Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość luksja2

jestem na dnie nie mam pracy

Polecane posty

prowizorka jak masz wyższe to już nie tak łatwo

Gość pytankoo
to ja mysle, ze ten czas to trzeba wykorzystac na znalezienie naprawde fajnej pracy, o ktorej marzymy - tylko czasem same nie wiemy, czego chcemy a ten facet to jakis duren nie powiem

Gość Prowizorka
No wlasnie wszyscy moi znajomi maja wyzzsze. skonczylismy razem ekonomie. ja akurat osiedlilam sie za granica ale ci co zostali to bez problemow dostali prace a ostatnio nawet wracaja do polski ci ktorzy do tej pory byli za granica. bo mowia, ze teraz w polsce jest o wiele lepiej.

Gość luksja2
ENDA olej tego pana, to jakis idiota byl:o

Gnom--no może i palant, ale liczy się że szycha :P i w dodatku twierdzi, że wszystkie chca go oskubać z kasy a sam szuka z mieszkaniem i pracą, no i takie traktowanie mnie trochę ruszylo, co tu dużo mówić przykro mi jest i to bardzo, bo się rozwijam, nie chce tu dużo pisać co i jak ale na razie jestem najlepiej wykształcona z calej rodziny i mam szanse na wiecej, a praca i mieszkanie bedzie czasem, a tu taki klops nie masz kasy=nie gadam z Tobą :o

Gość pytankoo
ja mam tez wyzsze ale humanistyczne, a nie ekonomiczne i to prawie 2 fakultety... i co? brak mi wiary w siebie i oczywiscie sily przebicia :-)

enda to on ma problem nie ty a jak koleś szuka to i znajdzie tylko wtedy na 100% taką która go oskubie z kasy. siła przebicia to jedno ale przedewszystkim wiara we własne siły :P

dzieki za odzew, jakoś mi lżej jak tak napisałyście, olalam pana, bo miedzy nami jeszcze nic nie bylo tylko poznanie, więc wykasowalam wszelkie dane, żeby mnie nie kusilo, zeby do niego napisac albo zadzwonić, nie chce cale zycie czuc się gorsza...... dziewuchy damy rade, bo jak nie my to kto:) ale facet jest zajebi*ty, tylko to jego podejsie feeeeee:p

Gość pytankoo
taki facet w ogole by mnie nie zainteresowal, zreszta jakos nie imponuje mi kasa i stanowiska, taka jakas niedzisiejsza jestem... wiec ENDA tym lepiej ze sie zmyl, co to za podejscie do kobiety?

Gość pytankoo
gnom - nad wiara w siebie gorliwie pracuje :-)

pytankoo i to jest podstawa:D jak idziesz do firmy i mówisz zlęknionym głosem czy mogę dostać pracę ale ja ją chcę to marne szanse jak wchodzisz na pewniaka to już większe bo wychodzisz na osobę kreatywną a teraz to się tak naprawdę liczy papiery to sprawa drugorzędna

luksja-----ja zrobiłam sobie plan, ze do długiego wekendu załatwiam wszystkie sprawy, nie szukam pracy, po tym wekendzie wracam z urlopu do domu, ide na solarium, bo blada zawsze jestem, ale to tylko dla wlasnego samopoczucia, potem, kupuje fajny ciuszek i zaczynam szuaknie pracy.... ale najpierw odpoczywalam, potrzebowalam głęboko złapać oddech myslę, że powinnas wrzucic na luz przez jakis czas a potem sama z chęcią zaczniesz czegoś szukać, ale ważne jest co planujesz w życiu, ja wiem co chce i do czego dąże, to ważne:)

Gość pytankoo
tylko ze wszelka tzw. pozytywna autoprezentacja mnie odstrecza. o rany, a mialam myslec pozytywnie :-)

Gnom a Ty masz jakieś doświadczenie w szukaniu lub przyjmowaniu do pracy? jeśli tak, to zapodaj nam coś więcej...

Gość luksja2
enda--> ja juz wrzucialm na luz przez kilka miesiecy i to wg mnie zajelo mi zbyt duzo czasu. teraz to nie mam wyjscia, tylko musze cos znalezc

doświadczenie w szukaniu u mnie skończyło się na odwiedzeniu jednej firmy :P i to nawet bez CV :P:P:P a co do przyjmowania to widzę jak się zachowuje mój szef jak ma kogoś przyjąć jak przychodzi ktoś kto jest zalękniony itp to jest spalony na dzień dobry z powodu że taka osoba nie wytrzyma presji

Gość luksja2
gmonuś, presji czego?

Gość pytankoo
dziewczyny, ja tez mam wrazenia ze troche wypadlam z rytmu... odkladam szukanie na pozniej, a teraz jak wpadlo zlecenie to znow nie mam czasu i tak w kolko

Gość luksja2
gnomuś a nie gmonuś oczywiście

pracy działania pod presją czasu czy ilości roboty pozatym takie osoby są mniej kreatywne (to już z mojego doświadczenia) a może inaczej boją się realizować i przedstawiać własne pomysły a czas szarych myszek już się dawno skończył szczególnie jak chce się mieć pracę która daje nam satysfakcje

Gość luksja2
Gnom nie zgodze sie z Toba po pierwsze-to, co ktos uznaje za bycie przestraszonym moze byc jedynie osobnocza cecha temperamentu albo brakiem swiadomosci, ze zwlaszcza przy pierwszych kontaktach trzeba byc bardzo wyrazistym w sposobie bycia po drugie- tu moim zdaniem czesto nie chodzi o kreatywnosc tylko swiadomosc tego, ze Twoje opmysly i dzialania moga zawsze pojsc na cudze konto i to kto inny zbierze profity a ni Ty i trzeba byc na to przygotowanym i sie nie zalamac, jesli tak bedzie

dobra i wtedy boisz się ujawnić pomysły czyli w rozrachunku jesteś niekreatywna a co za tym idzie nieprzydatna firmie a co do cech to już dawno udowodniono że liczy się pierwsze wrażenie

Gość luksja2
mozna milczec i byc cichym nie z powodu braku pomyslow a z powodu takiego, ze nie chce sie calej pary puszczac w gwizdek

Gość luksja2
no czyli mam racje - pracodawcy chodzi najczesciej o to, zeby zlapac dobrego jelenia a jesli jeszcze uda sie wyciganac z niego pomysly przed zatrudnieniem go to juz jest to o co chodzi i nic taki pracodawca nie musi wiecej czy dobrze mysle?

no ja przy pierwszym wrazeniu daję sie poznać jako osoba pewna siebie, silna, zdecydowana itp. ale potem okazuje sie ze mam słabą siłe przebicia, nie jestem juz tak pewna siebie, jestem kulturalna i nie potrafie byc nie mila dla tych co sa tacy wobec mnie :( ale pierwsze wrazenie jawsze jest ok, i co z tego :o

Gość Typowy SK
Spokojnie. Głowa do góry. Też miałem kiedyś chwile zwątpienia a teraz powoli zbliżam się do 3 średnich krajowych. Stawiaj sobie małe cele i buduj systematycznie CV. Doszktałcaj się jak akurat nie masz pracy.

Gość luksja2
no tak, tylko z tego doksztalcania sie to tez trzeba umiec zrobic uzytek. ja sie juz tak doksztalcalam, oszczednosci na to wydalam i niewiele z tej podyplomowki mam:/ ale dzieki Typowy za wpis:)

Gość a tak wogole to kiedy jest
a jakie macie wyksztalcenie dziewczyny? ja po pedagogice jestem i tez pracy nie mam :-(((((((

Gość Typowy SK
A może zdradź swoje wykształcenie? Realnie ocenimy twoje możliwości.