Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość weronyka188

pierwsza wizyta u ginekologa -troche sie boje

Polecane posty

Gość Sandrunia25
Ja tez panicznie wrecz balam sie pierwszej wizyty. nie tyle bólu co sie bardzo krępowałam, wstydziłam. Ale jak weszłam do gabinetu i pani zaczela ze mna rozmawiac, potem zaprowadzila mnie do fotela, pokazala jak mam sie ulożyć to wogole nie czulam ani skrepowania ani strachu. Poszlo jak po maśle :D

Gość jamiee
no tak :) u ginekologa nie jest tak strasznie ;) Strach ma tylko wielkie oczy ;P ja dalej sie obawiam pierwszego razu.... ale jakos pojdzie , moze napije sie czegos mocniejszego przed tym ? ;-)

Gość Sandrunia25
Cos tam mozna lyknąć ale nie dużo. Chyba nie chcesz calkiem odlecieć i nie pamietac tak ważnego dnia w Twoim życiu?:D

Gość jamiee
pamiętać ;D ale chce zeby "go w końcu tam włożył" a ja caly czas sie odsuwam jak on tylko probuje... :/

Gość Sandrunia25
To normalny odruch. Musi zrobic to bardzo wolno, milimetr po milimetrze. Nie zasickaj się, myśl o czymś przyjemnnym. Jeśli jesteś tam sucha proponuje jakiś nawilżacz. Krzywda ci sie nie stanie.

Gość jamiee
eh ;P juz bym chciała miec to za soba ;-) a o tym tez myslałam ;p no coz , taka natura czlowieka ze boi sie tego co nieznane ;))

nie bój sie to nic nie boli nic złego ci nie zrobi ewentualnie zapyta dlaczego tak późno przyszłas , generalnie to jest tak ze powinno sie pójśc do gin juz po 1 okresie żeby zobaczyc czy wszystko ok a juz napewno powinno sie iś po wspólzyciu. Ostatnio ogladalam program na tvn style o cytologi i o ogolenej wiedzy kobiet na temat badan gin, i wiecie co babka 50 letnia mowila ze nie robila nigdy cytologi bo slyszala od innej kolezanki ze to bardzo boli :o no juz sie niedziwie kobiecie ktora idzie 1 raz ale babka 50 lat 3 dzieci i takie bzdury :o szok

Gość Sandrunia25
Ja pierwszy raz pozlam w wieku 25 lat i nic nie wspomniala ze pozno przyszlam. Jesli kobieta nie ma żadnych niepoojących objawow, okres regularny, żadnych upławów, bóli to nie idzie do lekarza. Tak już jest,że chodzimy wtedy jak nam cos dolega. Ale wiadomo,że po rozpoczeciu współżycia lepiej pójść na badanie, chociażby wykonać cytologie. Ja okres dostałam w wieku 11 lat. Czy to znaczy,że miałam iść do lekarza?

Gość jamiee
tak to jest straszne. kobieta która juz dość w zyciu przezyla, powinna byc mądra zyciowo, robic badania itp. przeciez to dla jej wlasnego bezpieczenstwa! zacofanie niektorych ludzi jest ogromne.. w tych czasach! przy takim rozwoju techniki i medycyny, juz zadne badanie nie ma prawa bolec ;)

Gość polka andia
powiedzcie mi czy mimo tego moge byc w ciazy? ostatni sex uprawialam 3 miesiace temu , zrobiłam 8 testów ciazowych i wyszły negatywne , testy robiłam co kilka dni rani , do tego zrobiłam badanie beta hcg kilka dni temu , CZY MIMO TEGO MOGE BYC W CIAZY ??? BARDZO SIE BOJE PISZCIE

Gość Sandrunia25
Tak jak lekarze mówią,że kobietom bardzo długo coś dolega, zwlekają z wizytą bo się boją,że to jakaś ciężka choroba, rak jakiś. Szczególnie starsze kobiety po 40 roku życia, nie uczęszczają na kontrolne badanie, bagatelizuja sprawę. A przecież w starszym wieku jest większe ryzyko różnych groźnych chorób.

Gość Sandrunia25
Ale wyszły testy negatywne? Okres masz?

Gość polka andia
testy wyszły negatywne , okresy mialam normalne od czasu tego sexu ,

Gość jamiee
najlepiej idz do ginekologa na badanie :) zeby bylo wszystko jasne :)

Gość polka andia
ale słyszalam ze mozna miec okres w ciazy do 5 m-ca

Gość jamiee
a ja Ty polka andia, przezylas swoj pierwszy raz ? ;) moze tez mi coś doradzisz na moj?:P przed ktorym uciekam ;-) bo boli strasznie przy kazdej probie "włozenia"...

Gość Sandrunia25
Ale skad wogole pomysl ze jestes w ciąży???? Okres masz, testy wyszly negatywne! Nie rozumiem!

Gość polka andia
sandrunia 25 -->bo okres mozna miec do 5 m-ca ciazy , wiesz boje sie jamiee , ja uprawialam petting z facetem , to nie był stosunek

sandruni większosc dziewczynek w tym wieku dostaje okres i lekarza zalecaja wizyty nie tyle co do badania bo wiadomo ale dlatego zeby z dziewczynka porozmawiac o tym jak staje sie kobieta itd wiekszosc rodzicow nie rozmawia na te tematy. Pamietam ze u mnie w szkole co jakis czas byly takie spotkania na ktore przychodził lekarz gin wlasnie do dziewczyn dojrzewajacych i robił nam wyklady na temat zmian z dziewczynki w kobiety. Co do 25 roku i 1 wizyta to sorry ale moj lekarz by cie zjechal i to ostro - kazdy dobry lekarz pyta o takie rzeczy zwlaszcza ze to nie lata 50 te. :o A to ze niebylo żadnych problemów to dobrze z tym ze wielu problemów nie da sie zauwazyc, moja bratowa poszla do gin juz za moja namowa w wieku 24 l i nie dosc ze dostala konkretny opierdziel to jeszcze usłyszała ze ma tak ogromną nadzerke ze ta zaatakowala juz brzegi scianki macicy( nie wiem czy dobrze pisze) w kazdym razie chodzilo o to ze szyjka macicy jest bardzo krotka i ze nadzerka przeszla juz dalej i wiesz jej tez nic sie nie dzialo, nie zauwazyla nic niepokojacego a poszla tylko dlatego zebym ja dala jej juz swiety spokoj.

Gość polka andia
petting ale nasienie było blisko wejscia do pochwy i boje sie ze plemniki mogły sie tam dostac

Gość jamiee
acha :) no a my chcemy czegos wiecej juz ;-) najlepiej umow sie na wizyte, i bedziesz spokojna :)

Gość polka andia
:(

Gość Sandrunia25
polka anglia --------------> a masz jakieś objawy ciąży? przybywam z daleka----------> no moja lekarka mnie nie opierniczyła :) a tak z drugiej strony, kobiety decydują sie na wizytę wtedy jak zachodzą w ciąże. I trzeba sie udac do lekarza. Wczesniej nawet im to przez mysl nie przejdzie. Wiem,że moze za pozno poszlam, powinnam wczesniej ale uwież mi balam sie jak diabli. Niedlugo planujemu z mezem dziecko i juz musialam sie zbadac czy wszystko oki. Wiem,że nie jestem pierwsza ktora tyle zwiekela z wizytą. Znajome poszly dopiero wdety jak test wyszedl pozytywny. :) takie juz są kobiety. Wiem jedno,że teraz bede co jakis czas chodzila na kontrole, badala piersi i robila cytologię. Już mam ten pierwszy raz za sobą i sie wogo,e nie boje :)

Gość jamiee
na prawde, po co masz sie zadręczać, a tak ginekolog Ci wszystko sprawdzi :)

Gość polka andia
mdłosci i bol zoladka

Gość jamiee
badac sie trzeba :) ja nie mialam jeszcze stosunku a chodze na badania ;) i bardzo lubie mojego ginekologa bo jest super facetem ;) i nalezy wlasnie do takiego chodzic, zeby sie nie zrazić :)

Gość Sandrunia25
Dziewczyno ale naprawde Ciebie nie rozumiem. Uprawialiście petting 3 miesiace temu, masz normalnie okres, testy wyszly pozytywne i uważasz\ze jestes w ciąży??? Myślisz ze to tak łatwo zajść. Tak hop siup?

Gość jamiee
polka andia - to moze byc jakies zatrucie rownie dobrze. albo wirus

Gość jamiee
no własnie ;) od razu sie w ciazy nie bedzie ;p

Gość Sandrunia25
A bol brzucha masz od tego ze za duzo o tym myslisz i wymyslasz ciąże. Jesli bys byla w ciazy to przez te 3 miesiace testy jakiekolwiek wyszly by pozytywne!