Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lulu2008

NIEPŁODNOŚC???-nieudane starania o dziecko!

Polecane posty

pięknie ;) a pieczesz sobie sama pieczywko?? moja kumpelka tak... pamiętam jak jej zazdrościliśmy w podstawówce takich ślicznych białych kanapeczek ;)

Gość 4mala
Zuzia wiem co to znaczy, jak byłam po zabiegu to strasznie mi się chciało schabowego no i ... dostałam ale co odchorowałam to moje. Ale zaserwuj mężowi pieczone jabłka,smaczne i bardzo zdrowe po zabiegach w obrębie jamy brzusznej.

Gość 4mala
mój luby tylko mi się przez kom. wyżalił, że go dziś głowa boli to chyba od zmiany ciśnienia, mam nadziej, że przejdzie bo wyjeżdżamy dziś na weekend do Białowieży na rowerki :)

ooooo na rowerki! tez chcę! a ja sama w ten weekend siedzę, mój mężuś wyjechał niestety, ale ciesze z tej @, ciągle o tym myślę, ufff, cykl 46 dni, nie miałam takiego nigdy, dobrze, że już się skończył cholrenik jeden!

ziolko- no wlasnie przypomnialas mi ze chcialam nowy przepis na chlebek wyprobowac :D moze znajde troche czasu w weekend :) a blee, te kupne to niedobre chole.......stwo :( :( szybko sie przejada i trzeba kombinowac mala- moj nie jest po zabiegu tylko lubi takie maczne rzeczy, kopyta, knedle, kluchy :) my jeszcze bez planu na weekend- noo oprucz wyspania sie :D

Gość 4mala
My oszaleliśmy na punkcie rowerów i pukim mam jeszcze w miarę spokój w pracy - bo od września zaczną się delegacie- to kożystamy z kazedej chwil- nie licząc tego, że do pracy też jeżdżę na rowerze. A co do Twojej @ to, też się cieszę, że się doczekałaś. U mnie zamnim zaczełam przyjmować CLo, 70 dni było normą :(

Gość 4mala
Zuziu przepraszam ale się zgubiłam z tymi mężami pooperacjach, przepraszam :(

mala- nic sie nie stalo ja chce na urodziny rowerek :) i wtedy nie dam mezusiowi spokoju kurcze co Wy macie z tymi cyklami???? taaakie dluuugie?????

Hej Dziewczyny, Ja jestem tu nowa i nie wiem czy mnie zaakceptujecie, mam nadzieję, że tak:) Staram się o dziecko już 3 cykl i nic..wiem, że to krótko i nie ma powodów do zmartwień, ale jako młoda osoba, boję się, że nie uda mi się zajść w upragnioną ciążę. Może powinnam zrobić jakieś badania? Poradźcie coś proszę! Pozdrawiam

Deauville - a dlaczeg nie??? zapraszamy :) to dopiero trzy miesiace- dla wlasnego spokoju mozesz poprosic ginka o badanie hormonow tylko neiwiem jak z tym w PL ale chyba jeszcze niema powodow do zmartwien, wiessz ze zdrowe malzenstwa w ciagu roku jaka tylko 24% na zajscie w ciaze ???!!!

Gość 4mala
Moja historia jest długa, bo poprzedni lekarze twierdzili że samo się ureguluję i owulacja też się pojawi i nikt nic nie robił. Jedna pani prof. postanowiła mnie leczyć Dianą i leczyła 4 lata non stop, potem się okazał, że doprowadziło to do niedorozwoju macicy, naszczeście po odstawieniu Diany wszystko zaczeło wracać do normy oprócz długoścoi cyklu i obecny lekarz - a właściwie ten przedostatni przepisał mi Clo i mam co 30 dni.

Tak, wiem i pewnie przesadzam, ale kochamy się ostatnio w dni płodne, testy owulacyjne wykazują owulację a ja nie jestem w ciąży. Ostatnio kupilam nawet nową Claudię, w której jest napisane co robić i jakie pozycje stosować, aby była dzidzia. Jutro prawdopodobnie skończy mi się okres, więc zaczniemy znowu działać za kilka dni. A jak u Was?

Gość 4mala
Cześć Deauville ! To forum to fantastyczne miejsce na pozbycie się czarnych myśli, bo dziewczyny skutecznie na to nie pozwalają :). Wiem, że u nas lekarze nie są skoży do dawania skierowań na wyniki a wszczególności przed upływem roku starań ale może Twój gin będzie miał więcej rozumu. U mnie w Białym zrobienie badań hormonalnych prywatnie to koszt ok 150 zł. nie wiem jak u Ciebie? Ale uszy do góry :)

Gość 4mala
A u mnie 2 dni spóźnienia , luteina pod językiem jeszcze 4 dni i mam nadzieję, że w tym miesiącu szczęści nam dopiszę- bo w tolotka nic nie mogę trafić :)

4mala 3mam kciuki, żeby się udało! Ja marzę o dziecku, mój M też, więc mam nadzieję, że niedługo zobaczę na teście 2 piękne kreseczki! Dziękuję za przyjęcie mnie do Waszego grona🌼

Gość 4mala
Deauville ja też jestem z dziewczynami od niedawna ale te pogaduszki bardzo dużo mi dają siły i wiary!

Gość 4mala
Dziewczyny a propos pieczenia chlebka innymi przepisami też się dzielicie? Bo ja bardzo lubię nowe eksperymenty w kuchni :)

Hej Skoro tak chetnie zapraszacie to przyjmijcie i mnie!!! Ile ja sie Was naczytalam.To forum to naprawde super sprawa!!!

Gość 4mala
Cześć Zabusiu, a jak u Ciebie przedstwia się sytuacja?

Ciesze sie ze mozna tu z kims pogadac.Jestem 2 miesiace po slubie i bardzo chcielibysmy juz dzidziusia.Dziwne to troche bo jestesmy ze soba 6 lat i nigdy raczej nie stosowalismy antykocnepcji.No ale staralismy sie zeby za wczesnie potomek tez sie nie pojawil.troche sie zaczynam denerwowac..........

Deauville- moze za bardzo pragniesz i sie jakos blokujesz?? to dopiero trzy miesiac- postaraj sie jakos nie myslec- co ma byc to bedzie, narazie nie ma powodow do zmartwien ja proponuje abys sobie odpuscila i napewno mile sie zaskoczysz 4mala- a Ty jeszcze nie testowalas????? zabusia- zapraszamy- napisz wiecej o sobie

Gość 4mala
moje gratulacje Nowożeńcom! A byliście u lekarza?

Dzieki Wam i calemu forum poznalam troche swoj cykl.Nauczylam sie obserwowac to i owo.W zeszlym miesiacu stosowalam testy owulacyjne i kochalismy sie w ten dzien.........i niestety znowu nic.

zabusia- do Ciebie to samo co do Deauville- pomalutku, nie wszystko naraz- ledwo co za maz wyszals :D

Gość 4mala
Nie Zuziu, bo się boję, że zepsuję se humor na cały weekend jak zobaczę jedną kreskę. Mój gin kazał mi zaczekać do poniedziałku rano, ze jeśli nie dostanę to się tesować i jeśli wyjdzie to dzwonić to mi powie czy mam dalej brać luteinę czy już od wtorku odstawić, natomiast jak nie wyjdzie test to cierpliwie czekać jak przyjdzie @ w ciągu 8 dni po ostawieniu :(

U lekarza nie bylismy.Przed slubem to raczej sie cieszylam ze tak nam sie udaje i nigdy nie zastanawialam sie ze cos moze byc nie tak.Cykle ma w miare regularne i jak do tej pory rzadnym powazniejszym problemow ze zdrowiem Myslisz ze powinnismy zaczac sie martwic?

No wlasnie u mnie to jest tak ze chcialabym miec juz... A Wy jak dlugo juz sie staracie?Ile macie lat jesli mozna wiedziec?

Gość 4mala
zabciu, chyba jeszcze zawcześnie na zmartwienia nawet lekarze twierdzą , że powód do niepokoju jest dopiero po roku regularnego współżycia, ale jak chcecie to zawsze można pogadać z lekarzem czy macie robić jakieś wyniki, a narazie to cieszcie się sobą !:)

Gość 4mala
na wcześniejszej stronie jest tabelka , w którą możesz się wpisać, mam jest ile mamy lat, skąd jesteśmy i ile się starmy

zabusia- nie uwazam ze powinniscie sie martwic tylko jesli naprawde pragniecie dzidziusia to jednak poszlabym do lekarza na badania ja chodzilam do gina i caly czas mi mowil zeby czekac, ze sie uda, itp. bla bla bla i po rooku dopiero zbadal mi krew, okazalo sie ze mam podwyzszona Prolaktyne i co??? caly rok staran do duuuu.... teraz jestem na Bromku od 4 miesiecy i mi gin ostatnio mowi ze za czas staran nie moge brac pod uwage czasu jak dlugo naprawde sie staramy bo z taka PRL nigdy bym nie zaszla- tak wiec staram sie od 4 miesiecy- musze zmienic tabelke :) teraz okazalo sie ze mam niedoczynnosc tarczycy co tez wplywa na zajscie w ciaze- musze do apteki po te tabletki- bo dopiero wczoraj wyniki odebralam :( tak wiec widzisz jakie wszystko moze byc skomplikowane- ale nie mosi ahh, patrzalam wczoraj na wyniki hormonow i testosteronu mi nie bydali :(