Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MileJdi112

Czemu ciągle naskakujecie na Katolików ???

Polecane posty

no i szczyt tolerancji katoli ujawniła "Czyw imię tolerancji ja katoliczka mam piać z zachwytu nad Koranem? Pomyśl." no comment co do satanizmu nie zgadzam się ze stwierdzeniem że posiada pierdy satanizm rytualny tak bo jest tak samo poryty jak każda wiara ale jako filozofia dla mnie to racjonalizm w czystej postaci

Gość Marcyśkaa
Gnomie w moim odczuciea tolerowac coś a piac nad czymś z zachwytu to jednak delikatna różnica.

Gość mloda andzelina dzoli
katol to określenie pejoratywne - powstrzymaj się w dyskusji od takich sformułowań :-)

Gość Marcyśkaa
Ja toleruję inne religie, co nie oznacza że zachwycam sie nimi, więc nie wiem o co Ci chodzi drogi Gnomie :]

racja tylko ton wypowiedzi świadczy o skrajnej nietolerancji

młoda no brawo jakbyś nie zauważyła jest używane tu celowo

Fausta znam Kochanie w oryginale, bom germanistka - tak się składa. Nie chce mi się Ciebie obrażać. Szkoda energii na dupków żołędziowych.

Gość Marcyśkaa
Chyba przesadzasz i już teraz czepiasz się. Ja w tym momencie nie widzę dalszego sensu tej dyskusji. Mówicie o szanowaniu przekonań a sami cudzych nie szanujecie. I w dodatku wpieracie mi, że jestem hipokrytką tylko dlatego, ze powiedziałam, że jestem Katoliczką. Nie znacie mnie i jak powiedziałam ja szanuję cudze poglądy, wiarę lub nie-wiarę itd. I jestem właśnie dlatego przeciwna pakowaniu wszystkich do jednego worka. To tyle co mam jeszcze w tej dyskusji do powiedzenia.

Gość mloda andzelina dzoli
celowo zatem nazwę Cię dupkiem i kwita :-)

Marcyśka, olej to i rób swoje. Nie ma co się denerwować. Ja bym tu niektórych skwitowała następująco: "Żal duszę ściska, serce boleść czuje".

Gnom - "co do satanizmu nie zgadzam się ze stwierdzeniem że posiada pierdy satanizm rytualny tak bo jest tak samo poryty jak każda wiara ale jako filozofia dla mnie to racjonalizm w czystej postaci " skoro odpowiada Ci racjonalizm, a nie pasuje sfera metafizyczna satanizmu - to, z przeproszeniem, ale po jakiego chugona w ogole gadac o satanizmie, zamiast normalnie i otwarcie powiedziec, ze jest sie racjonalista? nie ma satanizmu bez sfery rytualnej, satanizm to satanizm. smieszy mnie, jak ktos szpanuje "filozofia satanistyczna", bedac w rzeczywistosci po prostu normalnym ateista. to taka poza, czy co?

Abbanito żegnając ciebie , dojdź do tego co ja Choć pojąłem nauk wiele, Medycynę, filozofię i teologię , pracą krwawą i cóż mam z tego, jestem tak głupi jakiem był. A teraz zaczynam studia nad Magią i jej tajemnice Roberta Stillera

anyżówka a czy ja powiedziałem że jestem satanistą :P ja jestem czystym ateistą przykład satanizmu posłużył mi tylko i wyłącznie do pokazania jak niewiele osoby które nie zetkęły się z w/w filozofią o niej mało wiedza

dodam jeszcze, ze filozofia satanistyczna nie jest wcale taka wspaniala. osobiscie uwazam, ze to buracka filozofia, ktora gloryfikuje egoizm i wredote.

22:06 Abbanita Satanista to wyznawca szatana. Proste myślę. A o to przykład :D

ok, badz kim chcesz, ale sprowadzanie satanizmu tylko i wylacznie do filozofii, bez podbudowy rytualnej, to rowniez splycanie i zafalszowanie tego tematu.

anyżówka tak tylko że obecnie większość ludzi właśnie w sposób nieświadomy ją wyznaje :P osobiście uważam że każdy człowiek jest egoistą i to już na poziomie molekularnym fajnie to opisuje Dawkins w samolubnym genie

anyżówka nie do końca to spłycanie można to potraktować tylko jako filozofie i nic poza tym i jak z każdej filozofi podchodząc krytycznie wyciagnąć coś dla siebie

Bardzo Miły Blondyn napisał: "Choć pojąłem nauk wiele, Medycynę, filozofię i teologię , pracą krwawą i cóż mam z tego, jestem tak głupi jakiem był." Lepszego podsumowania na temat Twej osoby nawet ja nie wymyślę.

Gnom - wiesz, dokladnie to samo chcialam napisac :) ze wielu ludzi jest nieswiadomymi wyznawcami tej filozofii, a to wlasnie ci wszyscy ludzie, skupieni na samych sobie, wlasnych korzysciach, wlasnej kieszeni i majacy gleboko w dupie cala reszte. nie jest to wiec filozofia ani szczegolnie nowatorska, ani wyrafinowana. ateizm sam w sobie nie mowi nic o stylu zycia, wiec jest to kolejny powod, dla ktorego nie powinno sie go utozsamiac z satanizmem.

Gnom - wszystko mozna sobie traktowac jak sie chce. chrzescijanstwo tez mozna potraktowac jak filozofie i wyciagnac z niego, co sie chce, ale z pewnoscia nie mozna powiedziec, ze chrzescijanstwo JEST tylko filozofia.

anyżówka ja wiem że nie należy tgo utożsamiać zresztą różnice są dość duże w samym założeniu ideowym ale co ciekawe właśnie świętoszki w zasadzie w3swoim spłyconym rozymowaniu niemalże utożsamiają jedno z drugim przy czym sataniści jeszcze niszczą cmetarze :P bo już z takimi wypowiedziami się spotkałem :P

anyżówka a czym więcej jest chrześcijaństwo obedrzyj z doktryn odlej wodę z biblii i masz czysta filozofię co ciekawe dość podobną do utopii arystotelesa

Gość zniesmaczenie mnie bierze
Odrzyjcie swoje zycie , odlejcie z niego wode ciekawe co wtedy pzostanie wole nie wiedzieć :classic_cool:

Gość Satan is here
Chodźcie do mnie moje dzieci ❤️ Gnom 👄 Anyżówka [ serce] 🌼

Gnom, wlasnie o to chodzi, ze chrzescijanstwo JEST czyms wiecej, niz tylko filozofia, pod warunkiem, ze go NIE obdzierasz z tego, czy tamtego, bo niby z jakiej racji masz to robic? to samo tyczy sie satanizmu i wszystkiego innego. Satan is here - 👄 :D

anyżówka można podejść do tego w ten sposób ale jak dla mnie to najgorsza droga jaką mozna wybrać każda filozofia ma w sobie coś do wykorzystania

Gość o czym wy tu zasadniczo
pierdolicie ? P.S> Ja wyzanję filozofię pieprzenia o dupie Maryni :D Bardzo szeroki ogląd na świat i mozna dużo wynieśc :D