Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pilnasprawa.

ANTYBIOTYKI W CZASIE 7-DNIOWEJ PRZERWY

Polecane posty

Gość pilnasprawa.

hej. mam takie pytanie, jesli zaczynam brac antybiotyk w czasie rozpoczecia 7dniowej przerwy w braniu yasmin, to przez te siedem dn i potem przez 7dni po kuracji antybiotykowej powinnam sie dodatkowo zabezpieczac, ale juz po tym czasie znowu tabletki dzialaja normalnie??

Gość agatka8777
po antybiotyku nalezy zabezpieczac sie przez 7 dni po skonczeniu kuracji oraz w trakcie. robilam to juz pare razy. 8go dnia wszystko wraca do normy.

Gość pilnasprawa.
wyczytalam w ulotce yasmin ze : "jezeli okres przyjmowania lekow obejmuje tez 7dniowa przerwe miedzy opakowaniami to nalzey kolejne opakowanie rozpoczac bez zwykle stosowanej przerwy 7-dniowej", chce to dobrze zrozumiec dlatego pytam: jezeli dzis jem ostatnio tabletke z opakowania i odjutra zaczyna mi sie 7dniowa przerwa, to jesli dzis zazyje antybiotyk, to mam nie robic tej przerwy?? a jesli jazrobie i bede sie po kuracji antyb. zabezpieczac tydzien, to tez bedzie wszystko dobrze?

Gość agatka8777
kiedys rozmawialam o tym z moim lekarzem, a on machnal reka i powiedzial ze mam brac wszystko w terminie i odczekac 7 dni .. tak zrobilam i w ciazy nie jestem. keidys polaczylam 2 opakowania i prawie mnie to zabilo. juz wiecej tak bym nie zrobila .. nigdy w zyciu. organizm odmowil posluszenstwa i musialam zmienic tableki na plastry z czego jestem bardzo zadowolona :)

Gość pilnasprawa.
dzieki za odp:*