Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość binnhy

KUPILAM SOBIE LALKE

Polecane posty

Gość edw_
wiecie takich rodzin jest duzo :( rodzice chca nadal rzadzic juz doroslymi dziecmi

Gość dzej zi
Gdyby moja siostra powiedziala mi, ze mam oddac cos wartego 2500zl jej dziecku, to bym ja po prostu wysmiala. Wiecej asertywnosci! Nie dosc ze sie tlumaczysz rodzinie to jeszcze czujesz sie winna:O

Gość binnhy
Aha , nie napisalam najwazniejszego .Czesc rodziny mysli ze lalka kosztowala 500 zl bo tak na pocatku powiedzialam a i tak uwazaj mnie za wariatke. Dopiero poznije przyznalam siostrze ze 500 funtow, zeby argumentowac, ze jej corka moze ja rozwalic. Malo z krzesla nie spadla, Teraz juz nie wie kto co mysli

binnhy--- nie miej wcale wyrzutow...przeciez to Twoje pieniadze i mozesz z nimi robic co chcesz!!! nie zazdroszcze rodziny, ale tak to juz jest, jak zazdrosc wychodzi z ludzi na pierwszy plan.

Gość gina wilkinson
I majac świadomosć, że kosztowała 500 funtów nadal rząda, żebyś oddała lalke jej córce? Powiedziała, że gdybyś miała honor tobyś oddała ją siostrzenicy? Wierzyc się nie chce... Ile Ona ma lat?

Gość dzej zi
Nawet gdyby kosztowala 500zl to nie ma od Ciebie prawa wymagac, abys ja oddala dziecku. Mysle ze dziecko nie jest tu nicv winne. Gdyby mialo madrych rodzicow, ktorzy by jej wytlumaczyli, ze nie moze miec tej lalki, to wszystko byloby w porzadku. Problem lezy w Twojej siostrze i matce. Przestan im sie tlumaczyc, masz kobiety 27 lat!

Gość Hmmmmmmm...
Siostra złośliwie robi aferę. Już dawno wyperswadowałaby to małej kupując jej lalunię za 50 zł. Zazdrości Ci tego, że sobie mogłaś pozwolić na taką "fanaberię" a ona nie.;)

Gość Hmmmmmmm...
Ja bym się taką siostrą nie przejmowała. Oburzyłabym się nawet głośno, że nie sprowadzi takiej laluni swojemu słodkiemu dzieciątku. :D

Gość dzej zi
Podeslij jej linka to tego watku. Powiedz, ze mialas watpliwosci, czy masz racje, ale teraz juz wiesz na 100% ze to oni sa nienormalni. Moze jak siostrunia przeczyta, co my wszystkie sadzimy o niej, to oprzytomnieje:D

Gość edw_
wlasnie chodzi o to, ze nie moze sprowadzic , bo ja na to nie stac no i oczekuje, ze kto ma ten da :(

Gość Hmmmmmmm...
Dobrze, że nie mam takiej roszczeniowej siostruni.

Gość dzej zi
edw_ 6000zl miesiecznie to sporo na 3 osobowa rodzine. Powiedzialabym, ze nawet duzo. Jesli by chciala kupic ze swoich pieniedzy taka lalke, to pewnie by to zrobila, problem polega na tym, ze ona chce lalke za darmo!!

Gość czytam i nie wierzę
serio:o

Gość Hmmmmmmm...
Mnie nie stać, żeby sobie kupić taki piękny i bardzo drogi obraz jak ma siostra. To mam zrobić awanturę, żeby mi oddała swój? Po co jej ten obraz? Przecież tylko wisi. A ja to bym na niego patrzyła ciągle. A może ja dostanę gorączki jak mi go nie da? ;)

Gość gina wilkinson
A swoja drogą to przerażające te lalki. :P Maja w sobie cos takiego, że ciary chodzą po grzbiecie.

absolutnie nie oddawaj! powiedz im może, że to jest inwestycja, bo zamierzasz zbierać kolekcję, i że ceny tych lalek szybko idą w górę i zamierzasz po latach odsprzedać z kolosalnym zyskiem;) może to im zapcha mordy?

Gość Hmmmmmmm...
Agnie - dobry pomysł.

Gość dzej zi
Autorko, powiedz nam, ze nie oddasz tej lalki i bedziesz bardziej asertywna, bo na mysl, ze ja oddasz i Twoja siostra dopnie swego, robie sie zielona ze zlosci:D

Gość binnhy
te lalki sa tkie slodkie-amerykanskie. Moja jest taka jakby stara i stylowa. Corka siostry chce ja dstac a nie inna. Dzieci sa upoarte ona znalazla sobie z 7 cech - biala skora jak to nazywaitp Moja siostra probowala kupic inne lalik (4 w ciagu miesiaca) ale to nic nie daje

Gość czytam i nie wierzę
ale czy Ci ludzie mają honor?:o gdyby mieli to by sie tak nie zachowywali.

Gość binnhy
agnie. moze tak!!! Ja nie wiem, tearz tak jest, ze dorosli jak ja jeszczetrochemaja w sobie dziecka.Cyz myslicie ze to jest niedojrzale?

Gość gina wilkinson
Ale co Ci siostra powiedziała? Wprost zażadała od Ciebie lalki czy po prostu strzeliła focha i nasłała mamusię, żeby Ci na sumienie wlazła? I ile ta siostrunia ma lat bo zachowuje się bardzoooo niedojrzale...

Gość a zaproponowałas im
ze za 2,5 patyka odstąpisz tą lalkę? :D

Gość Hmmmmmmm...
A może Ty znalazłaś 10 cech? Moze Tobie podoba się to samo. Pomysł z inwestycją, bo te lalki drożeją jest dobry. Wykorzystaj go i powiedz, że wię cej na ten temat nie będziesz rozmawiać.

Gość Pani Wazna
Masz taka rodzine ze bym im sie zasmiala w twarz mowiac ze nie dasz tej lalki ale dasz im namiar na miejsce gdzie mozna ja kupic, niech se ja sprowadza a Ty podasz malej mowiac ze to prezent od Ciebie czyli cioci:-D

Gość dollymolly
Gina, niech matka kupi. Dlaczego ona ma ulegac presji rodziny?

TEZ NIE ROZUMIEM TEJ CHOREJ SYTUACJI! lalka za 2,5 tysiaca . to nie lalka do zabawy ze tak to ujmę. badz asertywna powiedz NIE ! jak pisala poprzedniczka : daj im namiar na miejsce gdzie mozna ja kupic , podaj cene :p - ALBO POWIEDZ ZE MOGA OD CIEBIE JA ODLUPIC ZA 500 FUNTOW ! od razu im sie odechce. I MASZ JESZCZE JEDNO WYJSCIE : KUPIC ZA GROSZE INNĄ LALKĘ, PODOBNĄ. FAKT NA ALLEGRO DO 3O ZL KUPISZ PODOBNĄ. jesli tak bys zrobila a oni nadal by chcieli Twoja lalke, to juz zle wrozy. i sama sobie powiedz co to oznacza

Gość samożycie
podnoszę ku chwale allacha ;)