Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fwsfvfc

podobno mleko jest niezdrowe, to w takim razie jogurty, kefiry, maslanki sery ..

Polecane posty

Gość fwsfvfc

tez niezdrowe?bo to przeciez produkuja z mleka

Gość olaalo
Mleko wcale nie jest nie zdrowe tylko kazdy organizm inaczej na nie reaguje...

Gość slodkie mleko
jogurt, kefir, maslanka, kwasne mleko itd to wszytsko z mleka ale kazde ma inne bakterie. wiec to zalezy czy organizm toleruje dane bakterie czy nie, ja np mam nadkwasnosc zoladka, wiec pije tylko zwykle slodkie mleko a co do jogurtu nie jestem pewna ale chyba moge

Gość introspect
Wiesz co? Myślę, że teraz jest po prostu moda na odchudzanie / zdrowe odżywianie i tego typu rzeczy, więc co chwila się okazuje, że coś na coś szkodzi. Jeżeli brać pod uwagę to, co mówią ci wszyscy dietetycy od siedmiu boleści, to wyjdzie na to, że naprawdę nic nie można jeść ani pić. Niedługo dowiemy się, że woda mineralna powoduje śmierć. Jakoś nasi rodzice, dziadkowie, pradziadkowie wychowali się na mleku, białym chlebie, smalcu i co? Na moje ten cały szum wokół jedzenia stał się po prostu zbiorową paranoją. Mleko nie jest niezdrowe, po prostu ludzie różnie na nie reagują. Ja od maleńkości piję liiiitryy mleka, codziennie zjadam jogurty i inne mleczne potrawy i wychodzi mi to na dobre. Mam bardzo mocne kości, żadnych złamań, pęknięć na koncie, mimo, że wiele upadków było bardzo nieciekawych. A jogurty i kefiry służą zdrowiu, bo zawierają żywe kultury bakterii, które regulują nasz metabolizm.

mleko wcale nie jest niezdrowe, tyko dorośli ludzie nie przyswajają wapnia z mleka więc nie ma sensu pić go litrami by mieć mocne kości, skoro i tak nic to nie da :)

Mam 53 lata od trzech nie piję mleka, w końcu przestałam chorować na anginy, zapalenie oskrzeli i płuca. MLEKO CICHY MORDERCA Cytat: Kazeina Jej zawartość w krowim mleku jest trzykrotnie większa niż w ludzkim. Jest to gęsta, lepka substancja, która sprzyja formowaniu się potężnego kośćca cielęcia. W żołądku niemowlęcia tworzą się z niej grube, twarde, ubite grudki, które są trudne do strawienia. Jej ubocznymi produktami trawienia jest gęsty śluz, który gromadzi się w jelitach, które są zablokowane i mają utrudnioną absorpcję substancji odżywczych. Mleko krowie jest jednym z najbardziej śluzotwórczych pokarmów. Jego duże stężenie powoduje zaczopowanie i podrażnienie układu oddechowego, gromadzi się w całym ciele i stanowi potężne obciążenie dla układu wydalniczego. Dr Norman Walker, liczący sobie 109 lat i prowadzący badania od 50 lat uważa, że kazeina jest głównym czynnikiem chorobotwórczym tarczycy. Proszę jeżeli pijesz mleko przeczytaj całość: http://www.faceci.com.pl/mleko.html Kefir, maślankę i jogurty można pić (z umiarem) jeżeli w ich składzie nie ma mleka w proszku. Zdrowia życzę.