Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość corka_taty

PIEPRZONA SLUZBA ZDROWIA!!

Polecane posty

'to sa nie roby',... to chyba zbyt ostre słowa :/ to też sa ludzie. zmęczeni bo, biorą x dziesiąt dyżurów, żeby osiągnąć jako taką pensję.. prędzej czepiłabym się, dziurawego systemu finansowania :/ i niekoniecznie braku finan. jako takim, tylko złego gospodarowania tym co jest! przecież mi u tego prywatnego ubezp. wychodzi taniej niż w ZUS :/ a jakoś jest wyższy poziom ?

Gość sciema namaxa
co masz na mysli, piszac "jako taką pensje" ?? 3 samochody w garazu, wlasny dom i wypasione wakcje ?? kosztem innych, chorych ludzi?????????? to po biora tyle etatow?? lekarz to lekarz----> jego postawa zobowiazuje do pomocy innym. jak sie nie podoba, to niech zmienia zawod na biznessmanow:O

Dla wyjaśnienia: większość lekarzy rzeczywiście nie zasługuje na podwyżkę. Popatrzcie po forach medycznych - co choroba, to setki osób, przy których lekarze mówią, że tu się nic nie da zrobić, a daje się... tylko najczęściej te osoby dowiadują się za późno. Wiecie, że z samych chorób pęcherza w tym kraju może być co najmniej kilkaset tysięcy nieleczonych lub źle leczonych kobiet, które na co najmniej kilka lat są/będą wyłączone z życia zawodowego, z macierzyństwa; niemała część na zawsze (mówię ogólnikowo, bo tu nie ma żadnych statystyk, wszystko bardzo szacunkowe). Ale jest grupa lekarzy, którzy zasługują na dużo więcej niż 3 średnie krajowe - i o nich nie zapominajmy 🌼 Druga rzecz: bzdura, że służba zdrowia jest biedna. W szpitalach jest kupa kasy, tylko to jest marnotrawione. Pacjent przychodzi z własnym lekiem, a jednocześnie położna z wrocławskiego Brochowa, jadąc na urlop, zabiera dziesiątki paczek chusteczek higienicznych dla dzieci, o rozdawanych masowo próbkach Sudocremu nie wspomnę. I co, ona jedna tak robi? A marnowany sprzęt szpitalny? A debilnie robione badania, powtarzane zbędnie konsultacje, bo konował nie umie sobie poradzić? A rozdawane znajomym wszelkie dobra, z lekami i watą na czele, które tylko da się rozpisać na lewo?

Zgadza się ,marnotrawstwo,niechlujstwo,złodziejstwo i wszechobecna arogancja! Rzeczywiście bywają lekarze z powołania,my mieliśmy szczęście spotkać dwie takie osoby,szkoda że ich tak niewielu:(

sciema na maxa a skad masz informacje o trzech samochodach pod domem i o tych wielkich domach co?

Gość sciema namaxa
lady-------a bo mam ta przyjemnosc mieszkac w sasiedztwie 2 lekarzy :O

a moze prowadza prywatna dzialanosc poza szpitalem wtey faktycznie maja kase.moj ojciec po 20latach pracy w szpitalu zarabia ponad 4tys.to sa kokosy ? prosze Cie;) moj facet po pol roku pracy jako inzynier tyle juz zarabia

Gość sciema namasz

Gość sciema namaxa
lady-----pieniazki zbieraja rowniez z dzialalnosci prywatnej (jak niemal kazdy lekarz) duuuuuuuuz kaski maja rowniez z zabiegow, ktore nie maja prawa odbywac sie w PL :O a moj facet po 3 latach parcy jako inz. zarabia 2 tys ( i to po ukonczeniu polibudy z wyroznieniem...)

wiesz ja tam sie z nikim nie kloce o lekarzy bo kazdy ma i tak swoje zdanie.pewnie jakby moj ojciec nie byl lekarzem tez bym mowila,ze lapowkarze itp ale wiem,ze nie kazdy taki jest....jak ktos ma prywatna dzialalnosc czy cos to juz kwestia tego ze jest obrotny.a to,ze prowadza jakies zabiegi nie wiem nie wypowiadam sie. a co do Twojego faceta hehe moj tez z wyroznieniem,magisterka na 6;) no i zarabia dobrze...ja pewnie nigdy takiej kasy nie zobcze po moim humanie

Gość sciema namaxa
pewnie ze kazdy ma swoje zdanie :) ja tylko nie moge scierpiec tej , naie wiem jak to nazwac, obojetnosci na krzywde innych i w glowie mi sie nie miesci ze dopiero wtedy jak dasz kase, to sa w stanie sie toba zajac :O ... To chyba w takim momencie wychodzi dopiero w czlowieka ---prawdziwe ja... ps. ja rowniez po humanie i rowniez o kasie 4 tys moge pomarzyc ;) no, ale przeciez nigdy nic nie wiadomo....:D

zdarze sie,mam nadzieje ze wiecej na takich lekarzy nie trafisz. co do naszych humanow-tez licze na jakis cud:D lece,pa

Gość sciema namaxa
pozdrawiam

Lady,4 tysiące to są kokosy,szczególnie nie należą się osobom,które odwalają tylko swe obowiązki! Zwykli ludzie muszą ciężko pracować by takowe osiągnąć!My śmiertelnicy jesteśmy rozliczani z każdej minuty w pracy,czego nie da się powiedzieć o lekarzach!Godzina spóźnienia to u nich norma,bo kim jest dla nich pacjent,tylko kolejnym przypadkiem....bo nie człowiekiem cierpiącym w dodatku!!!!!!!! Co byś powiedziała,gdybyś musiała patrzeć na cierpienia dziecka,które jest zwyczajnie olewane,bo tym którzy mogliby pomódz,po prostu się nie chce.Człowieka ogarnia wtedy taka niemoc i wściekłość,no i nienawiść do tych zadufanych bubków mających się za bogów!

ab masz rację mnie też czasem ogarnia wściekłość,gdy muszę mieć do czynienia z tymi ludźmi.Dlaczego my pacjenci tak mały mamy wpływ na to co dzieje się w służbie zdrowia? Pozdrawiam i bardzo współczuję!😭

Średni personel medyczny też ma pacjenta gdzieś!Pielęgniarki są opryskliwe i niemiłe,robią wszystko z łaski.Moja 75 letnia mama była szprycowana środkami uspokajającymi,,aby nie sprawiała kłopotu''byłam zszokowana!!!!!

Gość Potwór z Loch Ness
Jak się nie sprywatyzuje całej służby zdrowia w Polsce, to właśnie tak będzie. Nie bardzo rozumiem o co to całe podniesione tutaj larum ?? Każdemu w naszym kraju należy się opieka medyczna "full wypas", a tylko POŁOWA płaci składki zdrowotne. Przykład?? Proszę bardzo. Siedzi sobie kobieta od lat w domu, do pracy nie chce jej się iść i nigdy nie pracowała, mąż zasuwa na 2 etatach, a w domu syf, malaria i korniki. Została zakwalifikowana do przeszczepu serca. Koszt operacji i późniejszej rehabilitacji leczony w setkach tysięcy złotych. Pytanie - niby dlaczego jej się to należy?? Jest klasycznym pasożytem społecznym, żyjącym na koszt innych. I nie mówcie mi o stronniczości, bo ten akurat przypadek znam osobiście.

Potworze,to"larum"dotyczy godności pacjenta,przecież z chwilą kiedy zachoruje nie traci człowieczeństwa i chciałby być traktowany z szacunkiem!Ludzie parający się medycyną powinni zgodnie z przysięgą Hipokratesa pomagać,nie szkodzić!Mieć na uwadze dobro pacjenta,nie pełny portfel!!!!Tylko o to nam chodzi! Nikt z nas nie mówi,że wszyscy lekarze i pielęgniarki są źli,przeciwnie,jest wielu wspaniałych pełnych poświęcenia lekarzy,ale też wielu z nich dawno powinno się odebrać prawo wykonywania tego tak ważnego zawodu!

Jeszcze jedno,widać że dawno nie chorowałaś"ful wypas"może się należy ale spróbuj to wyegzekwować!!Wątpię czy byłabyś w stanie znaleźć placówkę,która ci to zaoferuje!

Gość tak oczywiscie Najlepiej
samemu doprowadzic sie do stanu jak Twoj ojvciec a potem miec pretensje do lekarzy . Ludzie o siebie nie dbaja a potem skazani sa na lekarzy konowalow i maja zal do nich,ze zle lecza

Gość sciema namaxa
tak oczywiscie Najlepiej-----sugerujesz ze specjalnie nie dba sie o swoje zdrowie, zeby pozniej byc zdanym na laske obojetnych lekarzy??

Gość sciema namaxa
samemu doprowadzic sie do stanu jak Twoj ojvciec a potem miec pretensje do lekarzy .========> a co rozumiesz pod pojeciem "miec pretensje do lekarzy? " ---bo mam wrazenie ze n ie barzo wieszo czym piszesz :(

Gość sciema namaxa
no moze, jak najbardziej---ale wypadałoby zasłuzyc jakos na to!! nie sadzisz ? :)

Gość sciema namaxa
przeciez do lekarzy, ktorzy sa oddani tej profesji nikt nie ma zastrzezen i gratyfikacja im sie za to jak najbardziej nalezy. ale nie rozumiem, dlaczego nagradzac tych lekarzy, ktorzy maja gdzies pacjenta ---oni tez powinni byc nagradzani?? to jesst zawo pelen poswiecenia, a nie robota "na odwal sie"------za to chyba nie powinno sie placic :O

Gość lebeletka
Ja zgadzam sie z autorka! Czy Wy nie widzicie jak Was lekarze "kantują"??? Chcą kasę w kopertach - taka prawda!