Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ejbisi

Nierówne źrenice

Polecane posty

Gość ejbisi

Hej stresuje mnie bardzo, że ostatnio często mam innej wielkości źrenice w oczach. Czytałam, że to może być znak poważniejszej choroby, ale nawet nie wiem do jakiego iść lekarza, do okulisty czy od razu do neurologa. Kurczę nie mam kasy na lekarzy :o Ktoś sie z tym spotkał?:(

Gość cccccccccccc
up

Gość aaaagaaaaa
Najlepiej udaj się do lekarza pierwszego kontaktu. Jeżeli uzna, że to coś poważnego da tobie skierowanie albo do neurologa albo od razu do szpitala. Ale nie stresuj się na zapas,jeżeli nie masz innych objawów neurologicznych. Trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze.

Gość Mmsik
witam nie martw się to może być silna nerwica . Ja mam takie jazdy ze źrenicami od dwóch lat. Zrobiło mi się tak po laserowej korekcji wady wzroku, niestety trafiłam na niewłaściwego lekarza przez którego nabawiłam się nerwicy. byłam u kilku okulistów również w szpitalu okulistycznym nie stwierdzono żadnych niepokojących objawów w oczach. Również zaprzyjaźniony lekarz pierwszego kontaktu stwierdził że to na tle nerwowym sama zresztą widzę że jak wezmę coś na uspokojenie (melisę) to wszystko wraca do normy. Podobno trzeba się tym nie przejmować i będzie dobrze, ale ja nie potrafię się nie przejmować (zawsze się przejmuję byle czym taki głupi charakter) i niestety jak mam napad takich negatywnych myśli to zaraz mi się te oczy pokićkają

Gość Bisc
Od paru miesięcy także cierpię na nerwice, ostatnio zauważyłem u siebie nierównomierne rozszerzanie się źrenic, często wmawiam sobie choroby i w tym przypadku jest podobnie.. ciężko sobie wmówić że to tylko na tle nerwowym Heh

Gość ania135
Przeczytałam na stronie http://sal-pol.com.pl/?zmiany-wielkosci-i-ksztaltu-zrenic,392 : Nerwica (neurastenia). Cechy. Źrenice mogą być rozszerzone, czasami nierówne. Są one rozszerzone w zespole hiperwentylacyjnym. Histeria. Cechy. W histerii spotyka się różne reakcje źreniczne. Może wystąpić zwężenie źrenicy spastyczne lub porażenne, porażenne rozszerzenie źrenicy, skurczowe rozszerzenie źrenicy, naprzemienne zwężanie się i rozszerzanie źrenicy, paradoksalne odruchy źreniczne lub drżenie tęczówki.

Gość ahgdhagdjgkja
Czy oprócz anizokorii są jakieś dodatkowe objawy?