Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ....finka

CHOROBY KOBIECE----porady

Polecane posty

Gość paytrycjammmmmmmm
nie wiecie czy nieszanki ziolowe i nalewke z nagiet mozna stos z tablet anty

Gość miesiąc zatajony
Jakiś czas temu miałam w obu piersiach torbiele ( po 2 w każdej ). Zażywałam nagietek wg porady Finki. Po roku, w czasie kontroli USG, lekarz nie mógł uwierzyć, że ich nie ma. Za rok, znowu ich nie było. Wkrótce idę na kolejne badanie. Zobaczymy.

Gość ....finka
NADZERKA----" czytam....'w czasie badania wykryto u mnie nadzerke .Ustalono termin jej przypalenia . ...Sąsiadka poradziła mi sprobowac sie leczyć. 2 łyżki stołowe soli rozpusciłam w 1 litrze przegotowanej wody i przez 10 dni robiłam nim irygacje rano i wieczorem .Za kazdym razem sparzałam koncówke strzykawki . Po pięciodniowej przerwie powtórzyłam kuracje . POZBYŁAM SIE NADZERKI NA ZAWSZE !!!!!!.Juz od 20 lat i niej nie pamiętam !!!!!

Gość ....finka
Ciesze sie ,ze ,moje porady pomagają......Prosze pic nagietek takze zapobiegawczo .......Szczególnie po przeziebieniach . Kiedy pobolewaja jajniki ,piersi .Miesiaczki sa nieregularne ....

Gość do Finki
Co myślisz Finko, o piciu jodyny? Po ile kropel, jak często, z czym?

Gość motyleczek150
witam prosze mógl by mi ktoś podac numer gadu do finki

Gość motyleczek150
do finki witam pani finko chciałam zapytać czy picie krwawnika na czczo jest skuteczne przy braku miesiączki

Gość Wielka prosba do Finki.
Finko podaje moj nr gg 45107601 Bardzo Cie prosze napisz, potrzebuje Twojej porady, bo jestem zalamana. Mam bardzo zle doswiadczenia z lekarzami i szukam ratunku w naturalnych metodach leczenia, tylko strasznie sie miotam i nie wiem od czego zaczac. Baardzo prosze Cie, odezwij sie. PozdrAwiam.

Gość EĆKA
finka! Mam nadzieje, że jeszcze jesteś na tym forum i szybko dostane od Ciebie odpowiedz! Mam dopiero 20 lat, nie mam dzieci, 21 m'cy stosowałam antykoncepcje hormonalną sylvie20 (w sierpniu skończyłam) no i w prawiej piersi na godz 7 wyczułam kulke. Onkolog powiedział, że to włókniak do wycięcia (chce wysłać mnie na usg i biopsję, a operacje wykonać jeszcze w grudniu lub w styczniu pod narkozą). Mam mały biust i jestem młoda, boje się blizn i zniekształceń, no i że po wycięciu znów narośnie (lekarz mówił, ze kilka takich przypadków mu się zdarzyło a ma dopiero 35 lat!). Boję się strasznie, a mało czasu mam. Czy biopsja niekorzystnie wpływa na włókniaka? Osobiście nie wierzę w zioła, ale moja mama tak (konsultowała się z zielarzem z Lubinia po wycięciu kawałka płuca -powiedział, że on by jej to wyleczyl). Nie chce wycinać włókniaka, gdy będzie większy, ale może są jakieś ziołowe metody leczenia? Jak długo się je stosuje? Czy liść z kapusty nie spowoduje zamiast zmniejszenia - pęknięcia go w piersi? (mamie kiedyś się por pod pachą zatkała od kulki pod pachy, bolało, gdy przykładała kapuste to urosło, pękło i wyleciała cała ropa). Błagam Cię napisz mi co myślisz o mojej sytuacji i poradź mi szybko coś!

Gość EĆKA
Pani Finko czekam na Panią tu z niecierpliwością! Co spowoduje przyłożenie kapusty np.z olejkiem rycynowym do piersi z włókniakiem (na 99,9% niegroźnym, prawdopodobnie gruczolakowłókniakiem) wyczuty w badaniu palpacyjnym. Zmniejszy sie czy pęknie czy może coś złego?

Gość korsa
Finko potrzebuję Twojej rady, jak można się z Tobą skontaktować? bardzo proszę odezwij się...

Gość ....finka
.......

Gość EĆKA
finko... odpowiesz?

Gość EĆKA
finko... odpowiesz?

Gość ....finka
Okłady z kapusty ---mogą tylko pomóc ......Wszystko na ten temat w ksiazce Jadwigi Górnickiej "Poradnik Zdrowia "str 112.

Gość ....finka
Przepis na lecczenie miesniakow ,włokniakow ... podawałam na str 32.Dodatkowo pic nalewke z nagietka.Moje panie nie czytają uwaznie moich stron .Czekaja na mnie tracąc czas .....Zioła ,medycyna naturalna....moga nam tylko pomóc !!!.

Gość ....finka
....

Gość bardzo pilne do Finki.
Finko potrzebuje Twojej rady. Jestem po usunieciu macicy z pow. ropnia po casarce. To bylo kilkanascie lat temu. Potem operacja nastepna - usuniecie torbieli z jajnikiem. Nastepne 10 lat brania tabl antykoncepcyjnych, zeby nie tworzyly mi sie torbiele na jajniku. W przeciagu lat tworzyly mi sie torbiele w piersi, a teraz man gruczolakowlokniaka i juz tabl anty nie moge brac, a jajnik zaczal mnie bolec. Co robic zeby nie tworzyla sie ta torbiel? U mnie jest jeszcze to, ze ja juz nie mam macicy. Jak to wszystko uspokoic. Na dodatek mam tkliwe miejsce przy kostce na stopie. Moze to punkty odpowiadajace za limfe? Tyle ze to jest na stopie lewej, jajnik jwst po str lewrj, ale gruczolakowlokniak po str prawej. Finko, prosze pomoz mi, nie potrafie sie zupelnie odnalezc w tej sytuacji. Co mam robic by sobie nie zaszkodzic, bo do tej pory to tylko sobie szkodze. Jak masowac stopy. Moze ten bol to wlasnie od tego jajnika i piersi. Finko pomoz mi.

Gość ....finka
Podaj swoj nr tel ....

Finko, to moj nr tel; 668 233 490 Bardzo Cie prosze o rade.

Finko to moj nr tel; 668 233 490 Bardzo Cie prosze o rade.

Gość EĆKA
a to nie jest tak, że zioła powinno się dobierać odpowiednio pod daną osobę, dany organizm?

Gość ....finka
Zioła Klimuszki mało skuteczne w leczeniu miesniakow ..... W leczeniu sprawdzają sie zioła pojedyncze ......Proponuje przepisy ,receptury sprawdzone .....Nagietek mozna pic swoim torem.

Gość ....finka
BOLE W CZASIE MIESIACZKI -można złagodzić ,przykładzając do nóg butelki lub termofor,wypełnione gorąca wodą.Ukoi to ból i zapewni odpływ krwi z organow płciowych . Zaostrzenie bólu ......swiadczy o stanie zapalnym .Dodatkowo popijac nagietek .

Gość Do Finki
Finko, na co pomoże picie jodyny. Jak pić?

Gość ....finka
Jodyna ---pisałam na str 33 ....Moje panie są wygodne . Pomaga tez zwalczyc katar ,przeziebienie ....

Dziękuję za odpowiedz ,na wszystkich opakowaniach nagietka jest napisane ,że tylko do użytku zewnętrznego i miałam mętlik w głowie . Jakie pojedyncze zioła polecasz na mięśniaki ? Myślałam ,że Klimuszko jest ok. Słyszałam o ziołach Bonifratrów ,ale też opinie są rozbieżne ,może to kwestia indywidualna z doborem ziół . Piję też siemię lniane ale nie mogę dużo ,gdyż mam bardzo wrażliwe jelita . Proszę o jakieś wskazówki ,dzięki i pozdrawiam !