Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rth45

kiedy są dni płodne a kiedy nie?

Polecane posty

Gość rth45

kiedy są dni płodne a kiedy nie?

Gość rth45
nikt nie wie?????????? po ilu dniach od okresu?

Gość mama czwórki
nie pytaj po ilu dniach od okresu tylko ile dni przed następnym okresem. Już odpowiedziałam na drugim topiku.

Gość facett ...
mierzysz sobie ile dni masz od wystapienia okresu do nastepnego okresu i odejmujesz 14 dni ... np. 30 dni ... dni plodne od 16 dnia ... Niech mnie ktos porawi jak sie myle ;/

Gość mama czwórki
jest tak jak piszesz facet To zależne od Twojego cyklu: 1. masz miesiączki regularnie? (to ważne!!!) 2. co ile dni? (trudniej wyliczyć, gdy masz nieregularne miesiączki) Jajeczkowanie (a co za tym idzie dni płodne) najczęściej występuje około 14 dni przed następną miesiączką.

Gość rth45
wlasnie nie mam regularnych :(

Gość i ciąża jak nic
:D Ja liczę od pierwszego dnia okresu 5 dni, potem wole nie ryzykować.

Gość a może się uda
Szedł Gargamel przez zielony las i w gówno wlazł. Raz, dwa trzy dzisiaj wpadniesz ty. dni płodnych się nie wylicza tylko obserwuje. Tak na logikę weź. Dni płodne 14 dni przed miesiączką. Miesiączki w danym terminie się możesz tylko spodziewać, a jak sie owulacja przesunie to kinder niespodzianka. Poza tym ja obserwuję dni płodne, mam cykle 28 dni jak w zegarku a owulacja, 12, 13 , 14 dzień. Raz nawet 15 miałam ale wtedy to już mi sie okres spóźnił.

Gość dfvdfgdfg
wejdz na google wpisz kalendarzyk intymny wpiszesz daty i ci sie wszystko automatycznie obliczy

Ludzie co za bzdury! Nigdy nie wiadomo dokładnie kiedy będzie owulacja! Liczy się, że owulacja może byc miedzy 9 a 18 dniem cyklu...ale czasem może być później! A te kalkulatory netowe to bzdura...trzeba się obserwować (śluz, temperatura) i stosować testy owulacyjne...

Gość violka305
witam...każdy może powiedzieć coś innego:) w moim przypadku to był 7 dzień cyklu...kiedy zaszłam w ciążę:) to prawda że ważne jest ile trwa cykl.słyszałam np że tak 10 dni przed następną miesiączką jest bezpiecznych...ale wiadomo:) to też różnie:)

Gość joellla82
Właśnie przez takie podejście jakie mają niektóre z was jest tyle mitów na temat naturalnych metod. ja się nie dziwię, że wpadacie, skoro tak mało kobiet podejmuje wysiłek by się naprawdę dowiedzieć o co w tym wszystkim chodzi. Stosuje NPR od ponad roku, bardzo długo się uczyłam i czytałam, przeszłam też specjalny kurs. Zaręczam że metoda podwójnego sprawdzania, którą stosuję jest bardzo skuteczna, jednak nie ma nic wspolnego z kalendarzykiem czy internetowym kalkulatorem dni płodnych. Nie wierzcie w takie rzeczy,pozdrawiam.

Naturalne metody? Ale tylko jak nie masz zaburzeń hormonalnych!