Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Szukanie dziury w całym

Kafe - nasz świat równoległy

Polecane posty

ja jeszcze zasnę i mam w planach do południa :-) zwykle i tak nie śpię dłużej niż 6 godzin a co do Twoich planów - jezeli powiem, żebyś spał do 9.30 to podchodzi pod jakieś umiejętności żmian? ;-)

ale i tak nie miałbyś ze mnie w tej chwili pożytku, chyba, ze właśnie koło południa ;-) 🖐️ śpij szybko, ale dobrze :-)

"Jeśli ktoś lubi patrzeć, to nie znaczy, że odwrotnie też to działa tak samo" nie wiem, czy dobrze rozumiem, ale miło się żartowało :-)

No i czekałam i się nie doczekałam... i wierz tu facetom:O Retro, poszukam, ale własnie stwierdziłam ze oba dyski (po 80 GB) sa full i do tego bajze mma straszliwy, a jak dodasz jeszcze ze 30 płytek opisanych nader dziwnie to szukanie może potrwać. Ale... proszę:) http://mp3k.eu/index.php/index/mp3/muzyka+cerkiewna/da4b9237bacccdf19c0760cab7aec4a8359010b0.html http://mp3k.eu/index.php/index/mp3/muzyka+cerkiewna/356a192b7913b04c54574d18c28d46e6395428ab.html Czarownica, http://pl.youtube.com/watch?v=uKBphuyECKU http://pl.youtube.com/watch?v=ajmH6EW-7gQ http://pl.youtube.com/watch?v=0pejkQMNxdg

Cerkiew zawsze zginała mi kark z pokorze, -i nogi w kolanach... I gdzieś mnie boli głęboko, dziwnie. Serio. Basy zawsze wbijają się w żołądek i w głowę. Pomostowe soprany tną serce na regularne krwiste kawałki. Alty miękko koją z oddali.. czasem długo trzeba czekać na ulge, za rozładowanie napięcia, praktycznie do końca... Po drodze nie ma taryfy ulgowej. ( drugi kawałek) Czasem po prostu płynie, haczy, niepokoi, i przydusza, skraca oddech niebezpiecznie, by w końcu pogłaskac dobrotliwie uspokajającym murmurando basów... ( kawałek pierwszy) dzięki Nefa. Słucham.

Retro ja też słucham:) w pracy nie mam głośników:) wszystkie piękne - jak cudownie musi być mieć taki piękny głos...:) i kiedy chce się można przekazać swoje emocje

czarownica:):) cóż, do tego wszystkiego dochodzi jeszcze fakt, ze chór jest naprawdę dobry. Bardzo czyste soprany, soildne i stabilne głosy męskie. Drugi kawałek strasznie trudny, dużo dysonansów do wyśpiewania, "brudnych" akordów.. Zły chór zrobiłby z tego kakofonię. Ten radzi sobie doskonale. Ten kawałek " Błogosławi..." - czysta słodycz... .....posłuchaj jak basy kończą.. Uwielbiam to w cerkwi , basy mają zawsze ostatnie słowo, zresztą całkiem słusznie. :) pozdr. Czarownico:):) 🌻

Dzięki Retro i wzajemnie:) Wiesz ja zawsze odbierałam muzykę bardziej plastycznie (o ile można tak powiedzieć):) przy dźwiękach zaraz pojawiają się obrazy Dlatego nie trawię tych teraz modnych piosenek o teledyskach nie wspomnę;)

przy dźwiękach zaraz pojawiają się obrazy bardzo słusznie jak i zapewne określone emocje muzyką można sobie wiele dobrego zrobić...:) i wiele złego też....:) dlatego intuicyjnie wybieramy co dla nas dobre.....:) jeśli masz odrzut na nowoczesne "umcy umcy", widocznie tak własnie musi być.....:) 🖐️

słucham tego co dla mnie dobre, czarownico:) w detalach za długo by wymieniać....:) to czego słucham musi płynnie we mnie wchodzić, że tak powiem, - i sięgnąć do końca... sorry za to dość zbereźne określenie, ale tak to czuję....:) jeśli czuje że coś muska mnie tylko po powierzchni albo obojętnie się po mnie ześlizguje, daję spokój.....:) Odkładam na bok.

a ty, Czarownico..? :) jak to jest z tobą i muzyką...? :)

Dlaczego zbereźne? dobrze napisałaś nie wszystko kojarzy mi się z seksem:). Muzykę albo odbiera się całym sobą tak jak mówisz przenika - albo nie (obojętność czyli przeciętność lub wzbuda agresję) Ze mną jest podobnie - w zależności od nastroju. W zasadzie wszystko byle nie ten bezpłciowy popik puszczany w radiu;)

Widzę że zrobiłam przyjemność, cieszę się:D Ja mam gust muzyczny koszmarnie eklektyczny... ale obecnej muzyki nie trawię za bardzo... Ostatnio utonelam w muzyce relaksacyjnej i chórach gregoriańskich. Ale jak kiedyś juz pisalam, uwielbiam muzykę filmową. Tam dopiero mozna spotkać perełki... nawet na Conanie... muzyka Basila Poledouris jest rewelacyjna. No ale ja mam hopla na tym punkcie... Bad news: szlag mi trafił dźwiek w kompie:O