Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość naprawdę

Czy ciąża 20 latki to naprawdę dla Was na tym forum taka straszna tragedia?

Polecane posty

Gość pppppppppppppppppppppppppppppp
a co myslisz, ze w ilu procentach sa zaplanowane te DO 25tki co?:O żałoba w tym kraju, ciemnogrod i żałoba...nie wyjdziemy z tego gnoju przez kolejne X lat:O

totalnie nie rozumiem osób które twierdzą że to tragedia mieć w w wieku 22 lat dziecko!! jaki jest więc według nich odpowiedni wiek na rozszerzenie rodziny!! moim zdaniem nie wiek się tu liczy tylko odpowiedni charakter i warunki!! ja mam 22 lata (męża, studia, pracę) i bardzo chciałabym mieć dziecko niestety nie mogę!! więc nie lepiej mieć w wieku 20 lat niż nigdy nie mieć dzieci!!!!

Gość nie znam faceta ktoremu
do ale pierdo... tylko, ze swiat idzie do przodu. nasi rodzicie nie mieli tylu mozliwosci co my zyli w innym swiecie, ustroju. teraz mamy inne czasy gdzie rynek pracy wymaga dobrego wyksztalcenia wlasnie dlatego aby nie musciec sie w wieku 30 lat tulac z dzieckiem po swiecie. wszystko mozna zrobic byle jak, tylko pytanie po co skoro zycie sie ma jedno.

Gość naprawdę
Ale az mnie to boli jak czytam takie rzeczy, któe się pisze do tych mlodych matek... Przychodza po wsparcie czy informacje a dostaja kopy w dupę... to znaczy że nawet tu trzeba klamać żeby nie zostac zlinczowanym...

tylko, ze poznanie zycia i swita nie sprowadza sie tylko do imprez i picia piwa...i jak tu miec dobre zdanie o mlodych mamach, ktorym wydaje sie, ze maja jakas misje, bo szalenstwo to dla nich impreza...i piwo.

Gość ja zauważam odwrotną
tendencję. Wykształcone 30 latki są atakowane przez 20-tki za to, że nie mają dzieci. Pamiętam nawet, jak jedna życzyła drugiej, by ta jak już egoistycznie - wg niej zdecyduje się na dziecko - to nie mogła go mieć. Kobieca solidarność... Ja zawsze chciałam mieć dzieci przed 30-tką. Życie potoczyło mi się inaczej i na pewno pierwsze urodzę po 30-tce. Nie widzę w tym tragedii...

Gość naprawdę
ale dlaczego od razu każda dziewczyna w tym wieku musi tak szaleć...?!!! Czemu macie jakieś klapki na oczach i jak zobaczycie jedną zachlaną to już reszta tez taka jest!!!!?

Gość ale pierdolicie
a kto wam powiedzial ze dziecko jest jakąś przeszkodą w spełnianiu sie zawodowo czy uczuciowo??? Moze i jest przeszkodą ale dla nieudolnej i niezorganizowanej babki bez wzgledu na wiek. Mi dziecko nie przeszkadza i nigdy nie przeszkadzało. A babcie pomagają zarówno 30 jak i 20 - mam sąsiadke ktora ma 33 lata i calymi dniami jej nie ma a z dzieckiem siedzi babcia i mam tez sąsiadke 20 l i tu jest na odwrót. Wszystko kolo dziecka robi sama nie chodzi po imprezech nie szuka wrazen tak jak 30 tylko spokojnie wraca po pracy do domu i zajmuje sie dzieckiem i wszystkim innym. Mieszka tylko z facetem nikt jej nie pomaga bo ona sobie radzi i niczyjej pomocy nie oczekuje a z dzidzią w tym czase siedzi niania.

ja sie nie dziwie, ze sa tu nekane, bo jak sie czyta, ze laska ma 19 lat i pyta czy jest w ciazy, bo zrobila 5 testow i byly negatywne, albo czy jak chlopak zalozy dwie prezerwtywy to bedzie lepsze zabezpieczenie..to rece opadaja i nagle rok pozniej maja byc madrzejsze i bardziej odpowiedzialne..?

Gość czarnulkaania
tak piszecie jakby te 30 - 40 latki to same karierowiczki i bisneswoman były i grube miliony zarabiałyi wówczas dopiero powinny mieć dziecko bo przeciez są samodzielne. Taka może jest jedna na tysiąc i to przeważnie stara panna A realia tak wygladają ze te starsze kobiety tez pracują za grosze, czasami wcale a nawet jak mają niezłą pracę to borykają sie z problemami finansowym ...ale są szczesliwe ze mają dzieci bo jakby czekały aż sie dorobią to ani jednego ani drugiego

naprawde nie zrozumialas mnie z tymi imprezami. co do reszty, niestety, ale posiadanie dziecka ogranicza i tego ukryc sie nie da.

Gość naprawdę
ale to, że trafila się jedna co zrobila 5 testów i nadal ma problem to kurwa nie oznacza że cale pokolenie jest malo ogarnięte...!!! Taka Polska... Juz teraz to wiem...

ale na dziecko mozna sie zdecydowac w kazdej chwili, wiec nie piszcie, ze zycie 30tek jest nedzne, bo dziecko moga saobie nawet wtedy fundnac. poczytajcie to froum, ludzi, ktorzy tu pisza i zobaczycie, ze 90% kobiet zaluje, ze szyb ko wyszla za maz...i nie chce nikogo tym atakowac takie sa realia. chwala wam za to, ze marzycie aby wasze zycie takie nie bylo.

Gość limpka
A mnie ten temat nie rusza,wiadomo,że zawsze plebs najbardziej się mnożył od najmłodszych lat. Ktoś przeciez musi wykonywać fizyczną robotę za grosze :P

Gość ale pierdolicie
nie pisalam tego posta do twojego posta - pisalam ogolnie. Jak ciebie dziecko ogranicza to sory ale u mnie tk nie jest. Ja jeżdze z synkiem na wakacje długie weekendy - chodzimi razem na festyny, razem gotujemy pierzemy sprzątamy i wiele wiele innych i w niczym mi maleństwo nie przeszkadza, a wrecz pomaga - dodaje mi energi i uśmiech na twarzy.

no niestety, ale uwaza sie, ze pokolenie po 85 roku jest malo ogarniete, za sprawa reformy edukacji i to wiele osob widzi golym okiem. a topici zakladane przez takie dzieci mnoza sie jeden za drugim..

Gość ksdhiug
hehe...Żal za dupe ściska czytając te "mądre" wypociny dojrzalych,idealnych,dobrze wykształconych,super znających się na życiu i ekstra zarabiających kobiet dla których dziecko to inwestycja!Prawda jest taka,że życie nie raz dało mi kopa i dużo przeżyłam i nikt mi nie wmówi,że jestem niedojrzała czy nie znam sie na zyciu...Ciąża była całkowicie planowana...Ot to cała Polska!Byle wylać tą swoją żółć na innych i poczuć sie bardziej dowartościowanym dając mu jeszcze kopa uświadamiająć,że inni są równie beznadziejni jak oni sami...Brawo!

Gość naprawdę
"wiadomo,że zawsze plebs najbardziej się mnożył od najmłodszych lat. Ktoś przeciez musi wykonywać fizyczną robotę za grosze" Ze do czego ta wypowiedz się tyczy? Osoby mlode uważasz za plebs?!!! Encyklopedię do ręki najpierw jesli tak...

Chamstwo,obłuda i pożarcie żywcem jest wszędzie!!!! niby wszystscy tego nie chcemy ale to nadal jest!!!!

mi dziecko nie przeszkadza bo go nie mam i nie zamierzam miec przez kilka najblizszych lat. a w sprawach, ktore wymieniales dziwnym by bylo gdyby Cie dziecko ograniczalo, ale poza festynami i praniem sa inne sprawy, w ktorych mozna sie rozwijac i dziecko w tym nie pomaga.

limpka.... po prostu brak mi słów.... tego nawet nie można krytykować, to jest po prostu obrzydliwe!! takie uwagi są wstrętne

Gość naprawdę
nie znam faceta ktoremu no niestety, ale uwaza sie, ze pokolenie po 85 roku jest malo ogarniete, za sprawa reformy edukacji i to wiele osob widzi golym okiem. a topici zakladane przez takie dzieci mnoza sie jeden za drugim.. Że po 85 roku to dzieci?! :)

nie rozumiem dlaczego kobiety, ktore nie chca miec wczesnie dzieci mialyby czegos zazdroscic mlodym mama? o co wam chodzi? nie mozecie zrozumiec, ze nie kazda musi miec misje rodzenia dzieci i gotowania obiadkow? wiekszos ciaz jest teraz planowana w mlodym wieku bo taki jest trend w odpowiedzi na polityke panstwa. nic wiecej.

Gość ale pierdolicie
a tak do prac fizycznych - to napisz mi idiotko po czym bys jezdziła gdyby fizol nie zbudował ci drogi? Gdzie bys mieszkała gdyby fizol nie zbudowal ci domu i co bys jadla gdyby fizol nie zapierdlal na produkcji - juz wiem jedno bys może potrafila - złozyc karton i zaniesc go pod most bo tam widze twoje miejsce .

Gość naprawdę
co ma polityka do tego, że ja chce mieć dziecko...Tego stwierdzenie to już wogóle nie rozumiem... Jaki trend?

Gość limpka
W krajach cywilizowanych (do których Polska chyba się nie zalicza) ciąża w wieku 20 lat to patologia i żadne zaklinanie rzeczywistości tego nie zmieni.Żadne dorabianie ideologii do wpadki.

a nie dzieci? uwazasz osoby, ktore maja po 20-22 lata za ludzi doroslych? dojrzalych emocjonalnie i na tyle odpowiedzialnych aby plodzic kolejne dzieci? nie maja jeszcze wyksztalcenia, nie sa w stanie sami sie utrzymac. dla mnie to dzieci, ktore dopiero ucza sie jak wyglada zycie.

z niektórymi jest już coraz gorzej!! polityka państwa, trendy... nie wiadomo czy się śmiać czy płakać

Gość ale pierdolicie
napisz mi w czym dziecko mialaby mnie ograniczac ? W pracy? A niby co 30 po urlopie do pracy nie wracają? Tez wracają i tez dziecko moze je ograniczac.