Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość opa

kupilam selera naciowego ale nie mam pojecia co z nim zrobic

Polecane posty

Gość opa

poszukaj przepisów na koktajl z krewetek i innych sałatek a poza tym najlepiej się prezentuje przy soku pomidorowym sok pomidorowy sól pieprz odrobina tabasco wlać do szklanki i podawać z kawałkiem selera jako jadalnym mieszadełkiem

Gość 5642332
idealnie pasuje do zup np. pomidorowa i sosow

Gość koncizta
pokroj te lodygi na mniejsze kawalki i nadziewaj jakims miekkim serkiem - smaczna i w miare nie tuczaca przekaska :)

Fuj, ja tam nie cierpię selera naciowego... :o

Gość wojka
Seler naciowy doskonale poprawia smak rosołu. Dodaje sie do gotowania wraz z innymi jarzynami

Gość selerek
seler naciowy dodaję do surówki z kapusty pekińskiej ( do tego papryka czerwona, trochę pomidora krojonego w kostkę, nieco startej marchewki, natka, mozna dodać tez kukurydzę).

Ja nadziewam łodygi lekkimi twarogami. W wersji tłustszej można jeść z sosami;) Ja tam lubię, ale w małych ilościach. Mój mąż tym się zajada.

Gość opa
dzieki wielkie a jak nadziac tego selera serkiem, naciac, czy po prostu w to zaglebienie wkladacie ser? I jaki najlepiej smakuje?

Gość ** ** ** ** ** *** *** *** ***
ja lubię po prostu selera do pochrupania maczanego w dipie dip robię z jogurtu typu greckiego i przypraw wedle ochoty, np z bazylja albo czosnkiem no i pieprzem oczywiście :D

Wspaniale smakuje w polaczeniu z serem gorgonzola. Polecam rowniez salatke: pokrojony seler, piers z kurczaka umazona na oliwie lub masle, orzechy wloskie. Calosc skropic sokiem z cytryny i oliwa, sol, pieprz.

Gość opa
fajnie, ze piszecie, bo ja nigdy nic z nim nie robilam a jadlam kiedys i bardzo mi smakowal Julii a jak z ta gorgonzolla, na zimnoi, zapiekac czy jak?

bardzo smaczna sałatka: seler naciowy puszka kukurydzy rodzynki - więcej - sałatka będzie słodsza 4 jajka na twardo majonez,doprawić do smaku

Opa...z gorgonzola to na zimno, raczej taka zakaska...nie kazdy lubi. Mozna pokroic seler i wypelnic serem te \"lodeczki\" :-) lub po prostu podac ser a do tego kawalki selera (na jakiejs deseczce czy polmisku), niech kazdy sobie bierze po kawalku i \"moczy\" w gorgonzoli...:-)

Gość 200 kilo venus z milo
sos czosnkowy-majonez+jogurt naturalny+kilka zabków czosnku i sól, wymieszać, maczac w tym selera naciowego i chrupać-to mój ulubiony wariant:)

Gość seler jest obrzydliwy
ale do zupy czy sosu można ciut uszczknąć

ja kazdy soso pomidorowy na selerze robie podsmazajac go z ceulka badz czosnkiem i marchewka, dodaje do wywaru warzywnego na zupe badz do zupy pokrojonego w polksiezyce, i bardzo lubie yunczyka z selerem i twarozkiem jako salatke :)

Gość smakUJE_jee
pyszny na chlebku z serkiem philadelphia, lub innym bieluchem, posypanym lekko bialym pieprzem.