ja mu nie zaluje jedzenia ale jezeli dziecko mi przybiera na wadze w ciagu 3 tygodni prawie 2 kg i ciagle chce jesc :/ je z dwoch cycow (ok 150ml wiem bo zcesto sciagam) plus 120ml sztucznego a cvzasami po 180 (wieczorem i rano) bo przesypia cala noc, tyje na potege, robi sie pulpecik to nei wiem czy to zdrowe jest dla dziecka ze nei umie sie ruszac, wyglada jak dwulatek , odparza sie w kazdym zalamku ciala, itd.. lubie pulchne dzieci ale bez przesady moj synek osiagnal juz prawie 7 kg w wieku 3,5 mca :/ a jak sie urodzil miala 2,9kg :) ja od zeszlego tygodnia podaje malemu na zalecenie lekarza pokarmy stale, ale on i tak poza tym chce mase melka, na razie nie racjonuje mu posilkow ale niedlugo chyba zaczne autorko wspolczuje bo u mojego syyna jest podobnie przez noc spi caly czas ale za to w dzien jadlby caly czas na okraglo :) i jak mu nie dam to jest larmo ze chce tu i teraz, zwlaszcza popoludniu:)

Tu zawsze tak najeżdżają jak ktoś ma problem..... wylewają na innych swoje frustracje... ale nie ważne. Mój mały też na początku non-stop jadł. cały czas na cycku. zagęszczać mleko zaczęłam jak miał 3,5 miesiąca, jego pediatra pozwolił na to. porozmawiaj z pediatrą, może ci coś doradzi. Ale u 2-miesięcznego dzidziusia to nie da się nic wymyślić nowego z jedzenia. Ale dopóki jest na cycku to tak pewnie będzie. u mojego unormowało sie z jedzeniem jak przeszłam na mleko modyfikowane.wtedy dopiero zaczął jeść co 4 godziny i zaczął sypiać regularnie. Życzę powodzenia.

Tu zawsze tak najeżdżają jak ktoś ma problem..... wylewają na innych swoje frustracje... ale nie ważne. Mój mały też na początku non-stop jadł. cały czas na cycku. zagęszczać mleko zaczęłam jak miał 3,5 miesiąca, jego pediatra pozwolił na to. porozmawiaj z pediatrą, może ci coś doradzi. Ale u 2-miesięcznego dzidziusia to nie da się nic wymyślić nowego z jedzenia. Ale dopóki jest na cycku to tak pewnie będzie. u mojego unormowało sie z jedzeniem jak przeszłam na mleko modyfikowane.wtedy dopiero zaczął jeść co 4 godziny i zaczął sypiać regularnie. Życzę powodzenia.

Gość KiniaX1

Gość KiniaX1
Mi nie o to chodzi, że nie chce mi się karmić. Ja to nawet z przyjemnością robię, ale się troszkę martwię, że aż tak dużo je. Bo wyczytałam, że dziecko powinno najwyżej pić od 90-120 ml mleka modyfikowanego i co 3 - 3,5 godziny a gdzie jeszcze mleko z piersi. A on tak nie wytrzymuje. I w nocy powinien mieć dłuższa przerwę i dlatego napisałam, co mam zrobić żeby przespał dłużej. Ale niektórzy tego nierozumieją

Gość kariera
zapraszam na ( www.kobieta.mojeforum.net ) :)

Gość AgataA...
Kinia,wcale sie nie dziwie,ze sie marwisz,kochana:).Pamietam jaka ja bylam bezradna przy moim pierwszym maluchu.Mysle,ze musisz koniecznie porozmawiac z pediatra bo faktycznie dziecko zjada b.duzo jak na swoj wiek.A moze masz malo tresciwy pokarm?Czy dobrze sie odzywiasz?Czy konsultowalas dokarmianie z lekarzem?