Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Che isc na filologie

ANGLISTYKA -!!!!! studenci i absolwenci , wykłądowcy POMÓZCIE

Polecane posty

nikt sie z tego Poznania nie odzywa :O

Gość marwick
"chce iść na filo" w jakim stopniu znasz angielski?

bardzo dobrym :-)

Gość marwick
a gdzie go nabyłaś?:)

Gość angangangang
na amerykanistyce jak juz mowilam, np kulturowka jest rozszerzona, tak samo jak literatura. z tego co pamietam my mielismy tylko literature angielska przez dwa lata i amerykanska przez rok. amerykanistyka lit amerykanska miala dwa lata, plus literatura kanadyjska. kultura tez jakos byla podzielona na kilka przedmiotow juz nie pamietam jakich. prawde powiedziwszy mieli bardzo interesujace zajecia, mieli jakies zajecia z lat 60tych w ameryce. my za to umieralismy na gramatyce opisowej, czy historycznej i tego typu przedmiotach - takie wlasnie przedmioty robia z ciebie filologa :)

Gość marwick
a ja z kolei bardzo lubilam gramatyke historycznę, jak powstawał język i w ogole, super sprawa wg mnie:)

Gość angangangang
my mielismy kobietke ktorej sam glos zachecal do spania, wiec niestety historyczna nie najlepiej mi sie kojarzy :) tak samo jak lit amrykanska z pewnym doktorem. ale generalnie, mimo pewnych wyjatkow, mielismy super wykladowcow

Gość marwick
ale morphosyntax czy lingwistyka to dla mnie był koszmar

Gość TYlko MOTOR
angangangang- a z kim miałas lit :-)

Gość marwick
noo nie ma nikogo z AP?

Gość angangangang
dr Holota :)

Gość angangangang
to znalazlam na stronie umcs na temat amerykanistyki, moze sie przyda: Prowadzone zajęcia dydaktyczne: * literatura amerykańska * historia Stanów Zjednoczonych * kultura amerykańska * wiedza o Stanach Zjednoczonych * praktyczna nauka języka angielskiego Problematyka badawcza: * tradycja i innowacja we współczesnej literaturze amerykańskiej; * współczesna poezja amerykańska; * autobiografia; * amerykańska wielokulturowość; * współczesna sztuka amerykańska; * science fiction; * amerykańska powieść podróżnicza; * malarstwo amerykańskie; * literatura Indian amerykańskich; * literatura i kultura czarnych Amerykanów.

Gość TYlko MOTOR
angangangang aaa to nie , myslałem ze chodzi o kogoś innego :-)

Gość angangangang
a o kogo myslales ze chodzi?? jestes na filologi umcs-ie?

Gość angangangang
ona nie jest wcale taka zla. mialam z nia tylko zajecia ze slownictwa i bardzo dobrze przygotowywala do egzaminu. na ktorym jestes roku? a moze juz skonczyles?

Gość angi-angi
O UJ duzo zlych opini chodzi. Ponoc ciezko sie dostac a renome ma uniwerek jako najstarszy i ludzie wciaz go postrzegaja jako najlepszy co jest bardzo mylne. Instytut anglistyki maja tam slaby. Znam tez ludzi z UAM-u i ponoc batrdzo duzo nauki ale warto- najlepsza anglistyke tam maja. KUL- nie wiem ale moja wykladowczyni tam chodzila i mowila ze duzo nauki i zawsze zadawala nam to co ona przerabiala na Kulu to masa tego byla.

Gość marwick
up sik

Gość porawcam i odswiezam
no wg mnie to obstawiam UAM,UW,KUL,UMCS no ewentualnie Gdańsk jeszce , karkówodpada a ma ktoś info na temat U wrocławskiego łODZKIEGO ALB umk W tORUNIU?

Gość polyglots
Pilnie potrzebny lektor języka angielskiego, do zajęć indywidualnych dla dzieci ze szkół podstawowych, gimnazjum i liceum. Od 1 października, od poniedziałku do czwartku w blokach zajęć: poniedziałek 14:30-16:30 wtorek 14:00 - 19:00 lub 20:00 środa 14:30 - 16:30 czwartek 14:00 - 19:00 lub 20:00 Zajęcia dla dorosłych grupy 4-6 osób, gotowe materiały od poniedziałku do czwartku w godzinach: 18:15 - 21:30 (2x90min) razem 12 tygodniowo. Zajęcia w szkole w Ursusie. Mile widziane doświadczenie w korepetycjach, stawka 30 zł. brutto, kontakt: biuro@e-polyglots.com

Gość gość
Ja idę od października na KUL na filologie angielską. I już się boję, bo z tego co piszecie tutaj i w ogóle w internecie to jakaś masakra i w ogóle.. I chciałam zapytać moze ktoś z was ma jakieś notatki do wysłania? Albo jakies rady jakich słówek sie już zacząć uczyć i tak dalej? I czy wy już przed studiami czytaliście jakieś lektury, uczyliscie się słówek albo tej fonologii i tak dalej żeby nie być zaskoczonym na zzajęciach?

Gość gość
upup

Gość gość
hooo hooo

Gość gość
hophophop

Gość gość
please