Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ....finka

CHOROBY KOBIECE----porady

Polecane posty

Gość ....finka
BOROWINA Borowina---w paScie ,plastrach -takie samo działanie .W plastrach wygodniejsza w użyciu (można z nim nawet chodzić ,spać -bez ograniczenia czasu ).Pamietajmy !!! przy staach zapalych stosujemy tylko zimne okłady !!!!

Gość magdalena8
witam , pani finko jak mogę się z panią zdzwonić/ zobaczyć prywatnie? chodzi o sprawy kobiece hormonalne. pozdrawiam magdalena.

Gość Natalia657
Droga Finko, Pięknie dziękuję za poradę.Zrobię wszystko,aby nie iść na operację. Wiem jakie są skutki uboczne ryzyko,zagrożenie takiego zabiegu,a póżniej komplkacje.Jeszcze raz dziękuję,będę stosować to co zaleciłaś To co napisałam o Twojej wiedzy to nie komplement to szczera prawda.Gdzieś wyczytałam na forum,że Twoja córka studiuje farmację ( jest to ciężki zawód sama jestem farmaceutą)- ale myślę sobie dlaczego i Ty nie podejmiesz studiów medycznych. Z taką wiedzą medyczną jaką masz spokojnie byś je skończyła chociażby po to żeby pomagać innym. Na naukę nigdy nie jest za póżno -tylko nie wiem czy teraz studia medyczne są również zaoczne,jak Ja kończyłam były tylko dzienne Uwierz mi Finko Akademię Medyczną kończą czasem takie osoby,które powinny być asystentami lekarza,nigdy lekarzami. Brak kompetencji,mała wiedza.Takich lekarzy czasem spotykamy na swojej drodze życiowej i chroń nas Panie Boże przed nimi. Pozdrawiam cieplutko Ciebie i przesyłam buziaczka Pozdrawiam wszystkie Panie wypowiadające się na forum Natalia

Gość ....finka
Mają panie gg ...............?

Gość agutaa
Najlepszym sposobem na rozwiązanie problemów z chorobami kobiecymi jest udanie się do lekarza ginekologa i sprawdzenie podłoża dolegliwości. Źródłem zakażen czy po prostu dyskomfortu mogą być zarówno wirusy i bakterie jak i grzyby, każde wymagają innego leczenia. Przy okazji można sprawdzić czy nie ma zmian nowotworowych, które mogą dotknąć kobietę w każdym wieku. Każda z nas powinna zrobić cytologię raz w roku i przebadać się na okoliczność [url=http://tojefura.com/rak-piersi.html]raka piersi.

Gość gościuwa wg. feministek
Na niektóre sprawy kobiece pomocny był FIBS ampułki ,obecnie niedostępny w kraju i zapomniany .Zgadzam się z przedmówczynią ,że należy wykluczyć poważne choroby u ginekologa lub jak zalecają gorliwe feministki u ginekolodzki chodź brzmi niepoprawnie i robić badania profilaktyczne .

Gość ....finka
Dodatkowo mozna robic na brzuchu ....kratkę z jodyny.

Gość ....finka
Wchłanianiu GUZA sprzyja rownież apteczna nalewka z huby b rzozowej .Wieczorem przed snem nalezy ją rozcienczyc pół na pół z ciepła ,przegotowaną wodą .

Gość ....finka
......

Gość ....finka
......

Gość ....finka
.........

droga finko bardzo prosze cie o pomoc...wykryto u mnie torbiel okolojajnikowa miesiac bralalm tabl anty lecz nic nie omoglo po czym lekarz powiedzial ze szkoda je brac bo jak nic nie daly to juz nie dadza...wym torb to 3x4cm..nic nie boli ani jej nie czuje a on mi mowi ze trzeba usunac. ja sie nie poddam lapaloskpoii ani operacji....boje sie..ze nie bede mogla miec w przeszlosci dzieciatka....bardzo prosze cie o pomoc czy na tego typu torbiele pomaga cos... moj e mail patuniam92@interia.pl

Witam Kobitki Moje życie zmieniło się w ciągu m-c o 360 C połowa sierpnia /września Na kontroli ginekologicznej wykryto guza jajnika duży 9x6 o poj.280ml Swiat zawalił mi się w ciągu 3 dni wszystkie badania zrobione niestety prywatnie , aby dowiedzieć się co to za nowotwór na szczęście łagodny. Dwa tyg. czekałam na miejsce w szpitalu niestety lekarz zawołał sobie sumę .Na NFZ miałam termin czerwiec 2013, więc aby pozbyć się tego świństwa nie zastanawiałam się /pieniądze to nie wszystko/ ZDROWIE 20 września przeszłam operację /laparotomię/ usunięcia guza , jajnika i wyrostka. W szpitalu byłam 5 dni coś okropnego, teraz jestem w domku odpoczywam,jestem bardzo słaba, schudłam 7 kg więc szok dla organizmu Teraz czekam na badanie histopatologiczne. Mam nadzieje ,że więcej czegoś takiego nie przeżyję Życzę Sobie i innym Kobitką byśmy nie musiały walczyć z chorobami. Pozdrawiam

Gość miesiąc zatajony
Co polecisz Finko na bardzo częste, uporczywe i bolesne opryszczki?

Gość ....finka
patrycja ---pisałam na stronach .......prosze czytac ....

Gość ....finka
Opryszczka ---wewnetrznie ;5 kropli jodyny na 0,5 szkl mleka 1x dziennie ., ),O, 5 polopiryny S dziennie . Smarowac np wodą utleniona ,mascia propolisową 7 %,sokiem z cebuli .....takze zapobiegawczo.

Gość ....finka
Opryszczka ---wewnetrznie ;5 kropli jodyny na 0,5 szkl mleka 1x dziennie ., ),O, 5 polopiryny S dziennie . Smarowac np wodą utleniona ,mascia propolisową 7 %,sokiem z cebuli .....takze zapobiegawczo.

Gość jenny1199
Ja mam preparaty na endometriozę (torbiele zmniejszają się 1,5-2cm miesieczni), policystowatość jajników, na pobudzenie owulacji, bezplodnośc. poczytajcie opinie lekarzy i dosiwadczenie w leczeniu: http://www.vision.sklep.pl/files/vision.pdf w razie pytan piszcie do mnie im.jenny.1199@gmail.com

Gość jenny1199
Mam świetny preparat NATURALNY (wszystkie są naturalne i w pełi bezpieczne) na przewlekłe zapalenia pochwy, jajników, pęcherza moczowego. 10 dni kuracji i mija :) (przeciwbakteryjny, przeciwgrzybiczny, przeciwwirusowy ale nie jest to antybiotyk syntetyczny, brak jakichkolwiek skutkow ubocznych, szersze spektrum działania. Świetne dla kobiet męczących się z nawrotami stanów zapalnych. Można brać profilaktycznie(cukrzyca, antykoncepcja hormonalna, skłonność do infekcji). Dobry dla małych dziewczynek, mlodych i starszych kobiet. Idealny na niedającą się wyleczyc grzybice, albo na nawracające problemy z pęcherzem moczowym. Nie dajcie wciskać sobie antybiotyków!

Gość jenny1199
można się ze mną skontaktować na meila: im.jenny.1199@gmail.com pozdrawiam ps.zapomialam napisać że mam tez naturalny preparat na bolejne miesiaczki, na problemy hormonalne, nieregularne cykle. oraz menopauze i zespół napięcia przedmiesięczkowego:) wiele wyprobowanych na sobie :) poczytajcie http://www.vision.sklep.pl/files/vision.pdf to niektore opinie :)

Gość jenny1199
patrycjammmm - poczytaj na stronce co dalam opinie lekarzy, ja na sobie sprawdzilam, że torbiel się zmniejszyła, moja miała 6cm zmniejszyła się do 3 cm(mam zdjeica usg na potwierdzenie) po 1,5 miesiaca stosowania preparatow (nie podjęłam się leczenia hormonalnego). Biorę dalej te kapsułki teraz już wieksza dawkę, bp wtedy byłam przy bardzo małej dawce:) ide do lekarza za miesiac i zobaczymy:) chociaz ja juz wiem, że to dziala, wiec jestem pewna że się dalej bedzie zmiejszać. Twoja nie jest duża i myślę że będzie ok, bez problemu zniknie:) nie poddawaj sie operacji!! mi lekarz przy 6cm odradzal operacje!!

Gość im.jenny.1199
patrycjammmmmm - nie trzeba kupować przez internet :)

im.jenny........... a stosowalas moze ten lek ( jaka jest cena ) czy jakies zulka? i czy byly efekty...ja zaczne od przyszlego tyg poniewaz jeszcze boire anty...