Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kicccia

Matura 2008 - arkusze... macie?

Polecane posty

Gość Monis19
Mam pytanie bo słyszałam że moze pojawic sie ankieta!!!! Myslałam ze w długiej formie moze byc tylko list form albo nie form co myslicie??

Ja jednak mam nadzieję, że moje odpowiedzi będą w rubryce \"dopuszczalne\" bo te odpowiedzi podane póki co są proponowane, a klucz dopuszcza kilka wersji..

Nie wiem, może się mylę, ale jak tak poczytałam analizę tekstu na podstawie to nie była jakaś trudna, na większość pytań bym odpowiedziała. A widzieliście arkusz z rozszerzonego? Katastrofa...

Na który temat pisałaś wypracowanie? Ja na 2 i jak znam życie, to trzeba było się do czegoś odwołać, a ja jedynie zinterpretowałam te fragmenty, skupiłam się na tym, że słowa ranią...Ech...boję się wyników :( No i analiza też niezbyt ciekawie...:(

Ja też pisałam na ten drugi ;) I w sumie też skupiłam się na tym że słowa ranią, dodałam jeszcze że milczenie też dobre nie jest :P pytania do czytania ze zrozumieniem jak dla mnie były niejasne i niezrozumiałe, np. pytanie nr3 w tych proponowanych odpowiedziach jest ogólne wyjaśnienie słowa paradoks, a w poleceniu było paradoks historii Polski i literatury, ja wyjaśniłam w kontekście historii i literatury... a w tych odpowiedziach jest po prostu "połączenie dwóch sprzeczności"

albo pytanie nr1 było podkreślone w pozostałej części tekstu, a ta śmieszna "przyjemność" była w pierwszym akapicie.. Ja w tych odpowiedziach to takie rzeczy wymyślałam, że ojej :P

No właśnie, ja się długo zastanawiałam nad tym poleceniem i w końcu napisałam, że Polacy swoimi negatywnymi cechami niszczą te dobre:O Ehhh...załamka:(

Nie wiem skąd informacja, że nie było nigdy listu formalnego na maturze z angola, bo ja zdawałam 3 lata temu, jako 1szy rocznik eksperymentalny i miałam formalny.

W sumie ja z angielskiego najbardziej obawiam się słuchowiska, w późniejszej kolejności czytanie, a na końcu wypracowania, bo właściwie pisać lubię i na próbnej z wypracowań miałam 15/15 punktów. Ale wiadomo,że do tej właściwej matury dochodzi stres i nerwy...

Nie wiem, zdaję rozszerzony i szczerze mówiąc po dzisiejszym polskim jestem lekko zdołowana :O

Ja angielski zdaję podstawowy, wolałam nie ryzykować. Za to chemię zdaje jeszcze rozszerzoną. A Ty jaki przedmiot wyboru zdajesz?

Wczoraj był ktoś kto miał link to testów polskiego, może dziś macie angielski?