Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co to co to

nie mogę już tego słuchać

Polecane posty

Gość co to co to

od jakiegoś czasu zauważam ze ludzie zaczeli uzywac słowa "tak" jak przerywnik, np egurolla non stop po zakonczeniu mysli mówi "tak?" - tak jakby mówił do dziecka, które mogło czegos niezrozumiec. Jak mnie to wkurza kiedy to słyszę! I coraz wiecej ludzi zaczyna tak mówić! w telewizji, w dzien dobry tvn czesto przychodzą jakieś zwykłe dziewczyny i co druga juz uzywa 'tak' jako przerwnika, jejku nie moge tego słuchac - stąd ten temat - tak? bleeeeeeee czy ktos ma takie negatywne odczucia w związku z tym? skad to się wzięło w tych ludziach?! to jest okropne, przestancie tak mówić! aaaaaaaaaaaaaa!!!

Gość kgjgjgjgh
tak? :D

Gość tak tak tak TAK

Gość mloda andzelina dzoli
to nie wzięło się znikąd obcokrajowcy mają taką manierę, bo często mówiąc do kogoś nie są pewni czy zostali zrozumiani, dlatego chcą się upewnić, czy to co powiedzieli dotarło do rozmówcy podobnie robią psychologowie - upewniają się, że to co powiedzieli jest zrozumiałe przypuszczam, że wiele osób przejmuje owo 'tak' zupełnie nieswiadomie

Gość co to co to
było tak pięknie, obudziłam się, otworzyłam oko, włączyłam tvn, piękna pogoda za oknem swieci słonko, az tu nagle jakas psita w tvn konczy swoje zdanie "tak?' aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!

Gość co to co to
nie raziłoby mnie to, gdyby wychodziło z ust nauczyciela, czy psychologa, ale jak kobieta ok 25-30 lat wypowiada się na jakis przyjemny temat i ciagle konczy mysl tym takiem, to brzmi to okropnie. oni wszyscy na pewno naśladuja kogoś, usłyszeli gdzieś jak ktos tak mówi i myślą ze to fajne, a to wcale nie fajne. egurolla to juz w ogole przesadza z tym, powinien isc na jakąś terapię

Aktualnie wszechobecne "tak?" "tak?" na końcu zdania, zastąpione modnym jakiś czas temu "co nie? "co nie?" też mnie wkurza. Wrrr. I generalnie też. "Generalnie powiedzmy, że podkład nakłada się generalnie gąbeczką, tak." Sodoma z Gomorą :P

Gość co to co to
egurrola... a nie egurolla ;)

Gość sfvsvsdfv
ych! nie cierpię manieryzmów w mówieniu pamiętam jak kiedyś wkurzało mnie powtarzanie "uhm" przez osobę po każdym zdaniu usłyszanym od jej rozmówcy... to też zaczęło się nagminnie od programów w telewizji prowadzonych przez jakieś panienki... a teraz jest powszechne i nawet tego nie zauważam, co gorsza, sama stosuję

Gość co to co to
no właśnie!!! dokładnie!!! nie jestem sama :) dobrze! lepiej mi! juz mi całkiem dobrze :D

I jeszcze takie nosowe "e" na początku, w trakcie i na końcu zdania. Przedłużane e nosowe. "Eee, generalnie powiedzmy, eee, że białe torebki są modne, tak, eee." Na to rozmówca: "Uhm".

Gość co to co to
prosci ludzie uzywaja "nie?" "no nie?" Generalnie - wzięło się chyba od Dody, tak mi sie wydaje... większośc dziewczyn nadużywa tego słowa, no cóż, głupie to, ja wstdziłabym się tak mówić

Gość co to co to
albo jeszcze niektórzy artyści używają przyrywnika, lub kiedy nie wiedzą co powiedzieć, znaleźc słowa czegos takiego: 'iii' ,np. Adamczyk tego używa iii i to po prostu tez nie brzmi ładnie.

haha, ja to samo zauwazylam u egurolli i tez mnie to wkurwia:D Myslalam, ze tylko ja jestem na to wyczulona:P

Chyba im się wydaje, że są mądrzejsi od używania takich ozdobników. Wkurza mnie też zaczynanie zdania od "bo": "Bo ja to tamto". "Bo coś tam". Tak to dzieci w przedszkolu mówią, a nie dorośli ludzie. Kiedyś prezenterki zgodnie śmiały się w stylu "ha ha" - aż szczęka opadała.

Gość co to co to
trzeba zrobic protest, albo moze ktoś mu w koncu powie, zeby przestał ;)

Gość maturencja.
haha zgadzam sie mnie jeszcze bardziej razi ''Rozumiesz?'' po każdym wypowiedzianym zdaniu :O

Dobrze, że się nie przyjęło w tv nio, tio, tesh i jush. Wywaliłabym pudło przez okno!

"Rozumiesz" i "zgadza się?" na końcu zdania - kolejne kwiatki. Dodatkowo te końcówki są tak zaakcentowane, jakby się zdanie nie miało jeszcze kończyć, nie słychać tam generalnie :P żadnej kropki. Zgadza sięęęęę bez kropki. Takkkkk bez kropki.

Gość co to co to
nio, ja tesh aaaaaaaaaaaaa bleeeeeeee fu wypluwam te słowa twu twu . .

Gość maturencja.
aha i jeszcze ''prawdaaa'' po jakimś zdaniu...

to dlatego, ze prace w tv dostaja osoby przypadkowe polowa 'dziennikarzy' nie ma skonczonych studiow a ta polowa ktora ma - nie ukonczyla kierunkowych Olejnik - po zoologi (czy cos w ten desen) Durczok - bez studiow Pochanke - bez studiow Hanna Lis - bez studiow Krasko - teatrolog mozna mnożyc

Gość maturencja.
to że są bez studiów to też nieźle ... no do tego zeby nie miec takich nawyków dziwnych w wysławianiu się to studia im nie są potrzebne:P tyle, ze to raczej jest nieświadome

sprostowanie - Pochsanke skończyła niedawno studia

pracujac w tv powinno sie miec obowiazek nauki dykcji i ladnego wyslawiania sie

Gość no pewnie bo po studiach
to już nie człowiek tylko bóg. Ja też mam studia, ale znam wielu mądrych i dobrze wysławiających się ludzi bez studiów.

Gość co to co to
nie wiem czy studia mają tu znaczenie, to raczej jakas głupia moda, o przypomniało mi się kolejne: "ale proszę Cię" stosowane najczesciej na początku myśli albo: "ale umówmy się" , że to nei jest fajne...np