Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość awa.....

okres-podczas brania tabletek- REGULON

Polecane posty

Gość awa.....

witam. chcialam zapytac, czy ktoras z Was dostala moze okres podczas zaywania pigulek, nie normalnie podczas przerwy, tylko w trakcie brania. mama zasugerowala mi, ze to moze byc oznaka, ze organizm sie wlasnie uregulowal samoistnie (co prawda cera sie polepszyla, wlosy nawet, ale wydaje mi sie ze to zmiana diety). no ale jak to mozliwe skoro biore tabletki? nigdy nie mialam regularnych okresow, moj system hormonalny byl slaby- nie wydaje mi sie mozliwe, zeby swoja sila przebil sile tabletek :)

Gość awa.....
bede odswiezac, bo jestem ciekawa Waszych opinii......:)

Gość jeśli zaczęłaś dopiero brać
to plamienie może pojawiać się przez pierwsze 3 miesiące w trakcie brania. Jeśli to normalny okres, to idź do ginekologa, bo to coś nie tak. Sorry, ale twoja mama jakieś dziwne rzeczy mówi...

Gość awa.....
dziekuje Ci za wypowiedz. biore juz 6 opakowanie.wczesniej mi sie takie cos nie zdarzylo. wiem, wiem, powinnam isc do lekarza, ale jestem za granica i nawet nie mam swojego lekarza. zapisanie sie, czekanie w kolejkach, biurokracja.........nie mam czasu niestety. niedlugo jade do Polski to sie przebadam na pewno. ale wlasnie sek w tym, ze biore juz dosc dlugo.a tu takie cos :O

Gość dagna w pidzamie
ja uprawialam z chlopakiem petting , nasienie znalazlo sie w okolicach pochwy, wystraszylam sie i zaczełam robic testy ciazowe, pierwszy test zrobilam 7 dni po pettingu , nestepny w dniu spodziewanej@ , nastepny po terminie @ nastepny 3 tygodnie po terminie @ a nastepne co kilka dni ZROBIŁAM 7 testów , WSZYSTKIE ROBILAM ODRAZU PO WSTANIU Z ŁÓŻKA RANO , wszystkie wyszły negatywne , ale mam obawy bo mam mdłosci i bóle kregosłupa i zalodka.... DODAM JESZCZE ZE TEN FACET ZE MNA ZERWAŁ , WYJECHAL NA STALE DO KANADY i juz niewróci , boje sie o to ze dziecko nie bedzie mialo ojca pomóżcie .. nie biore tabl

to w takim razie nie jest to normalne. Dokończ opakowanie i zrób przerwe, bo coś nie tak jest. Widać te tabletki ci nie służą. A wizyta u lekarza w jak najbliższym terminie, bo takie normalne krwawienia podczas zażywania nie są dobrą oznaką. Potrzebna jak najszybsza konsultacja gina, bo może cos złego się dziać. Zresztą nawet w ulotkach piszą, że takie krwawienie nieoczekiwane wymaga natychmiastowego kontaktu z lekarzem. Z tym nie ma żartów

o masz, ta głupia znów? Ty słuchaj, chyba naprawde ci na rozum padło. Idx w końcu do psychiatry, bo normalna to ty nie jesteś. To nie do ciebie awa...

Gość awa.....
hehe, no cos a nia chyba nie tak :D dzieki za rady- musze isc do lekarza. ale myslalam nawet, ze dostane 2 okresy- tzn w trakcie przerwy dostene ten "normalny", ale nie pojawil sie. a moze dziwaczna teoria mojej mamy jest prawdziwa?

nie ma takiej opcji, żeby prawdą było to, co mówi twoja mama. Podczas brania tabletek powinnaś miec krwawienia WYŁĄCZNIE z odstawienia. Więc albo zapomniałaś o jakiejś tabletce, albo bierzesz je nie tak jak trzeba, albo coś źle się dzieje.

Gość awa.....
nie, nie zapomnialam, bore codziennie, mniej regularne sa godziny- raz o 8 raz o 7 raz o 9 ( zawsze wieczorem), ale nie wspolzyje a tabsy sa wylacznie na uregulowanie okresu i na poprawe stanu cery........ale skoro mowisz, ze wylacznie z odstawienia mozna miec krwawienie miesieczne, to mam powod do niepokoju :( dzieki za opinie 🌼

wiem ze ten temat jzu byl dawno poruszony ale mam podobny problem i tak jak kolezanka to moje jakos 6 opakowanie. i tez wlasnie dostalam okres.... nie wiem co z tym robic. a kolezanka byla z tym u lekarza? i dowiedzialas sie czegos? prosze o odpowiedz jesli wogole jeszcze ktos tu zaglada:(

aha okres dostalam takze w trakcie brania tabl. a nie podczas 7dniowej przerwy.

Gość agatesiu
ja mam troszke inne pytanie tabletki biore juz ponad rok, okres jak dotad regularny co do dnia. Ale w tej tygodniowej przerwie zamiast okresu (w ten dzien w ktorym powinnam miec okres) mialam takie slabe plamienie, jak nigdy wczesniej... wystraszylam sie ze moge byc w ciazy, w koncu tabl nie daja 100% pewnosci a slyszalam ze w pierwszych miesiacach ciazy moga wystapic takie plamienia... pomozcie blagam