Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Szukanie dziury w całym

Kafe - nasz świat równoległy

Polecane posty

Gość jestem tak spokojna
jak :) błogo mi jest i dobrze :) gdybym mogła, chciałabym zakwitnąć i pachnieć. Pachniec ta beztroską jaka na mnie spłynęla. weszło, czy nie ?

Gość uuuuuuuuupppppppppp
co tam bredzicie?

Gość Kafe - forum
dzisiaj nie można miećdo nikogo zaufania. lepiej nie wysyłajcie nikomu swoich fot ani nie piszcie nic osobistego.można się bardzo naciąć.

Jestem zdecydowanie tego samego zdania - dane osobowe są dobrem osobistym. W dobie powszechnego eskapizmu netowego, gdzie rolę religii pełnią serwisy społecznościowe, byle idiota jest w stanie człowiekowi tak uprzykrzyć życie i to często bez powodu, że należałoby się dwa razy zastanowić, co umieszcza się w sieci o sobie. A teraz mały test: ************* Wpiszmy w google swoje "NAZWISKO_IMIĘ_mail_nrgg" ************* Ciekawie się zapowiada, co? :) To na początek. Im dalej w zagłębianie się w wyniki - tym te wyniki ciekawsze. Te dane są wieczne jak internet i niezniszczalne jak kopie stron backupowane przez firmę Google Corporation. Nawet po skasowaniu kopie są widoczne w sieci po 10 latach. Bo nigdy nie ma się pewności, że KTOŚ nie zrobił WŁASNEJ KOPII i ponownie nie umieści jej w sieci w najmniej oczekiwanym przez nas momencie. Prosty przykład? Proszę: ile osób z kafeterii ma na swoich komputerach zdjęcia tych, którzy umieścili je np. w swoich stopkach albo przesłali innym mailem? A ile z takich zdjęć pojawiło się ponownie na kafeterii albo gdzieś w sieci bez zgody właściciela? :) Te zdjęcia są wieczne. Tak jak możliwość ich pojawienia się w przyszłości. Gdyby ktoś chciał usunąć KOPIĘ własnej strony (np. bloga) z sieci, to (..) Jeśli chcesz pilnie usunąć treść swojej witryny z wyników wyszukiwania, usunąć z pamięci podręcznej Google kopię strony, której zawartość w witrynie uległa już zmianie, lub uniemożliwić wyświetlanie w Google wyników dotyczących strony, która została całkowicie usunięta, możesz przyspieszyć ten proces, używając narzędzia Google do usuwania treści. *************** http://www.google.com/support/websearch/bin/answer.py?hl=pl&answer=164734 *************** Ale nie daje to żaden pewności....

Gość wystarczy spojrzec ile razy np
uzytkownik Faith Hope Glory lata na smietnik aby usuneli jego wciaz wklejane fotki na wielu topikach ;> Smutne ale prawdziwe. Ogolnie ludzie majacy swoje foty w stopkach [albo cudze] i podajacy o sobie wiele szczegolow na Kafe , nie maleza do najmadrzejszych. Glupota nie boli ,ale jej skutki juza tak-zarowno psychiczne jak i .... ;[

Gość dlatego ja nie istnieję
i dobrze mi z tym :)

Gość co za czasy :( ;)
autor tego tematu w ogole chyba jest jednym z bardziej poukladanych osob na kafe i ma poukladane w glowie

Gość no jasne, że
dobrze być poukładanym na kafeterii

Gość dbać o swoją prywatność warto
ale z drugiej strony ta nieufność nie może być za duża, bo wtedy jest ograniczająca. przecież dziesiątki osób znają was, wasze dane osobowe, wasze twarze i dużo wiedzą o waszym życiu a mimo tego nie wykorzystują w złym celu tych informacji. a nawet gdyby... jak wam zaszkodzą? kilkoma bluzgami, fotomontażem? mnie interesują tylko opinie osób, na których mi zależy a nie przypadkowych patafianów. po co przykładać aż taką wagę do spraw mało istotnych? chyba, że ktoś ma dużo za uszami... jeśli jednak odczuwamy lekką niechęć do pokazywania siebie takim, jakim się po prostu jest, to prostą obroną bywa też rozpowszechnianie o samym sobie fałszywych informacji obok tych prawdziwych. absurdalnie, brak tajemnic też może chronić... cudownie bezpiecznych sposobów jednak nie ma. jeśli komuś bardzo zależy, to i tak znajdzie sposób, żeby się wiele o nas dowiedzieć. optymalne jest umieć odnaleźć własny sposób na komfortowe funkcjonowanie w sieci. na przykład warto ważnych dla siebie danych nie mieć na dysku komputera podłączonego do sieci. różne postawy są dla mnie zrozumiałe, bo dla każdego ta granica prywatności przebiega gdzie indziej. sądzę jednak, że niektóre wypowiedzi bardziej odsłaniają człowieka niż pesel, imię, nazwisko, wizerunek i sytuacja rodzinna.

Gość jeśli komuś bardzo zależy
to i tak znajdzie sposób, żeby się wiele o nas dowiedzieć. to pewne. :) Nie popadajmy w skarajnosci. kazdy z nas istnieje w sieci i sam fakt bycia tutaj za tym przemawia, ale nie jestem zwolenniczką zaciesniania więzi i wymian :) licho nie spi :P :D dobrej nocy detektywi :)

Gość sa detektywi na kafe?
przerażające, zaczynam się bać, może odejść stąd, obawiam się, że to coś więcej, jakaś psychoza, bez specjalisty może się nie obyć:(

Gość jeśli komuś bardzo zależy
Moze ale czy musi :D ;)

Gość kobiety z kaffe są naiwne
Spodoba im się nieodpowiedni kolo a potem płacz i zgrzytanie zębów, pełno tu świrów - magów, rzucaczy klątw, kobiet z piekła rodem,ludzi którz wytwarzają złą energię na odległość.

o, teraz pojechałaś,

Gość jestem tylko dobrym obserwator
em i widzę co się dzieje.

dlatego jesteś na topiku szukania - on jeden poukładany, do wzięcia i słodki kolo

Gość jestem tylko dobrym obserwator
tak się składa że kobietą nie jestem ale czasem was czytam

Gość dbać o swoją prywatność warto
wiele zależy od tego jak ważne są dla nas kontakty tego rodzaju. warto mieć dystans do tekstu. dopóki wymiana słów niesie pozytywne emocje, jest zabawą, jest ok, ale gdy człowiek poczuje dyskomfort zawsze może wyjąć wtyczkę i posłać was wszystkich do diabła.;)

ja nie mam 16 lat, więc takie kafeteryjne zauroczenie mi nie grozi , no chyba, ze pisze tutaj ktoś kto już dawno mnie zauroczył w realu

Jeśli o mnie chodzi, to w moich wypowiedziach miałem na myśli to, że nieodpowiedzialne jest udzielanie o sobie informacji w necie, ale na Kafeterii w szczególności. Założmy, że ktoś założy topik i opisze w nim swoją sytuację, podając jakąś wiedzę na swój temat albo zamieści swoje zdjęcie. Potem - po dyskusji i przeczytaniu opinii innych - autor stwierdzi, że za dużo o sobie powiedział czy pokazał. Zgłaszając topik do kasacji jest przekonany, że nikt więcej nie przeczyta tych danych ani nie będzie miał dostępu do zdjęcia. To nieprawda. Przykład: Chcę znaleźć info np. o :):):) 1. wpisuję w google "kafeteria_życie_uczuciowe_" 2. z wyników wybieram jakiś temat, klikam, okazuje się, że ID nie istnieje, temat został wykasowany (np. po zgłoszeniu przez autora na śmietnik) 3. ale wystarczy klik w napis "Kopia" obok linku głównego - i już temat jest dostępny, z wszelkimi wcześniej zapisanymi informacjami. Nikt nie ma takiego wiecznego archiwum jakie ma Uncle Google's. Nie polecam takiej zabawy. Znajdzie się jednak zapewne wieeeeeelu chętnych na szperanie po skasowanych tematach, w których zamieszczone info o sobie czy zdjęcia mogą posłużyć komuś do głupiej zabawy we wklejanie albo dręczenie na forum. A to już nie jest śmieszne. To był oczywiście przykład tylko z naszej Kafeterii, gdzie "anonimowi" użytkownicy starają się być anonimowymi. Ale w globalnej sieci będzie coraz bardziej tak, że KAŻDA informacja zamieszczona przez nas w necie może być kiedyś wykorzystana przez firmy, instytucje i organizacje. Info o nas w posatci danych to jedno, ale także nasze preferencje, to co lubimy, czym zajmujemy się prywatnie we własnym domu może być towarem, informacją. a informacja raz wprowadzona do systemu - już nigdy z niego nie zniknie. Kiedyś może być tak. I to całkiem niedługo. ************* http://www.youtube.com/watch?v=u44cxPXqGV4 *************

Gość w głupocie na Kafeterii
przodują kobiety, poza nielicznymi wyjątkami :P mężczyźni górą :classic_cool:

Gość zmartwie cię
gdzie ty te góre widzisz? ciemno wszedzie, głucho wszedzie

Gość szukanie lubię cię
i czekam na słowa bliższe twojemu sercu. One mnie napawają optymizmem :)

Gość zmartwie cię
a po co ma przemawiać? zapytaj od razu o maila, nr gg, tel. bedzie ci łatwiej

Gość refforma_..
Lubię szukanie zwłaszcza ze względu na pory przebywania na kafe :classic_cool:

Gość Do pewnego....... z kaffe
Jezeli przekazesz jakiekolwiek informacje o mnie innym ( jak widać majacych nierówno pod sufitem kobietom) - pamiętaj, że zrobięto samo. >>>>>. Wiem, że czytasz ten topik. Autorze sorry, że akurat tu.

Gość jestem w posiadaniu
nr tel. kilku uzytkowników kafeterii :classic_cool: wymienie się za foty Szukania :classic_cool: Zart ale na kafe bywaja źli ludzie :) Miłego dnia.

Gość można się bardzo pomylić
Wirtual Real to dwa różne światy - nie polecam mieć bezgranicznego zaufania DO NIKOGO z kafeterii. Piszę z autopsji.