Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość agam999

ile powinien zarabiać facet?

Polecane posty

Gość agam999

Czy jeżeli facet w wieku 30 lat zarabia 2500 - 3000 netto miesiecznie to jest duzo? Mój facte tyle zarabia i nie chce szukac innej pracy bo uwaza ze to jest bardzo duzo. Ile zarabiaja wasi faceci?

Gość Czarna Magnolia
1 000 zł. Ja 2 000. Chyba nie ważne, ile zarabia, ważne, żeby Wam starczało na życie i był zadowolony z atmosfery w pracy, prawda? Mój zarabiał więcej rok temu, ale wracał z roboty zestresowany, zmeczony. 3 000 na dwie osoby wystarczają w zupełności, a miło wiedzieć uśmiech na jego twarzy :)

Gość deelayah
2500-3000 NETTO to bardzo przyzwoita pensja. Jesli ma fajna atmosfere w pracy, to powienien w niej zostac, a zmienic jedynie pazerna partnerke zyciowa...

Gość tyle co jego partnerka

Gość typowa kafeterianka
Facet zarabiający poniżej 5000 zł to nie facet.

Gość m....
Mój facet też zmienił pracę i teraz zarabia ok 2000 mniej ale jego zadowolenie i przywrócona radość życia zdecydowanie były tego warte. Właściwie to jakie ma znaczenie ile zarabia? Ja też zarabiam i na życie nam starcza.

Gość bllllllllllllllllllllllleeeeee
typowa kafeterianka - a jak kobieta zarabia poniżej 5000 zł to nie kobieta????????????????????????? Idiotyzm

Gość agam999
"Na życie nam starcza" - on własnie też jest takim minimalista. A przeciez w zyciu chodzi nie o to zeby starczalo tylko zeby cos z tego zycia miec. Nam tez starcza ale musimy liczyc kazdy grosz. Przy kazdym wiekszym wydatku typu np. komunia w rodzinie. wesele, czy jakas choroba pojawia sie pytanie - jak przezyjemy do konca miesiaca. Aha, ja tez pracuje i zarabiam, zeby nie bylo ze tylko na nim zeruje.

Gość nie wiem czy pogoń za
pieniadzem to taka świetna sprawa :o Na życie wystarczy, to też zalezy co dla kogo jest w zyciu niezbedne. Mnie na przyklad nie potrzebny jest wypasiony samochód, czy markowe ciuchy, a nie mogłabym zyć bez ksiażek i wyjazdów z plecakiem. Nie mogłabym też zyć widujac swojego faceta tylko wczesnym rankiem i późnym wieczorem :o

Moment. 3tys netto to dużo. Jeśli do tego Ty też zarabiasz to na dwie osoby to sporo. Może rozrzutni jesteście?;)

Gość deelayah
A ty ile zarabiasz? 1500?:D

A zarabianie 1500 złotych to cos wstydliwego?

Gość m....
Pisząc że na życie nam starcza nie miałam na myśli wegetacji. Bywamy na różnych imprezach, mamy niezły samochód i często podróżujemy (jeśli czas pozwala) Nie skąpimy ale też nie szalejemy. Nie uwazam też żeby to facet musiał zarabiać wiecej. Jak u Ciebie brakuje kasy to może Ty się rozejrzyj za lepszą praca.

Gość deelayah
Jesli ktos ma pretensje do faceta, ze zarabia tylko 2500, a sam zarabia 1500, to jest po prostu hipokryta...

Gość agam999
Do "m..." - to żeby bywać na imprezach i jeździc po świecie i miec dobry samochod to nie wmowisz mi ze wystarczy zeby facet zarabial 3000 netto.

Ma 30 lat i zarabia tylko tyle ;/ ???Najwidoczniej chyba się niczego nie dorobił i kariera zawodowa jest na niskim poziomie ;/

No w takim ujeciu to masz rację... Ale z drugiej strony facetowi łatwiej jednak o lepszą pracę i większy zarobek, nie sądzisz?

heh, zawsze chciałam zapytać, czy jednym wyznacznikiem jakości kariery są pieniądze?

Gość agam999
Do "nie wiem czy to pogoń" - własnie o to chodzi, że facetowi dużo łatwiej znaleźć dobrze płatną pracę, tylko trzeba chcieć. Ale jeżeli ktoś jest minimalistą i wystaczy mu, że ma na opłaty i ma co jeść to nie ma argumentów, które przekonałyby go do szukania innej pracy.

no nie jedynym.,..ale wiadomo że im wyższe stanowisko tym większa pensja ...Dużo zarabiający ludzie to zwykle ludzie na dosyć wysokich fotelikach albo z własnymi firmami ...lub to o baaardzo dobrze płatnej pracy.

Agam, a jeżeli on lubi swoją pracę? Spelnia sie w niej w jakis sposób? Ja na przyklad nie zarabiam kokosów, ale mam pracę którą naprawdę kocham i któa jest moją pasją i mogłabym oczywiscie rzucić ją i z moimi kwalifikacjami znalazłabym szybko coś płatnego 2-3 razy wiecej, ale nie nie chcę :o Nie wyobrażam sobie siebie robiącej cos innego. Podobnie mój facet

No tak niby na opłaty starczy i ma co jeść...ale to tez nie jest to...żeby z życia korzystać też niestety w tych czasach trzeba mieć pieniądze...chcesz jechać na wycieczkę Kasa,chcesz uczyć się czegoś ciekawego nie wiem jeździć konno też Kasa chcesz zajmować się jakimś hobby nie wiem malowanie rzeźbienie czy robienie czegoś innego tego typu znowu Kasa chcesz mieć ładne meble ładne mieszkanie i móc sobie pozwolić na jakąś inwencje twórcza względem dekoracji Kasa...bez tego się nie da.

Gość agam999
No niby lubi, ale to jest praca na zmiany, czesto w zwiazku z tym samotnie spedzam wieczory. Jak ma na popoludnie to widze sie z znim chwile rano a jak wraca wieczorem to ja juz spie. A poza tym mi nie chodzi o to zeby sie przekwalifikowal. W jego zawodzie bez problemu znalazlby cos dwa razy lepiej platnego w innej firmie. Tylko ze jemu sie nie chce.

Gość m....
Niezły samochód to w moim przekonaniu nie koniecznie najnowsze bmw, Jak chcemy coś zwiedzić to nie nocujemy w hotelach pięciogwiazdkowych. Ja sporo wydaje na książki, mój facet na płyty ale np na ciuchy wydajemy bardzo mało. Kwestia zdecydowania co jest dla Ciebie ważniejsze. mój facet zarabia ok 4000, ja mniej ale utrzymujemy dwa mieszkania więc nie jest tego aż tak dużo

Gość rozważna i romantyczna...
jezeli ty zarobisz 3 razy wiecej niz on to wam wystarczy:P:P:P

Gość agam999
do Ratis - dokładnie o to mi chodzi, że od życia trzeba chcieć troche wiecej niz tylko jedzenie i oplaty. Ale jemu to wystarcza.

Gość mis pryszczatek
co za pytanie? a ile powinna zarabiać kobieta?

Gość agam999
Do "m..." - no właśnie więc skoro twoj facet zarbia 4000 to nie wmawiaj mi ze jak facet przyniesie do domu 2500 to jest duzo. My tez mamy strasznie duzo oplat - ok 2300 miesiecznie.