Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dziewczyny pomozcie........

wkurza mnie moje dziecko

Polecane posty

moje pociecha ma prawie 8 miesiecy, juz jestem u kresu sil, wkurza mnie wszystko, to ze sie slini to ze mnie ciagnie za wlosy, pomimo ze obetne paznokcie drapie mnie i szczypie, przestalam do nie go mowic, jestem przestraszona tym

Gość zrób sobie dzień
wolny!!;) podrzuć dziecko choćby na 2-3 godz rodzince a sama idź na plotki,zakupy,spacer itp zobaczysz jak zatęsknisz za dzieckiem (i jak się zrelaksujesz!!)

Gość griszka
dlatego nie mam dzieci

Gość dlatego nie zamierzam ichmieć

Musisz odpocząć! Wyluzowac się. I zweryfikuj co mozesz wyeliminować z zachowania dziecka, z pewnością to szarpanie za włosy i szczypanie da się, stanowczo i konsekwentnie mów nie, zrozumie. Jak ty jesteś ciągle zmęczona i poddenerwowana to nie dziw się, że dziecko jest w podobnym nastroju. Tylko ono nie powie, a po prostu będzie zwracało na siebie uwagę.

karmie piersia i nie moge rusyc sie na dluzej niz godz dziekuje bardzo, mam nadzieje ze to pzejsciowe i minie

Gość zrób sobie dzień
nawet godzina oderwania się od codzienności jest dobra!!:) zobaczysz jak wiele może zdziałać;) Powodzenia!!

Gość wstyd się przyznać ale...
... ale mam to samo :( nie codziennie, ale są dni kiedy mam ochotę zostawić moją córkę na podłodze i iść w cholerę :O szczególnie wtedy kiedy ja się nie wyśpię a ona marudzi na potęgę i nei wiem o co jej chodzi :( potem mam wyrzuty sumienia i płaczę 😭 i nie mam z kim zostawić dziecka, mieszkam za granicą, rodzice, dzidkowie itd daleeeeko stąd a mąż pracuje na noc więc dzień odsypia a ja nie mam sumienia go budzić bo w końcu on jedyny pracuje na naszą rodzinę :(

Gość moje dziecko to aniołek
nigdy sie nie wkurzam jak wy.czasem pociagnie za wlosy i drapnie ale zeby sie od razu denerwowac? co z was za matki. boze biedne te wasze dzieci

Gość wstyd się przyznać ale...
moje generalnie to też aniołek ale ma czasem odskoki :O a kiedy te odskoki sa wtedy kiedy ja jestem zmęczona to niestety ... :( oj tak ale to moje dziecko biedne :P ojojojoj :O

moje dziecko to aniołek - matka polka się znalazła! Ciesz się, że masz grzeczne dziecko, jakbyś miała wyjca pospolitego , który nieustannie krzyczy, płacze o nic to byś nie mówiła \"co z was za matki\". Moje dziecko nie jest jakieś nieznośne - ma lepsze i gorsze dni, jak każdy.Nie narzekam, choć bywaja dni, że jestem padnięta, bo też nie ma mnie kto odciążyć, ale rozumiem mamy, które mają wszystkiego dość - bo widziałam dzieci, które chca być non stop na rękach, marudzą, płacza o nic i tak od rana, do wieczora.

Gość ale numer bo ja tez tak mam

Moja droga odciagnij pokarm i zrob sabie wolne najlepiej idz do fryzjerki lub na solarium ,zrob cos dla siebie a jak dziecko szczypie bije to powtarzyj stanowczo bicie boli , szczypanie boli nie wolno i z czasem sie dziecko oduczy ale badz konsekwentna bo tylko to przynosi efekty i szybko odwracaj uwage dziecka od tego co robi zabawa zabawa zabawa a moze maluchowi daj misia i powiedz ze tylko misia mozna szczypac a lala z wlosami niech ciaga :D Ja juz przeszlam ta faze i nie pociesze cie ona co jakis czas wraca ale jest juz lzej Wytrwalosci Ci zycze napewno sie uda

moj Benio ma 8 mieisecy i wszytko go ciekawi :) ja mam długie włosy i swego czasu ciągnąl mnie ale ja mu ciagle mówiłam nie wolno mamusie boli zrozumiał a że sie slini no cóż taki urok zakładam sliniaki i tyle kocham mojego szkraba io ciesze sie razem z nim ale robie sobie czasem 2-3 h weolne by zrobic koło siebie :)

dziewczyny wielkie dzieki dzisiaj czuje sie o wiele lepiej i mam chęc don zycia tez mam wyrzuty a le mysle ze to ludzkie zachwoanie i nie zmienia to mojej milosci

Droga mamo ! jesteś przemęczona dlatego wszytsko Ciebie tak draźni. Dlatego zrób coś dla siebie! Zostaw raz na jakiś czas dziecko z mężem,rodzicom a Ty szalej po sklepach ,idż do najlepszej kumpeli na ploteczki,czy nawet po prostu idź do paru i siedź na ławce nawet te 2 godiznki :) A to że karmisz to przecież nie jest już problemem. Ściągnij pokarm,włóż do lodówki i gotowe :D Mało tego jak by dziecko zgłodniało to w można dać zawsze deserek czy też zupke. A mi się chce śmiać z głupiego gadania ,,co Was za matki\" Może troszke więcej zrozumienia dla innego matki???? Nie każda z nas ma tak spokojne dziecko że wsyztsko w domu zrobi.

Gość tarambuła
dobrze ze nie mam dzieci,nie chce ich nawet miec..bo to masakra!!

Autorko ma dzis taki sam dzien ze wszystkomnie wkurza ale czasem tak mam i to mija... mieszkamy za granica bez rodziny ja cale dnie z dzieckiem wiec mozna sobie wytlumaczyc zle samopoczucie...

Gość kokaine się wciąga ty baranie
po co temat sprzed czterech lat ? bez sensu