Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 0987654321

DRUGI PODBRÓDEK - jak się go pozbyć??

Polecane posty

Gość 0987654321

Jestem młoda, szczupła, nie mam problemów z nadwagą, jednak... mam drugi podbródek... To nie jest może dokładnie taki "zwis", jak w przypadku ludzi "nalanych" tłuszczem, ale nie mam wyraźnego zarysu szczęki, a jak schylę głowę, to widać taką wypukłość pod brodą... Czy da się tego jakoś pozbyć?? Jakieś kremy?? Masaże?? Coś jakby ćwiczenia?? Pomóżcie, to naprawdę spory kompleks dla mnie...

Gość gejszyna
widzisz jakis problem.???? odetnij :P

Gość też mam podbródek
Ale u mnie to efekt tego że mam okrągłą twarz i na przemian chudnę i tyję, ot nadmair skóry. Możesz wcierac kremy wyszczuplające z kofeiną, masowac kostkami lodu, to ujędni skórę. Doraźnie maskuję podbródek samoopalaczem lub pudrem brązującym, samruję wtedy najpierw całą twarz i szyję a potem jeszcze raz boki twarzy i podbródek. Najbardziej w moim przypadku jednak pomaga schudnięcie, schudnę z 5 kg i wtedy twarz nabiera wyrazu. Niektórzy tak poprostu mają że tłuszcz gromadzi się na twarzy i szyji. Sprawdz też postawę, bo jeśli się garbisz albo czytasz na leżąco to sama się przyczyniasz do tego podbródka. Ustaw też dobrze monitor kompa tak by patrzec w górę i miec wyprostowaną szyję.

Gość tutusa
Po pierwsze - trzymaj głowe wysoko. Też podejrzewam, że się garbisz i opuszczasz głowę. Po drugie - nie burmusz się, jak sie ma pogodny wyraz twarzy i leciutki usmiech, to skóra jest lepiej napięta. No a dla gimnastyki twarzy mozesz zuc gumę

Gość podbródek423
moze masz cofnietą zuchwe ? wtedy nic nie pomoże chyba ze aparat otrodontyczny ale nei dla kazdego i nie zawsze. nawet zabiegi lipolizy w tym wypadku.