Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość a ja się przyznam......

Jestem biedna,moja rodzina jest biedna....i mam bogatego faceta-

Polecane posty

Gość milenka-malenka
powiedz ze twoi rodzice to prosci ludzie, jestes z biednej rodziny i nie chcesz zeby to w jakis sposob go zrazilo do Ciebie... a jeszcze sie okaze ze chlopak to"swojak" i nawet z twoja rodzina pogada jak trzeba ;))

doaoaoa------> Ja nie odstaję od niego intelektualnie. On jest bogaty, ale chce żyć skromnie, skończył prawo, a pracuje jako barman, bo mówi, że nie może patrzyć na tę obłudę, fałsz i ludzi goniących za kasą.....

Gość milenka-malenka
doaoaoa bo ja taka sytuacje mam w rodzinie. i wszystko gra...

Gość doaoaoa
Tak sobie świetnie radzisz jako przedszkolanka? Sorry, ale to szczyt życiowego frajerstwa taką sobie wybierać "karierę" - srakotłuka w przedszkolu!

Gość jedz z nim do rodzicow
ale uprzedz go jak jest w twoim domu, i ze bycmoze nie bedzie mial z nimi o czym rozmawiac. Co ma byc to bedzie, jesli facet jest wartosciowy, to zrozumie dlaczego nie bylas zbyt wylewna mowiac o rodzinie :) Glowka do gory

Gość doaoaoa
Jesteś naiwna. Doceni tę obłudę i fałsz, doceni. Tylko wiesz, on ma zaplecze, zawód, więc ma z czego korzystać. Ty nie.

Gość samoakceptacja
jak kocha to poczeka

Gość kawwwkaaaaaa
Pytasz mnie? Wiec poradzilam sobie tak, ze moi przyjaciele i moj facet wiedza jak jest. Reszta wie tylko tyle, ze jestem silna indywidualistka, ktora radzi sobie sama. Z reszta po czesci tak jest...Powiem tak: to jest powod do dumy wyjsc na ludzi z takiego srodowiska. Jak ktos tego nie zrozumie to ich problem. Pamietaj: dbaj o poczucie wlasnej wartosci bo inaczej beda cie traktowali w tej rodzinie jak "tredowata"... Poki co jedyne co mozesz zrobic to powiedziec swojemu facetowi, ze nie chcesz go mieszac w swoje problemy rodzinne i ze z tego powodu ma oddac te cholerne bilety! Co to za zmuszanie? A potem opowiedz mu o sobie i o tym co przeszlas, zeby zdobyc wyksztalcenie i przyjechac do duzego miasta. Jesli tego nie zrozumie, to po prostu nie jest Ciebie wart. A w przyszlosci powinien Ci pomagac, tak, zeby stal po Twojej stronie, jesli jego rodzina bedzie zadawac idiotyczne pytania...

doaoaoa--------> Tak, jako przedszkolanka i jako opiekun na WTZ, oraz jako animator w MOk-u. Po prostu kocham dzieci i chcę im zapewnić to czego ja nigdy nie miałam. Mój chłopak to właśnie we mnie kocha. Dobroć, skromność i zaradność życiową:-)

Gość teaar
Acha, czyli on ma fazę buntu i poszukiwania "prawdziwych wartości" no i taki naturszczyk-społecznik-przedszkolanka z gwarą bardzo mu pasuje do tego etapu. Rzecz w tym, że ludzie wracają do korzeni i tego, w czym wyrośli. I doceni jeszcze, doceni ustawionego tatusia i jego kaskę, tudzież swój dyplom prawnika.

a ona jak bedzie chciala to pojdzie na studia podyplomowe i tez bedzie miala lepszy zawod, doaoaoa co sie czepiasz dziewczyny? latwo oceniac kogos jak sie czegos nie przezylo

Gość dzej zi
Nie rozumiem was. Uwazacie, ze dziewczyna jest gorsza od faceta, bo jego rodzina ma kase, a jej nie?:O Bogaty facet moze byc pustakiem, nie miec zadnych zainteresowan,ale jest lepsza partia, bo rodzina ma kase? Dziwne rozumowanie...

Gość teaar
Powiedz, co kieruje panna z bidy i nędzi, która w ramach "radzenia sobie w zyciu o własnych siłach" idzie pracować do przedszkola?????? Jak ty dziewczę masz zamiar z tego wyżej, kupić mieszkanie i zapewnić byt dzieciom????

kawwwkaaaaaa---------> Więc muszę odciąć się od rodziców???? Moja mama mi tego nigdy nie wybaczy:-(

Gość teaar
Rozumowanie jest proste: traci czas w tym związku, bo wcześniej czy później to się rozwali.

Gość teaar
Nie nie musisz, wręcz przeciwnie, to twoi rodzice, więc może się ich nie wstydź i nie okłamuj faceta, nie?

Gość dzej zi
Ale dlaczego?? Przeciez oni chca stworzyc zwiazek ze soba nawzajem, a nie z rodzicami. Uwazasz, ze wywodzenie sie z bogatej rodziny czyni czlowieka lepszym, bardziej wartosciowym?

teaar typowo polskie podejscie, nie mozna wszystkiego widziec negatywnie, pesymisto/pesymistko. Nigdy nie wiadomo co bedzie, ludzie sa rozni!

On ma 30 lat, okres buntu ma za sobą. Nie każdy potrzebuje do szczęscia kasy. My np. nie latamy po pubach i drogich knajpach. Wolimy kupić książki albo ruszyć w Polskę. Nie rozumiem tego co piszecie....Chodziło mi o moich rodziców, o mój dom rodzinny, sobie nie mam nic do zarzucenia.

Gość teaar
Skoro on taki wyrozumiały, to czego się boisz? Tatuś pijak jeszcze lepiej będzie uzupłeniał ten sentymentalny obraz barmama zbrzydzonego klasą wyższą. Posmakuje chłopak trochę patologii.

teaar jak masz pisac takie glupoty to moze lepiej ugryz sie w palce

Kurde....czy życie naprawdę jest takie okrutne, czy ja jestem aż tak bardzo naiwna???? On wraca jutro od swoich rodziców....chyba naprawdę z nim zerwę:-(

Gość teaar
To w czym ty masz laska jeszcze problem? No to weź tę męską perłę na tą swoją cuchnącą wieś i przedstaw tatusiowi. Po co w ogóle zakładasz ten topik??????

Gość dzej zi
a ja sie przyznam, mowilas mu o Twoich obawach?

Gość teaar
sama się ugryż w ten wredny ryj.

teaar--------> Nie będę cię słuchać, gadasz głupoty:-)

nawet sobie sprawy nie zdajesz ilu ludzie zyje tak jak twoi rodzice jezeli on tego nie zrozumie to bedziesz sie tylko ciesyzla ze nie zwiazalas sie z takim czlowiekiem to ze pracujesz w przedszkolu to znaczy ze masz skonczona pedagogike wwczesnoszkolna? czyli jestes wykształcona osoba

Gość Pomogęprzynajmiej spróbuję
Słuchaj to bez sensu żebyś się odcinała od rodziny. Bądź dalej ich córką ale możesz utrzymywać nieco mniej zażyłe kontakty niż wcześniej. Wiem coś o tym. mieszkałam z koleżanką w okresie studiów która miała identyczny problem jak Ty. Tez jej rodzice byli ze wsi i wstydziła się ich bardzo. bała się tez że jak podówczas jej narzeczony dowie się jakich ona ma rodziców to nie wezmą ślubu o którym tak marzyła. Pojechała więc z narzeczonym do domu, przedstawiła rodziców i co się okazało??? Facet powiedział że jest z niej dumny, bo udało się jej uciec ze wsi i zrobiła karierę. Teraz jest dziennikarką w znanej rozgłośni radiowej. Porozmawiaj z facetem przygotuj go psychicznie i pojedź z nim. Jeśli Cię prawdziwie kocha to nie odrzuci Twojej miłości ani Ciebie....

Gość samiku
No to zrywaj a nam tu nie truj.

Gość szlachcianka...
---do doaoaoa \"Tak sobie świetnie radzisz jako przedszkolanka? Sorry, ale to szczyt życiowego frajerstwa taką sobie wybierać \"karierę\" - srakotłuka w przedszkolu! \" Dla ciebie szkoda ze ty jestes TYLKO tłukiem ! :D :D :D