Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

miki22

CZY KOGOS TEZ TAK OSZUKAL TEST???

Polecane posty

Gość Cześć dziewczyny piszę tutaj
Pre-test jest beznadziejny. Kiedyś zrobiłam go myśląc, że mogę być w ciąży (okres się bardzo spóźniał) i najadłam się sporo strachu, bo ten test nie pokazał żadnej kreski. Poprostu nic... Miki, nie zamartwiaj się. Spójrz, tak wiele kobiet chciałoby mieć dziecko, a nie może. Zastanów się. Chciałaś, jak pisałaś w przyszłości mieć drugie dziecko. Kto wie, może za parę lat przyplączą się jakieś problemy hormonalne, czy coś (czego oczywiście Ci nie życzę) i może zajście w ciążę wtedy byłoby utrudnione?? Czasem los decyduje inaczej niż planujemy, ale może ten los poprostu wie co robi?? Ja mam synka o miesiąc starszego niż Ty. Ma 5 miesięcy. Z jednej strony chcę wrócić do pracy, a z drugiej chciałabym mieć już drugiego malucha, bo nie wiem, czy coś się za jakiś czas nie zepsuje. Teraz warunki są chyba optymalne (pod względem fizycznym). Z synkiem zaszłam w ciążę za pierwszym podejściem. Może takie momenty w życiu trzeba wykorzystywać?? WIem, że różnie można na to patrzeć, ale akurat bardzo bliska mi osoba (moja siostra) walczy już parę lat bezskutecznie z niepłodnością. To jest dopiero problem... Uszy do góry. Będzie co będzie!!!

a guzik prawda u mnie wyrazna kreska wskazywala corke a blada synka :D zalezy od tego kiedy doszlo do zaplodnienia i ile hcg jest w moczu.

Gość Cześć dziewczyny piszę tutaj
MaMani. Moja teza to rodzaj żartu. Gdyby na podstawie jasności kreski można było wywnioskować płeć, to pewno ludzie nie ekscytowałyby sytuacje, keidy na usg maluszek odwraca się pupcią:)hihi Fajnie, będziesz mieć parkę:)

mój maz stwierdzil ze jak sa 3 kreski to znaczy ze beda blizniaki :D:D:D moze coś w tym jest :P:D:D:D

właśnie Baderko :) ten felerny test to był Pre-test ! Teraz sobie przypomniałam

Gość raczej grubość czy intensywnoś
ć kreski świadczy o zaawansowaniu ciąży, a nie o płci:D

Gość ech ludzie
no i co autorko wiadomo cos?

miki22 >> tabletki jenoskładnikowe trzeba brać zawsze o tej samej godzinie.. z dokładnością co do godziny...5 godzin to już dużo i tabletka mogła niezadziałać..

maz spoznil sie z autem i musialam pedzic do pracy, w efekcie nie zdazylam na bete. mu jeszcze nic nie powiedzialam, boje sie, ale wracajac zajechalam do apteki kupilam test i wyszła troszke ciemniejsza linia ale nadal słaba. mezowi nic nie powiedzialam, ale cały czas licze ze to pomylka testu. na bete dopiero pojade w poniedzialek...ale jestem rozbita

miki 22------jesteś w ciąży jak byk, wczesnej.

no nie wiem bo ta linie jstale tak jasna jakby jej nie było

miki - nie chcę Cie straszyć, ale 2 miesiące temy byłam w identycznej sytuacji...pierwszy raz po porodzie......jeden test - nic, drugi nic, trzeci bledziuteńka kreska po 15 min od sikania, czwarty - też słabiutka - beta - jak byk ciąża. Tyle, że ja z tabletką spóźniłam się o 10 godz, a poniosło nas.....i teraz mam małego synka Wojtusia - 6 i pół miesiąca, a w grudniu znowu będę mamą....czyli zaszłam w ciążę, jak mały miał niecałe 5 miesięcy...totalne zaskoczenie...nadal nie mogę w to uwieżyć - próbuję dostrzegać plusy tej sytuacji, ale jest mi ciężko...czasem bardzo. mnie się wydaje, że jesteś w ciąży, więc mam nadzieję, że czasem pogadamy na kaffe, razem jakoś raźniej - kochana test rzadko pokazują ciążę, gdy jej nie ma....a nawet słabiuteńka kreseczka oznacza ciążę,,,

Miki a ta kreska na drugim teście pojawiła się po czasie podanym na ulotce, czy znów po 15 minutach? Mi to coraz bardziej na ciążę wygląda.

A po 3 minutach nic nie było? Kurcze ja bym na łbie stanęła a na betę pojechała. Z nerwów :) Łykałaś dziś pigułki?

miki22-raczej jesteś w ciąży! kiedy ja robiłam test też wyszła prawie niewidoczna kreska co spowodowane było zapewne tym, że było to jeszcze baaaaaaaaardzo wczesna ciąża:) ja też biorę cerazzette i w przypadku tych tabletek przy spóźnieniu godzinnym już nie masz całkowitej ochrony:( tak powiedział mi lekarz, atak na marginesie to może jakieś hormony po ciązy działają??

co to znaczy ze hormony dzialaja? czyli to jest powodem takiego wyniu testu? kurcze Chemical bardzo chcialam jechac na bete ale maz za pozno z pracy przyjechal a my sie zmieniamy i ja spozniona do swojej pracy jechalam a nie moglam mu powiedziec prawdy, puki nic nie jest pewne nie chce go niepokoic

Goniu do mnie narazie to nie dociera,jestem w szoku,czaly czas licze na to ze to nieprawda. ide na bete w pn i wtedy sie okaze. chce jeszcze jedno dziecko gdzies za 3-4lata, chce najpierw nacieszyc sie synkiem, boje sie ze przez ciaze bede go zaniedbywac, chce sie cieszyc kazdym jego najmniejszym postepem, on jest jeszcze taki malutki.domyslam sie jak musi byc ci ciezko bo ja jeszcze nic nie wiem a jest mi tak smutno....nie wiem chyba nie bede potrafila cieszyc sie ta druga ciaza, moze to szok ale ja jeszcze nie chce byc w drugiej ciazy.

Jakie to smutne... Moja przyjaciółka, która długo walczy, żeby urodzić dziecko, przeżywa takie rzeczy, że Wam się w łowie nie mieści, na 100 % zamieniłaby się z Tobą, gdyby to było możliwe i byłaby najszczęśliwszą kobietą pod słońcem! Nacieszysz się i synkiem i drugim dzieckiem jeśli to możliwe. Jestem przekonana, że po pierwszym szoku, jeśli faktycznie jesteś w ciąży, wszystko się dobrze ułoży. Masz męża i on Ci pomoże! Będziecie mieli po jednym dziecku ;) A co do spirali to zastanawia mnie jak można to chcieć skoro to zabija zarodki?!?!!!?!? Czyli nasze dzieci!

jak ja zrobilam test bo po 15 minutach sie pokazala MEGA BLADA KRESKA widoczna pod swiatlo dzienne przy oknie :D ale byla na drugi dzien pokazala sie po 10 minutach... w ciazy jestem. tylko u mnie pierwsza ciaza. pozniej robilam kilka testow i na kazdym byla bladziutka, sikalam rano, w poludnie i wieczorem... rozne testy. nie chce Cie straszyc, ale wyglada mi to na ciaze.

Gość i jak
*********************jak jest kreska nawet blada to 100% ciąza*******************i tyle

No na 100 % to chyba nie. Mojej przyjaciólce test pokazał dwie kreski, pojechała na badanie beta i tez wykazało, że ciąża, a ginekolog nie widziała nic na usg i podejrzewała pozamaciczną. Okazało się, że to w ogóle ciąża nie była. Miała jakieś zapalenie i stąd błędne wyniki podobno.

a jak dlugo po poodzie utrzymuje sie wyzsza beta? moze tez tabl ja jakos zmienily skoro bierzesz je nadal jednak wg mnie obojetnie jaka kreska to ciaza daj znac po badaniu krwi :)

Gość mama synka2
Miki testy odczytuje się po 3 minutach - tak jak napisano na instrukcju - a potem wyrzuca a nie wgapia się w nie pod światło. też miałam takie schizy, bo mi się pod światło pojawiała linia. To po prostu ślad miejsca, na którym ma wyjść próba ciążowa. Miałam chyba sto takich sytuacji i nigdy nie była to ciąża. Kiedy zaszlam w prawdziwą ciążę - linia wyszła ciemna i wyraźna. Ciążę straciłam, i przy drugiej ciąży - znów cie,mna i wyraźna kreska. mam ślicznego synka. Oczywiście wyjątki się zdarzają, ale bardzo rzadko. Nie panikuj, bo to na 99% nie ciąża, ale dla pewności w poniadziałek zrób betę. Pozdrawiam

ja tez tak mialam z synkiem jak zrobilam test - to bylo ok 3 dni przed okresem to wyszla jedna kreska test odlozylam a pozniej spojrzalam jeszcze raz i byl cien ciena drugiej kreski widoczny tylko pod swiatlo itp nst dnia po poludniu zrobilam kolejny test i kreska byla bardzo jasna ale juz lepiej widoczna niz za pierwszym razem oczywiscie w ciazy bylam z corka od razu pojawily sie dwie grube kreski - nie byla watpliwosci za kazdym razem uzywalam testow z allegro - od sprawdzonej babki i nigdy mnie nie oklamaly tylko beta rozwieje watpliwosci, ale wg mnie w ciazy jestes skoro test z nst dnia tez cos pokazal no ale zycze Ci zeby bylo po Twojej mysli 🌻

Gość ananasowa pyta sie
czy mimo tego moge byc w ciazy?? ostatni seks uprawialam 2,5 m-ca temu , zaczełam robic kilka testów , zrobiłam 8 testów ciazowych wyszły negatywne , testy robiłam z rana i co kilka dni , do tego zrobiłam beta hcg czy mimo tego moze to byc ciaza?

dlatego mnie to zastanawia bo w pierwszej ciazy tez tak mialam - 3 testy cien lini widoczny tylko pod swiatlo, tydzien pozniej dwie tluste kreski. nie wiem...przespalam sie z tym bedzie co ma byc bede musia doszukac sie pozytywnych stron tej sytuacji, a moze okaze sie ze nie jestem i niepotrzebny stres... dzis rano robilam kolejny test, bo kupilam wczoraj dwa i dalej nic to samo, linia taka jak ta wczorejsza a raczej ja ktoras z was napisala cien cienia lini. no zobaczymy...

miki ciesze sie , że trochę sie z tym oswoiłaś, będzie dobrze! A przypuszczasz jak zareaguje twój mąż? będziesz miała w nim opracie? Bo to tez bardzo ważne.