Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bardzo zmartwiona

Dzieci alkoholików - DDA

Polecane posty

Ostatnio coraz bardziej odczuwam brak bliskości z drugą osobą... Potrzebuję, żeby mnie ktoś przytulił i pomógł w trudach codziennego życia, i w momencie kiedy na horyzoncie pojawił się fajny facet, ja się oczywiście wycofuję... kurcze, sama siebie nie rozumiem. Chciałabym, ale tak niesamowicie boję się odtrącenia, że nie zrobię pierwszego kroku. A on niestety nieśmiały jest....

No, wlasnie go odizoluje i to juz niedlugo, bo bedziemy razem mieszkac za granica (ja i syn).

Gość desiree9
zuza musisz sie otworzyc wiem co to znaczy ale mosisz sie jakos przelamac

Zuza ja sie nie boje , moge Was umówić;)A powaznie moze potrzebujesz jeszcze czasu?Ja tez taka była,..jaka ja z siebie idiotke robiłam przy facetach:O A teraz już mi to zobojętniało co o mnie pomyślą.. Mam swoje doły ,że nikomu sie nie podobam , nie moge na siebie patrzec itp.ale tak naprawde to mam to gdzies, zazwyczaj jest to tylko pretekst do uzalania sie nad sobą. Odważ sie , nie pozwól sobie zniszczyc zycia przez rodziców alkoholików , zobaczysz jaką bedziesz miała satysfakcje jak go zdobedziesz:)

Też sobie tak mówię, że muszę się odważyć, że przecież może się udać. Ale co z tego, jak później jak się spotykamy ja nie potrafię i boję się skierować rozmowę na odpowiednie tory. Eh... ta terapia to chyba nie będzie jednak zły pomysł...

Gość desiree9
jesli chodzi o to ze mam dola na punkcie swojego wygladu to zawsze ide sie wykapac robie piling i ogolnie seria pielegnacj pozniej ladnie sie ubieram i ide na impreze i wiem ze wygladam w miare i sie ciesze ze cos zrobilam dla siebie

Ja sobie obmyślałam tematy do rozmowy wczesniej , bo tez mialam z tym problem,ale sie wyleczylam z tego...teraz nawijam głupoty:classic_cool:

Gość desiree9
trzeba po prostu znalezc jakis fajny temat:)

Ja tam z rozmową problemów nie mam :classic_cool: Problem tylko z tym, żeby przełamać lody i po prostu zacząć być ze sobą :) bo znamy się już dość dobrze :)

Gość desiree9
ja w sumie to sama nie wiem ja przelamalam lody hehe jakos samo wyszlo

Gość desiree9
papapapa

Gość desiree9
mam ochote na whisky nie pilam juz ok 4 miesiace jak myslicie zrobic sobie czy nie??

Gość Była faceta z DDA
Wielkopolska tyż :) idźcie na spotkanie

Gość jestem DDA i nie znoszę
Wiecie, co? Ja mam za sobą kilka nieudanych znajomości, jeden związek, z kimś, kto też jest DDA, ale inne DDA niz ja;) no i muszę Was zmartwić- kolejna porażka zamyka jeszcze bardziej na wszystko. Teraz już nie mam zamiaru ryzykować.

Jest tu jeszcze ktoś? Jestem DDA i nie znoszę: Wiesz, ja jeszcze cały czas mam nadzieję, że trafię na kogoś z wystarczającą ilością cierpliwości do mnie i że w końcu się uda :) Jak byłam w poprzednich związkach, to jeszcze nie do końca zdawałam sobie sprawę z tego, że jestem DDA i jakie to niesie konsekwencje. A w sumie nie wyobrażam sobie życia w samotności, nie umiem tak na dłuższą metę... Głowa do góry, może w końcu się uda?

Boogie woogie Czy związek między dwoma DDA funkcjonuje? Zawsze mnie to zastanawiało, czy to lepiej czy gorzej niż z osobą nie DDA. Teoretycznie DDA powinien dobrze rozumieć to co się w nas dzieje, ale z drugiej strony to chyba podwójna dawka problemów... Jak to jest?

zuza...---->>>>ja uwazam ze to lepiej, łatwiej porozmawiac o tym co nas gryzie, empatia przed wszystkim, jak zwierzasz sie z danej rzeczy to wiesz ze ta osoba cie rozumie i odwrotnie..ta druga osoba wie co chcesz jej przekazac...mialam chlopaka, który mial normalna rodzinę...nie rozumial tego tylko jeszcze mnie dołował bo komentował to nie mając zielonego pojecia o czym mówie. wiec moim zdaniem i w moim przypadku to nie załuje zwiazku z DDA.doskonale sie rozumiemy..czesto nawet bez słow.i to jest w tym wszystkim najpiekniejsze...mamy siebie momi, iz nie mamy lekko w zyciu

a jeszcze jezeli chodzi o ta podwójną dawke problemów to...... zawsze sie znajdzie jakis problem, jak nie zwiazany z alkoholizmem to z czym innym...

Boogie woogie- gratuluję udanego związku :) Nigdy jeszcze nie miałam okazji porozmawiać na żywo z DDA o tym problemie :O chyba pójście w końcu na spotkanie to dobre rozwiązanie, tylko odwagi brak...

zuzia....--->>> obiecałam sobie z przyjaciółką ze pojdziemy po skonczemiu studiów, czyli juz za parę tygodni...na terapie DDA myślę ze jet mi potrzebna...wybadam teren i bardzo bym chciala zeby mój chlopak chodził tam ze mna

Boogie- fajnie, że masz z kim iść, ja się jakoś boję sama, ale jestem już coraz bliżej podjęcia decyzji żeby pójść, bo widzę że nie radzę sobie sama z tym wszystkim...

Gość aaaaaaajaaaaaaaaaaaaa
co oznacza DDA?

Gość Była faceta z DDA
Idźcie na spotkanie... błagam, idźcie... bo możecie spierdolić życie sobie i komuś moj eks nie chodził - chyba doszedł do wniosku, że jest taki silny już któryś miesiac walczę z uczuciem do niego i chce mi się wyć a jemu nie wyszło z kobietą, do której odszedł, i z następna, i z następną - i jest nieszczęśliwy nie wiem, czy obwinia siebie czy kobiety IDŹCIE NA SPOTKANIE i poszukajcie w Internecie... ja kiedyś znalazłam świetny blog kobiety z DDA - bardzo mądre przemyślenia, dojrzałe, głębokie idźcie na spotkanie, ale nie po studiach, tylko W PRZYSZŁYM TYGODNIU a teraz wpiszcie w Google: DDA

Gość Była faceta z DDA
zrozumiecie mechanizmy rządzące Wami...

byla faceta z .......--->>>>>. wiesz jest cos w tym, jestem w kolejnym zwiaku i bardzo chce w nim być....ale dotychczasowe zwiazki trwały czs jakis i zawsze odchodziłam....teraz nie chce odchodzić! czy myślicie ze tym razem tez skonczy sie porażka????????? a co do mechanizmów to mam ich chyba miliony :(