Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pudelmania

Liposukcja, lipoliza a może SmartLipo????

Polecane posty

Gość effy
hej! powiem Wam cos... tam gdzie robilam smart, pracuja profesjonalisci. serio. bylam osatnio na konsultacji. owszem, efet jest. bryczesow brak, ale nie byl to efekt ten, ktorego spodziwalam sie ostatecznie [minely ponad 3m-ce od zabiegu]. nie jestem do konca usatysfakcjonowana efektem, jest pare rzeczy do poprawy, co zauwazyl sam doktor. co w zwiazku z tym zrobil moj lekarz prowadzacy? zaproponowal DARMOWA poprawe smartem plus zabiegi IFR w cenie mojego pierwszego smarta. bylam naprawde mile zaskoczona obsluga. pelen profesjoalizm. jeszcze tego samego dnia miala pierwszy zabieg IFR. po prostu czuje, ze bylo warto. wszystko z usmiechem i zyczliwoscia. pokazali klase:] dlatego z czystym sercem moge polecic MEKMED. serio sie ciesze, ze tak mnie potraktowali. pozdrawiam all i zycze szybkich, efektywych decyzji

Gość Morti
Mam pytanie do zorientowanych - czy przy niedowadze też można poddać się któremuś z tych zbiegów? Ważę 52 kg na 170 ale mam za dużo tłuszczu po wewnętrznej stronie ud i nie umiem się go pozbyć ćwiczeniami, głodzić też mi się nie chce. Przez to nie chodzę w spodniach i już mnie wkurza taka sytuacja. Najmniej inwazyjną metodą jest lipoliza? Ile mogłoby kosztować wyszczuplenie samych ud?

Gość do Morti
Mam ten sam problem co Ty i też nie chodze w spodniach :( Masakra, nie wyobrażam sobie jak to będzie zima przy - 15 stopniach :O U Ciebie to byłby chyba 1 obszar czyli u p. Kasi z Sulęcina to jakieś 2 tys zł, a w klinikach to róznie musiałabys podzwonić i popytać, pewnie niewiele więcej. Pozdrawiam

Gość Morti
do Morti - a Ty się decydujesz? Ja sama nie wiem... Ból mnie średnio martwi, gorzej z cenami i znieczuleniem - ale przy lipolizie tylko smarują czymś znieczulającym, tak? Z drugiej strony czym są 2-4 tys w stosunku do marzeń o idealnej sylwetce? ;)

Gość do Morti
Ja jestem prawie zdecydowana, ale na razie zberam pieniądze i szukam odpowiedniego lekarza. Mnie najbardziej przerażają powikłania po zabiegu, zwłaszcza, że uda podobno ciężko wracają do normy. Jest na nich delikatna skóra, dlatego zwłaszcza od wewnątrz nie można zbyt dużo naraz odessać (tak mi napisał lekarz w korespondencji mailowej). No i straszy mnie po nocach widmo nierówności. :O Jednak jak sobie wyobrażam, że może być dobrze i że powikałania nie będą jakies straszne, a po pewnym czasie mogłabym ubrać obcisłe spodnie... to jestem gotowa iść na zabieg nawet na kolanach. ;) Pozdrawiam 🖐️

Gość LLejlla
Moje drogie, nie chcę was straszyć, ale takie nierówności jakie ja miałam po smarcie to dopiero historia. zupełny kisiel. Odessała mi po litrze tłuszczu z każdej nogi wewnętrznie. Z dziurek sączył mi się płyn przez 2 tygodnie, potem przestał, dziury zagojone, zostaly kreski po pół centymetra. ale sam wygląd moich nóg był dołujący. Co z tego że były szczupłe jak same góry i doliny. Zalecone mi masaze zaczęłam stosować równo po miesiącu, wcześniej po prostu nie miałam czasu. byLam wściekła, omineła mnie plaża, bo jak się pokazać. Jak zaczęłam te masaże to stopniowo następowało wygładzenie. Dzis obejrzalam dokLadnie moje nogi i właściwie tylko w jednym miejscu mam jakby taką falę 2 cm. Widoczną tylko jak podniosę nogę do góry. siostra mówi, że zawsze tak miałam jak miałam grube nogi to też, ale ja nie pamiętam. no i to ubranko. Jakie to niewygodne, ciśnie, te upały. Wkurzało mnie, chciałam je przestać nosić, ale podono im dłużej tym lepiej. jeszcze je noszę, ale chyba już przestanę. no bo już jest prawie dobrze.

Gość do Morti
LLejlla a kiedy miałas zabieg? Ile czasu zajęło Ci wygładzenie tych nierówności? Po ilu masażach mniej więcej zaczęło się poprawiać? Napisz, jeśli możesz, proszę... 🌼 Pozdrawiam

Gość LLLejla
uda wewnetrzne , od kolan do samej góry. Zaczęły sie wygładzać po 4-5 masażach. Zabieg robiłam pod koniec maja. Teraz jest OK. Przestraszyłam sie i poszłam po opinię do innego fachowca. Tam w poczekalni spotkałam dziewczynę, która robiła brzuch i miała po 3 miesiącach nierówno. Nie robiła masaży, a robiłą endermologię. Ten fachowiec do którego poszłam zaproponował mi zabieg u siebie, ale zrezygnowałam, no bo ta dziewczyna miała brzydki brzuch. Dobrze, że posłuchałam siostry, żeby się nie spieszyć, bo nogi są teraz coraz lepsze.

Gość do Morti
LLejla a możesz jeszcze zdradzić, gdzie robiłaś i u jakiego lekarza? No i te masaże to ma być drenaż, tak? Czy one się jakoś specjalnie nazywają... Byłabym wdzięczna za odp.

Gość zakotwiczona
hej hej .. ja juz po wakacjach ... jak tam poztanowienia?? i rszta?? pozdrawiam

Gość Ancyk79
Kobitki, chciałabym też się poddać smartlipo, ale po 1 nie wiem czy da radę to zrobić w Łodzi (może coś wiecie), a po drugie boję się że nie da to efektu. Chciałabym tylko brzuch, bo zostało mi sporo po ciąży i nic mi nie pomaga, ani dieta, ani ćwiczenia, nadal mam wałeczki, których chcę sie pozbyć. Opiszcie mi jak możecie jakie rezultaty można osiągnąć jeżeli chodzi tylko o brzuch

Gość Mariolllka
A jaki efekt po samym samrtlio bez odsysania?

Gość Mariolllka
chodzi mi o utworzenie dziury miedzy nogami. Potrzebuje szybko, zebym mogła po maksimum po 2 dniach wrócic do pracy

Gość neostradzia
Witam!!! Kochane, czy któraś z was miała liposukcje i smartlipo z odsysaniem???Chodzi o porównanie tych dwóch zabiegów: który daje lepsze efekty?który jest mniej bolesny?ile trwa tak naprawdę powtót do zdrowia po obu zabiegach?(jak to w praktyce wygląda?) i oczywiście jak z cenami??? Orientujecie się może czy w małopolsce jest jakiś gabinet, gdzie wykonują smartlipo? za odpowiedzi będę bardzo wdzięczna Pozdrawiam!!!

Gość mnóstwo nicków mam
Neostradzia - na topicu o lipolizie laserowej dziewczyna, która miała i smart lipo z odsysaniem i tradycyjna liposukcję zrobiła porółwnanie - musisz przeszukac topic (będzie gdzieś pod koniec, ostatnich kilka-kilkanaście stron myśle). Co do smarta w małopolsce to nie słyszałam, żeby tam robiono. Pozdrawiam!

Gość Piotr69
Muszę się pochwalić schudłem 26 kg w 8 mięsięcy nie potrzebowałem żadnych liposukcji czy temu podobnych wynalazków jedynie mniejsze posilki 5 razy dziennie w miare mozliwości o jednej porze poczatki były straszne cały czas miałem ochote na jedzenie potem jednak było coraz lepiej zwłaszcza kiedy zauwarzyłem pierwsze efekty ( po ok 1 miesiącu ) acha zrezygnowałem jeszcze z tłuszczów oraz cukru zastąpiłem go słodzikiem . Dodatkowa nagrodą za ten wysiłek było całkowite pozbycie sie nadkwasoty która bardzo mi dokuczła musiałem codziennie łykac ortanol teraz już od ponad roku nie wiem co to zgaga jedynym minusem całej tej przygody jest obwisła skura na brzuchu i niestety na twarzy .

Piotrze, gratuluje serdecznie ale pamietaj ze liposukcja nie słuzy do odchudzania tylko modelowania lokalnych nadmiarów ciała. U otyłych osób zabiegów sie nie wykonuje. Pozdrawiam

Gość kafcianawakacjach
Cześć dziewczyny, Od pewnego czasu z dużym zaciekawieniem ślędzę ten wątek. Przyznam, że zastanawiam się na przetestowaniem Smartlipo na sobie. Jestem osobą raczej drobnej postury, ale pewne proporcje chciałabym poprawić :) Analizując wasze posty i "oferty" kilku Klinik mam pewne wątpliwości: 1. w większości przypadku na stronach podana jest cena jednorazowego zabiegu, tymczasem w katowickim Mekmedzie w cene wliczona jest seria 3 - 6 zabiegów - na czym rzecz polega? 2. Czy możecie polecić Kliniki w okolicach Warszawy> Do Smartlipo z liposukcją - zdaje się, że korzystałaś z IQ Medica, jakie są Twoje spotrzeżenia, jesteś zadowolona? 3. Co powinnam dostać w cenie zabiegu (wdzianko uciskające, opatrunki, konsultacje?) co z masażami po zabiegu - czy o to mam zadbać we własnym zakresie? ile mniej więcej kosztuje taki masaż? Będe wdzięczna drogim koleżankom za wszystkie podpowiedzi :) pozdrawiam

Gość wdzianko powinnaś myśle
dostać w cenie, podobnie jak pierwsze opatrunki (te założone po zabiegu). Nie wiem jak z konsultacjami, ale reszte opatrunków na zmianę to już raczej trzeba kupić samemu. MAsaże też wykupujesz sobie sama, koszt tak średnio to 70-100 zł za masaż, zależy od miasta. Możesz spróbować dogadać się, że jak wykupisz od razu karnet na większą ilość to policzą taniej.

Gość lolita kizi
Cześć! Wczoraj miałam robiony zabieg Smartlipo wraz z odsysaniem. Jestem spuchnieta ale nic mnie nie boli. Sam zabieg był bezbolesny. Zabieg robiłam w Jeleniej Górze i polecam gorąco bo widać było fachowość lekarza który go przeprowadzał, a przy tym jest przesympatycznym człowiekiem. Polecam gorąco Dr. Wilka, który ma gabinet w przychodni na ul. Ogińskiego. Pozdrawiam wszystkich.

Gość sancza
Do lolity kizi - Świetnie, że wszystko się udało. :) A jaki obszar miałaś robiony i ile zapłaciłaś?

Gość lolita kizi
Miałam robiony brzuch, zapłciłam 4000, zł. ale było warto.

Gość olgaxxx
do Effy jak po poprawce??? mialas juz? który lekarz Tobie robił dr Mekle czy dr Sandelewski? jakie samopoczucie ? -pozdrawiam

Gość sancza
Lolita kizi - - a mogłabyś podać jakiś namiar do dr Wilka? Najlepiej maila albo stronke www.

Gość lolita kizi
Oczywiście, dr. Jarosław Wilk tel. 0756431687, www.instytutkosmetyki.republika.pl to jest strona gabinetu, e-mail :prywatny.gabinet.lekarz.wilk.j@neostrada.pl Jeżeli jesteś zainteresowana to naprawdę gorąco polecam,bo dr.Wilk jest fachowcem i zabieg wykonuje precyzyjnie. Zabieg robiłam w środę dziś jest niedziela, nic mnie nie boli, biorę tylko antyiotyk. Jeżeli się zdecydujesz nie będziesz zawiedzona. Pozdrawiam.

Gość Iwuś55
Pozbyłam się wreszcie bryczesów. Od roku z nimi walczyłam. Pięć lipoliz igłowych i zero efektów, ultrashape i zero efektów, lipokontur i zero efektów. Tyle kasy wydanej w błoto i nic. Pomyslałam, że sprób€ję smartlipo, jezeli nie podziała idę na klasyczna liposukcję. I nie mam bryczesów. Miesiąc po zabiegu. Ale z delikatnym, jak to ujęła lekarka, odsysaniem. Myślę, że niepotrzebnie wydałam tyle kasy na inne zabiegi. Tu od razu po zabiegu widać, że nogi są chudsze, ale to wyciekanie znieczulenia to fatalna sprawa. Zalałam cała pościel w hotelu. Ciekawe co pomyśli sprzątaczka jak zobaczyła, pewnie że miałam okres. H aha, a ja nie mam juz bryczesów, a okres nadal.

Ja nie jestem zadowolona ze SmartLipo, zreszta sami przeczytajcie na kafeteri o wypowiedziach o IQ medica, szkoda gadac:(. Pojechalam do(miejmy nadzieje) porzadnej kliniki Sankowskiego i pytalam o liposukcje na wewnetrzne strony ud. Powiedzieli ze mozna odessac tylko troszeczke ze wzgledu na to ze to miejsce jest delikatne, mocno unerwione i skora tam jest zbyt luzna.Jeszcze sie zastanawiam. Ogolnie cialo mam ok, jestem dosc szczupla, ale po wewnetrznych stronach ud na samej gorze na dwie buleczki, ktore czasem sie ocieraja :) ,jest to troche niewygodne. Pytalam sie takze o lipolize, ale od razu mi ja odradzil.

Gość Zetka2
Odradził Ci , bo nie ma lipolasera do tego. Ja tez zrobiłam wywiad i tez chodzi mi o wewnętrzną stronę ud. Rozważam jednak lipolaser a nie tradycyjną z tego względu, ze szybciej sie goi, skóra nie będzie obwisać. Kolezanka robiła 2 lata temu tradycyjną i skóra wyglada nieciekawie. Lipolaser wpływa na stan skóry, zwieksza wydzielanie kolagenu i skreca włókna kolagenowe, dzieki temu skóra jest jedrniejsza. Boje sie tradycyjnej, żeby nie skończyło sie jak u koleżanki.

Gość kafcianawakacjach
Hej, hej Tluszczyku powiedz mi proszę czemu odradzasz IQ medica ? Czy Pani doktor Chomickiej?

To jest lipoliza laserowa i tradycyjna?-nawet o tym nie wiedzialam. A gdzie mozna zrobic taka laserowa lub poczytac o niej? W klinice sankowskiego powiedzieli mi ze jezeli chodzi o liposukcje, to sa rozne metody robienia jej. Jak zrobi sie powierzchownie to skore troche obkurczy sie i zniknie cellulit, a inna( juz zapomnialam nazwy fachowej) to taka ze wysysa sie tluszcz w glebszych warstwach, to medota odsysania wiekszej ilosci tluszczu, ale nie sprzyja obkurczeniu sie skory. Prosze napisz gdzie mozna poczytac o tej laserowej, bo chyba nie chodzi ci o SmartLipo?