Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość betitek21

Depilator ultradźwiękowy - czy któraś z zwas używała ?

Polecane posty

Gość agusko85
napiszcie prosze bo mam problem z owłosieniem

Gość neoni
Witam. Ja kupiłam ten depilator 3 tygodnie temu... ale nie mogę jeszcze powiedziec czy to działa poniewaz nie zdazyłam się jeszcze przekonać. Jak bede widziała jakies efekty to napisze. Jedynm plusem jest to ze po wyrwaniu włosków w miejscu tym są mniejsze podrażnienia niż po zwykłym depilatorze. Pozdrawiam.

Gość neoni
aha.. i zapomniałam dodać ze ten depilator pochłania chyba duzo energi z bateri.. bo szybko się wyczerpują... a co do podrażnien to wydaje mi sie ze są mniejsze - przynajmniej tak mi się wydaje... ale czy to działa na zlikwidowanie owłosienia na zawsze to nie wiem, raczej wątpie.

Gość agusko85
pytałam ludzi którzy go zakupili, kilka osób odpowiedziało, a odpowiadali tak: 1.Witam, na mnie nie dziala. Zwykla chinszczyzna. pozdr. Joanna 2. Witam! Szczerze mówiąc nie wiem, co Pani doradzić. Jest dobry na małe powierzchnie, np. regulowanie brwi, czy usuwanie pojedynczych włosków, raczej nie wyobrażam sobie depilowania nim nóg, gdyż zajęło by to chyba cały dzień (mnie brak cierpliwości) a to z tego powodu, że każdy włosek trzeba złapać z osobna i trzymać około 15 sekund a czasem dużo dłużej. Włoski rzeczywiście odrastają trochę słabsze, więc myślę, że po jakimś czasie będą coraz słabsze. Nie powoduję podrażnień takich jak zwykły depilator. Wadą jest to, że często wyczerpują się baterie. W sumie dobry na małe powierzchnie na dużych u mnie nie zdaje egzaminu. Jeśli ma Pani jakieś szczegółowe pytania - proszę pytać. Życzę udanego wyboru. Pozdrawiam! 3. Witam serdecznie!!!! Tak !! naprawdę mniej boli.Tylko ten depilator jest na zasadzie pięsety i trzeba wyrywać po jednym włosku.Oczywiśćie tak jak było napisane ok 5 sek należy trzymać włosek i wyrwać.Naprawdę działa.Ja jestem naprawdę zadowolona,tylko trzeba dużo czasu poświęcić,aby powyrywać wszystkie włoski.Niwstety ja nie mam za dużo czasu,bo mam małe dzieci.3 miesiące temu urodziłam córeczkę.Tak sobie pomyślałam,może chciałabyś odkupić ode mnie ten depilator,tylko raz go urzyłam,bo jak pisałam dzieci mi nie pozwalają a wieczorem jestem na tyle zmęczona,że nie chce mi się.Także jak byś była zainteresowana to odsprzedam go za 80 zł. 4. Witam, owszem zakupiłam depilator,czy działa ciężko powiedzieć-lampka owszem się pali,ale czy są tam jakieś drgania podczas stosowania,naprawdę nie umię określić,czy jest skuteczny na to jeszcze trzeba poczekać.Jest to bardzo pracochłonne zajęcie. Pewnie swoimi spostrzeżenaimi wcale Pani nie pomogłam,ale trudno chciała Pani prawdziwą opinię więc na chwilę obecną tylko tyle mogę powiedzieć. Pozdrawiam Dorota 5. Witam.Używałam to tylko raz..... z braku czasu.... Pochłania go mnóstwo, gdyż każdy włos trzeba pojedynczo łapać. Jest to na zasadzie pensety, tylko prawie nic nie boli. A rosną tak szybko, jak po depilacji depilatorem, np. Tydzień spokoju, ale w między czasie trzeba by wyrywać te następne, co wyrastają. Niestety , ja nie mam na to czasu... Tak, że mi trudno go ocenić. Musiałaby Pani zapytać innych, pewnie ktoś częściej używał.Pozdrawiam. 6. witam,za krotko posiadam depilator zeby dokladnie wiedziec czy dziala jak w opisie ale wydaje mi sie ze dziala oki, depilacja jest bardzo czasochlonna i wymaga duzo cierpliwosci bo trzeba kazdy wlosek usunac pojedynczo ale wloski odrastaja bardzo wolno i duzo slabszepozdrawiam 7. Używa się go dokładnie tak jak jest opisane,ale przy grubych włosach boli jak wyrywanie pensetą.Zeby wydepilować bikini to trzeba trochę czasu poświęcić bo każdy włos z osobna po 5-10 sekund trzeba potraktować..Jak chcesz do małych parti ciała to można go kupić ale na całe nogi to trzeba byłoby chyba z dobę poświęcić.Szczerze powiem że nie wiem jakie są efekty bo go nie używam i nie wiem czy to co o nim piszą,że włosy niby po kilku sesjach nie odrosną nigdy,jest prawdą.

Gość agusko85
8. Dzień dobry, Wyrywanie włosków jest bezbolesne, Wyrywa z łatwością jasne drobne włoski, z grubymi jest problem. Wyrywa każdy włosek oddzielnie, więc trzeba mieć trochę czasu. Pozdrawiam Orisana 9. Wiadomosc od spredającego:) : prosze przeczytac inne opinie u mnie a nie tylko te sceptyczne, ja to stosuje i jestem zadowolona, generalnie niezadowolone sa osoby które spodziewaja sie ze dep. ultradzwiekowy to "golarka' sa zawiedzione ze ani nie "buczy" ani sie nie kreci, proszę przeczytac komentarze i opis i zdecydować czy tego Pani poszukuje pozdrawiam Chyba nie kupie tego depilatora choc bardzo bym chciała wydac te 100 zł ale nie zrobie tego niestety, wolała bym doczekać się lepszych wiadomości :)

Gość puchaczowa
ja mam depilator ultradźwiękowy i jestem z niego naprawdę zadowolona. Użyłam go jakieś 5 razy i mam spokój z owłosieniem, jak już wyjdzie mi jakiś pojednyczy włosek, to jest słaby i cienki, także naprawdę super. Oczywiscie minusem jest fakt, ze depilator jest czasochłonny, te 5 sesji zajęło mi masę czasu, ale naprawdę było warto- jestem gładziutka ;]]]

Gość zimny6naleśnik
upupupupupu

Gość góra góra góra
może jest ktoś jeszcze? :)

Gość gość1234
Z tego co można wygooglować to jest to bardzo stara metoda: Thermolysis Another method is known as thermolysis, RF, shortwave or diathermy. Thermolysis was developed in the 1920s and first reported in medical literature by Henri Bordier. A thermolytic epilator is essentially a radio transmitter, usually with an output of about 0-8 watts at a frequency of 13.56 MHz. RF energy emanates from the probe tip to tissue within about a millimeter. Thermolysis works by heating the hair matrix cells to about 48°C (118.4° Degree Fahrenheit), causing electrocoagulation. Czyli urządzenie nie jest totalną ściemą tyle że różne źródła podają że metoda ta może mieć niską skuteczność, prawdopodobnie zależy to od cebulki. Tu mamy resztę opisu: http://en.wikipedia.org/wiki/Electrology Urządzenia do galwanicznego usuwania włosów są w USA znane od dawna i nawet na allegro ktoś sprzedaje: http://www.allegro.pl/item471200757_one_touch_home_electrolysis_inverness.html

Gość misia masia
kupiłem coś takiego żonie ( dino plus hair remover ) i wiecie co , on wcale nie jest ultradźwiękowy , nie wiem skąd się wzięła ta polska nazwa , chyba ktoś pierwszy wymyślił a reszta to podchwyciła , w oryginalnym angielskim opisie nie ma słowa ultradźwiękowy . Tak naprawdę to urządzenie nie emituje żadnych ultradźwięków tylko fale radiowe o takiej samej częstotliwości jak CB radio ( 27,125 MHz ) ale jest całkiem prawdopodobne że te fale podgrzewają na tyle mieszek włosowy że on zamiera i włos przestaje rosnąć . Inna sprawa jest taka że to niesamowicie żre baterie , dlatego przerobiłem na zasilacz 9V , ponieważ bateria (V pod obciążeniem daje mniejsze napięcie to po podłączeniu zasilacza ma większą moc , więc trochę się grzeje .

Gość magdaf1980
dziala????

Gość olasi
witam dziewczyny dajcie znać czy to działa bo zastanawiam sie czy kupiwac czy nie? :)

Gość udzia
Dziewczyny, a czy ten depilator jest skuteczny do bikini, czyli do raczej grubych i mocnych włosów.

Gość mialam to badziewie
szkoda kasy

Gość cvtfbgyhnj
dajcie znać czy to działa

Gość techstar
Witam serdecznie Państwa - My jako pierwsi wprowadziliśmy do sprzedaży w Polsce te depilatory Czytam wszystkie opinie państwa i prawdę mówiąc dziwi mnie to że nie pytają państwo użródła - czy działa lub nie . Co do jednego komentarza - ( zwykła chińszczyzna ) Depilatory te produkowane są w Korei tak że nie jest to wyrób chiński Na świecie są produkowane tylko 3 rózne modele my sprowadziliśmy 2 z tych i według producenta to działa ( produkują również depilatory laserowe ) Tak że opinie że są to zwykłe pęsety są nieprawdziwe. Obecnie wprowadziliśmy nowy system do depilacji bez bólu SMOOTH LEGS - rewelacyjny zestaw , działa idealnie kosztuje niewiele i raczej nie będzie niezadowolonych klientów Polecamy i zapraszamy do obejrzenia produktu oraz filmu promocyjnego na naszej stronie www.techstar.pl gdyby się nie wyświetlił adres to prosze wpisac w wyszukiwarce techstar .Pozdrawiam czytelniczki i czytelników oraz naszych klientów

Gość marunio
"... dziwi mnie to że nie pytają państwo użródła - czy działa lub nie ... ... i według producenta to działa ..." A ja się dziwię czego Ty się dziwisz. Przecież każdy sprzedawca będzie zachwalał swój towar, a tym bardziej przekonywał że to działa. Ma mówieć że nie działa ale kupujcie? Reklama i przekonanie klienta -dzwignią handlu. Jednak najlepszą reklamą jest zadowolony klient (i tu właśnie się najbardziej dziwie że się dziwisz :) ) Dlatego lepiej zapytać się osoby postronnej (niezwiązanej z producentem i sprzedawcą) czy to działa. Z regóły powie prawdę. Jeden klient jednak może się mylić (używać nie zgodnie z instrukcją lub być nazwyczajniej złośliwym) więc warto zapytać kilku. Jednak ja osobiście jeszcze nic nie mam do tego produktu (badam opinie "zadowolonych" klientów) i zastanawiam się czy nie kupić tego urządzonka mojej żonie (może i ja bym skorzystał przy okazji :) ) Pozdrawiam Marek

Gość marunio
Przepraszam za błąd "z reguły" i parę literówek. Za szybko wcisnąłem wyślij nie sczytując tekstu (jestem wzrokowcem :) )

Gość Ja tam nie wiem
Ja czytam wasze opinie i nie mogę się namyślić. Na allegro jest depilator ultradźwiękowy na prąd ale za 230 złotych i nie wiem; "kupić albo nie kupić, oto jest pytanie"

Gość może jeszcze jakieś opinie
?

Gość no i jak z tym depilatorem
Patrząc na zdjęcie z Quelle to jest to po prostu elektroliza czyli szajs. Piszcie czy działa i czy warto kupić. Elektrolizę do użytku domowego mam i nie działa. Nawet wydawało mi się, że pobudziła włosy.Jeśli ktoś kupił ten depilator i wyprubował to niech się odezwie please

Gość
właśnie powysyłałam maile do tych, którzy dokonali zakupu, teraz pozostaje czekać na opinie...

Gość madziarek21
witam zastanawiam sie nad zakupem tego urządzonka... czy ktoś coś wie więcej o nim?

Gość
1. Witam! Dobre pytania! Mam depilator od kilku dni, już go wypróbowalam, ale jedyne co mogę potwierdzić, to z godnie z opisem Szedawcy - depilacja jest prawie bezbolesna! Ale depilacja kazdego wlosa (zgodnie z instrukcja to 45-60s)- wiec bardzo pracochlonne! W sumie tak jak depilacja laserowa- ale o wiele tansze! Czy warto kupić? Jeśli faktycznie, jak piszą zmniejszy to odrastnie wlosow do min, tak jak przy drogiej depilacji laserowej, to na pewno, ale o tym bede mogla powiedziec za kilka miesiecy. Na dzien dzisiejszy moge pwiedziec, ze sama zaryzykowalam, i sie przekonam, bo jesli dziala, to warto za 100 miec z glowy uziazliwa depilacje! Urzadzenie ok! Pewnie za duzo nie pmglam, ale trzeba pytac tych co kupili kilka miesiecy temu:) Sama jestem b ciekawa, czy to dzial, jak pisza na stronie. reszta mi przyszła na temat laserowego, krzyczcie jeśli jestescie zainteresowane

Gość
To piramidalne oszustwo, opis to wyłącznie kłamstwa. To niestety tandetna penseta z oswietleniem zarowka na baterie i z silnikiem od wibry z telefonu.

Gość
2.To piramidalne oszustwo, opis to wyłącznie kłamstwa. To niestety tandetna penseta z oswietleniem zarowka na baterie i z silnikiem od wibry z telefonu.

Gość bazienka napisz czy
Ci odrosly wlosy. Ile trzeba tym depilacji aby pozbyc sie owlosienia calkowicie??

Gość
ja go nie uzywalam, przytaczam tylko opinie ludzi ktorych pytalam ale w wiekszosci odrastaja, ale mniej i slabsze tylko trzeba sie nameczyc sciubolac te wloski, zajmowac kazdym z osobna itp. robota na kilka godzin, do powtorzenia z 5 razy