Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość proud and justice

Czy jesteście dumni z bycia Polakami ?

Polecane posty

Gość fd34m857gf3ui
ten cytat swiadczy takze o naszej wierze w stereotypy, niekiedy wiekszej od propagandy katolickiej :P

Gość frees
Nie, nie myle sie.

Gość Maniek z braamy
Ja jestem dumny z tego,ze jestem Polakiem.jestem dumny,bo znam prawdziwa historie mojego narodu,kraju.Nie czytam zydowskiej gazety dla polakow,bo to jest jedna z tych szmir,ktora robi wszystko,zeby w Polsce bylo jak najgorzej.Ta(inne takze media)"gazeta"wylazi ze skory,zeby,obrzydzuc Polakom ich polskosc,historie(wypisujac brednie o naszych najwiekszych postaciach),wszystko,co sie z Polska wiaze.Te dzisiejsze,polskie tylko z nazwy media niszcza swiadomosc narodowa polakow.Ja mam jednak nadzieje wlasnie na obudzenie sie tej swiadomosci.Jestem zdania,ze nie bedzie w Polsce dobrze sie dziac dopoty,dopoki wlasnie ta swiadomosc nie zostanie obudzona.Przytocze,co na temat Zydow powiedzial bardzo znany czlowiek.Dlaczego wlasnie o tym narodzie?O tym juz powie wam ktos o wiele bardziej znany i madry niz ja : "W którym tylko kraju osiedlili sie zydzi, znizyli jego poziom moralny, zburzyli jego standard kupiecki, szydzili z jego religii, podkopywali ja. Stworzyli panstwo w panstwie. Sa oni wampirami - a wampiry nie zyja z wampirów. Nie potrafia oni nigdy zyc i utrzymac sie wsród samych siebie. Utrzymac sie i zyc potrafia tylko wsród chrzescijan i innych narodów, które nie naleza do ich rasy." Benjamin Franklin

tak wieje nuda, ale nie sposob nie zauwazyc tych brzydkich rzeczy w naszym kraju, premier jest kretynem ale nie tylko on caly rzad to oszusci, zlodzieje, klamcy nie maja pojecia o niczym, o prawdziwym zyciu bo kase maja za nic ehh szkoda gadac:O

Gość fd34m857gf3ui
frees-> wg Ciebie statystyczny Polak to pracowity poliglota, inżynier o szerokich horyzontach umyslowych? pewnie jeszcze czyta ksiazki? :D oklamujesz sam siebie :P

Gość niema z czego byc dumnym
widzial ktos jak sie polki za granica zachowuja - wstyd i hanba

Malinowa - na rząd,premiera-kretyna raczej mamy niewielki wplyw/jeszcze/,dlatego uwazam ze nalezy czerpac z przyjemnych stron zycia ile sie da.;-)

Gość Maniek z braamy
fd34m857gf3ui- nie cytuj zydowskiej gazety dla Polakow.

Gość frees
Niedawno skonczylam studia, mam starsza siostre, wiec potrafie ocenic co reprezentuja soba wyksztalceni Polacy, a co np. Wlosi i Francuzi(mieszkalam w tych krajach) Nie oceniam ludzi z marginesu spolecznego tylko ludzi po studiach, ktorzy niby powinni byc "swiatli i postepowi", a sa leniwimy ignorantami. Nie uwazam, ze nasz kraj jest idealny, ale nie powinnismy miec zadnych kompleksow w stosunku do Zachodu.

Gość frees
*leniwymi

Gość fd34m857gf3ui
nie cytuje żydów, bo gardze nimi bardziej niz czarnuchami. Ale trzeba miec dystans do siebie.

Gość solanka
Maniek z braamy za ciebie jest mi wstyd to tobie podobni sprawiaja, ze odechciewa sie byc Polakiem

Malinowa - w W-wie nie ma pracy? Dla Ciebie nie ma?:o Wpadnij do mnie piwo pogadamy... W tej zółtej kurteczce ;-)

Gość solanka
fd34m857gf3ui nie cytuje żydów, bo gardze nimi bardziej niz czarnuchami. i to sprawia, ze odechciewa sie byc Polakiem

niechodzi mi o niemki czy sa grobe czy nie ale one nie ida z pierwszym lepszym do lozka, sam to wiem bo probowalem jedna namowic

Gość nie srajcie juz tak w swoje
fress, mam te same spostrzezenia :) Polacy sie wstydza a nie maja w sumie czego :) narod jak narod , na pewno nie gorszy od innych, dla mnie oczywiscie lepszy :)

Gość Maniek z braamy
Zgadza sie-jak widac np w GB murzyna z biala kobieta-to prawie napewno jest to Polka.To wszystko co piszecie kreci sie wokol dumy narodowej,ktora wlasnie niszcza caly czas glownie zydzi mieszkajacy w Polsce,ale nie tylko.Jest spora grupa glupoli,jakichs komuchow itp,ktorzy robia to samo.Nie jest kwestia przypadku,ze Polacy maja jedna z najnizszych samoocen w europie.Za nami jest juz tylko Rumunia i Albania.Popatrzcie sobie-jak Polak potrafi opluc wlasny rzad przed obcokrajowcem.Slyszeliscie kiedys cos odwrotnego?Albo zeby robil tak jakis powiedzmy Niemiec?

Gość Maniek z braamy
solanka-walnij lbem w sciane--to zobaczysz jak bardzo sie mylisz.Brak slow.Wobec ciebie i twojej glupoty stac mnie tylko na takie slowa.Sorry.

Gość fd34m857gf3ui
z "żydem i czarnuchem" to byla oczywiscie prowkacja, majaca na celu zwrocenie waszej uwagi na inne aspekty, wynikajace z zamknietej budowy zasciankowego umyslu przecietnego polaka :P ps. nie nalezy stawiac znaku rownosci miedzy "po studiach" a "klasa inteligencka", bo to w naszym kraju raczej nieporozumienie...

heh nie mam zoltej kurteczki tylko biala, a ta zolta to bluza, ale ja chcialam w Gdansku zeby po pracy isc na plaze:D i tak pojade najwyzej bede chodzila i szukala moze w innych resteuracjach daja wiecej, tylko w takich dobrych m,nie nie przyjma bo nie jestem po szkole gastronomicznej:)

Jarek - mylisz sie.Obracasz się w zlym towarzystwie.W naszym kregu idzie do łózka tylko z tym co mówi po polsku. :-p

Gość frees
"nie srajcie" wkurza juz mnie to ciagle opluwanie Polski przez Polakow. Polacy wyjezdzaja za granica i zamiast pozytywnie mowic o swoim kraju lub przynajmniej nic nie mowic, to mowia obcokrajowcom jaka to Polska jest beznadziejna. Jak maja nasz szanowac, skoro my sami nie szanujemy swoich korzeni?? To jest jakis fenoment. Kazdy emigrant, nawet z najbiedniejszego kraju nigdy nie bedzie opluwal swojej ojczyzny. Robimy to tylko my Polacy i dopoki bedziemy to dalej robic, nikt nas nie bedzie szanowal.

Gość solanka
walnij sie lbem o sciane? tylko taki masz argument? brawo ten kraj nigdzie nie zajdzie przez takich jak ty wstyd sie przyznac do bycia Polakiem przez takich jak ty

byla niemka z bawarii, jarek wielki plus dla ciebie