Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość proud and justice

Czy jesteście dumni z bycia Polakami ?

Polecane posty

Gość niema z czego byc dumnym
malinowa- chyba wyjezdzasz do niemiec i sama wiesz jak tam jest ha ha ha masz turka czy czarnego

Gość solanka
do frees Polacy maja sie czym chwalic - bo maja piekny kraj, piekna historie i wielu Polakow przynioslo naszemu krajowi chlube ale o terazniejszosci milcze - bo co mam powedziec znajomego 'czarnego' nie zaprosze - bo go opluja znajomego z pejsami nie zaprosze - bo go opluja znajomego niemca nie zaprosze - bo beda patzrec co mu ukrasc rosjanina tez nie - bo to rusek i pewnie komuch rumuna? skad - pewnie zebrak amerykanina? - pewnie gruby i glupi, wazne zeby dolce zostawil

Gość frees
Takie rzeczy dzieja sie w kazdym panstwie. Pare miesiecy temu w Irlandii paru nastolatkow pobilo na smierc dwoch Polakow, dzieci w szkolach sa obrzucane kamieniami, bo sa Polakami. KAZDY kraj ma pewna grupe obywateli, ktorych mozna zaliczyc do marginesu spolecznego i ktora jest odpowiedzialna za takie zachowania, ale jakos nie przeszkadza to tym krajom odczuwac dume ze swojego pochodzenia.

nie ma z czego byc dumny - przestan nie wyjezdzam a pomysl jak we Francji dziewcyny zyja na luzie, burdel przy burdelu, w PL kobiety nie sa az takie glupie:)

Gość Maniek z braamy
solanka--moim argumentem jest dosc dokladna znajomosc historii mojego kraju-Polski,ktora kocham.Z tym jak widac u ciebie nie jest najlepiej,a ja tobie nie bede tlumaczyl calej tej wlasnie historii.Moje zdanie opieram wlasnie na tym,czyli na faktach historycznych.Nie jestem rasista i nie mam nic do zadnego narodu.To co pisze=to fakty.Zaden inny kraj,w tym glownie wlasnie Zydzi,nie pozwoli sobie na to,zeby w ich Knesecie znalazl sie jakikolwiek obcokrajowiec,a juz w szczegolnosci Polak.Sprawdz to-czy mowie nieprawde.Oni sami bedac ksenofobami ,majac inne wady-innych o nie oskarzaja.W tym takze o antysemityzm.Sami sa antypolonusami. Dlatego to pisze.

Gość nie srajcie juz tak w swoje
sami jestesmy winni temu, ze nas zle traktuja za granica :( zrozumcie wreszcie, ze inne narody nie sa lepsze, tylko same siebie lepiej cenia i to wszystko :( jeszcze jedno, smutne jest, ze Polak za granica nie zawsze pomaga drugiemu a raczej okaze sie nieprzychylny. Sama to odczulam na swojej skorze i to w Niemczech :(

Gość solanka
Maniek słońce - mam 30 lat jestem po historii na UJ pogarulowac argumentow: walnij sie o sciane oraz kocham kraj bardziej niz ty i wiem wiecej niz ty nie zmieniam zdania przynosisz mi wstyd - jako polce

Gość Maniek z braamy
Mam uraz do innych nacji od kiedy studenci z Pakistanu zrobili mi z dupy jesień średniowiecza:O

Gość solanka
i tak jak ktos napisal: sami jestesmy winni temu, ze nas zle traktuja za granica sianie nienawisci jeszcze niczego dobrego nie przynioslo

Solanka maracje.Nienawiśc to wstep do wojny. Chyba nieuniknionej niestety w ciągu najbliższych 10-20 lat.

u mnie na obiadek dzis: Piersi z indyka w ciescie ziemniaki a/la talarki sałatka z pomidorów truskawkowych :D

Gość Polska piękne karty historii
rozpocznijmy tylko najnowszą historię , rok 1968 , tysiące Polaków wyjechało z Polski choć z Żydami mieli tyle wspólnego co końska duupa z batem, rok 1982 gen Jaruzelski dał popis i znów tysiące wyjechało, rok 1990 banda polskich złodziei nawet w parlamencie uchwaliła sobie jak Polaków kopać w duupę bo się troche władzy ma. W sumie w roku 1982 zostałem w Polsce i była to najgorsza decyzja w moim życiu.......

ja tez zostałem w 80tych latach w Polsce. podczas gdy moi znajomi wyjrezdzali z biletem w jedną strone. choc wiem , że miodu nie ma [ a gdzie jest?] to byla to moja najlepsza decyzja w zyciu. nie żaluje!a wrecz sie pokazało , że jestem szczesliwym mieszkancem u siebie. choc wielu rzeczy nie mam to jednak mam to co chce i na co zasluzylem. czego i Wam życzę!