Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kicccia

Matura 2008 - arkusze... macie?

Polecane posty

Czy macie już arkusze z odpowiedziami z dzisiejszej matury? Narazie na necie nie mogę znaleść:(

Ja mam większość odpowiedzi na zasadzie "Wiedziałam, że w którymś kościele dzwoni,ale nie wiedziałam w którym"

ja nie sprawdzam, czekam do czerwca chyba, ze bedzie mi sie bardzo nudzilo to pewnie zajrze

Ja powiem jedno, masakra i prawdopodobnie spotkamy się w sierpniu...

Gość Filomega_meg
są na stronie gazeta.pl sprawidziłam wlasnie,niby nie mam az tak źle ale kazda odpowiedz udzielałam taka długa a oni tu podaja takie krótkie tresciwe zdania a ja jak zywkle musiałam mieszac jak fix.nie wiem ile miz tego uznają co napisałam,niby podobnie jak podają... pisałam temat 2 o Lalce,której wlasnie nie powtórzyyłam w ogóle pzred matura!:/ bo odpuscilam,ale wierszy nie umialam zanalizowac wiec nie miałam wyjscia,pisałam brednie takie,ze az wstyd,bo nie znałam bohaterów itp...

Gość myszkamini
Ja wam współczuję... ten stres.... a ja matura za 2 lata... chyba umrę... Życzę powodzenia jjutro :)

nie jest źle ale mogło byc dużo lepiej...

Gość tegoroczna_abiturientka
czy moglby ktos to tu skopiowac bo nie moge tego otworzyc? nie mam worda po formacie:/

Gość jestem bossssssska
i dlatego ja nie sprawdzam odp.. :D:D:D a matura jest przereklamowana i pikuś to jest :D:D:D

Gość Filomega_meg
eh u mnie tez....boje sie bo nawalilam troche,tekst był prosty i odpowiedzi tez jak widac proste jak nie wiem...a ja namieszałam troche,nawte nie licz epkt bo nie wiem ile miz tego uznają.za Lalke to nie wiem czy bede miec pare pkt chociac,ale co mozna napisac nie znajac chocby głównych wątków itp...\\jutro angol....ponoc nie było nigdy formalnego listu ale wole powtórzyc bo nie umiem pisac słuchajcie!? kolezanka powiedziala,ze rok temu mieli slownik na ang.? tylko jeden na sale\ to prawda?

Gość Filomega_meg
nie dam rady skopiowac niestety

Gość tegoroczna_abiturientka
jaki to byl tekst ?

Gość jjjioj
trudne bylo tego roku...

Gość jestem bossssssska
ee nie ma slownikow. przynajmniej na rozsz.

Gość Filomega_meg
http://bi.gazeta.pl/im/5/5180/m5180235.pdf tekst był o blogach wsumie,uważam,ze byl prosty ale i tak zawaliłam troche,mam andzieje ze mi uznają odpowiedzi bo mam podobne ale zawilej napisane nie tak w krótkim zdaniu ehh no własnie z tymi slownikami byłoby za prosto pzreciez,jakby sie kazdy rzucił to by caly list napisal i wogóle by sobie przetłumaczył zdania

Gość Filomega_meg
jak np est pytanie za 2 pkt i sie odpowie w połowie np 1 argument poda albo jedenz dwóch jest trafny to daja 2 pkt czy zero?bo nie pamietam jakto nam tlumaczyli ?

Gość daaaaaaaaaaaaaalej

Gość Filomega_meg
nie ma nikogo ? ja ide zaraz powtrzaac cokolwiek na angola

ja jestem ale jak poczytalam odpowiedzi to slobo mi sie zrobilo....

Gość Filomega_meg
ehh ja tam juz nie wiem,co dotekstu to mzoe byc inny klucz zCKE takze jak jestem pesymistka to moze jakos to bedzie..wstyd nie zdac z polaka na prawde:/chyba bym sie zapadla pod ziemie,wiec wole myslec ze moz emi uznaja odpowiedzi,awypracowanie.to jedna wielka tragedia na poziomie podstawówki go napisalam:(