Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sloneczko463

pończochy na ślub

Polecane posty

Ja też chciałam pończochy na pasie, ale niestety raczej nie ma opcji żeby nie odznaczały się pod gładką, atłasową sukienką, więc będą samonośne. Sprzedawczyni wyszukała mi takie z płaskim wzorkiem na górze, tyle się odznacza co na wzorzystych rajstopach, więc jestem bardzo zadowolona :) Mam pończochy firmy Fiore, jeśli komuś coś to mówi, na firmach się nie znam bo wcześniej taką bieliznę miałam na sobie raz w życiu, na studniówce. Ostatnio mocno przytyłam, uda mam, trzeba przyznać, nieciekawe, ale pończochy leżą świetnie. Co do butów, ja akurat byłam pewna że chcę zabudowane czółenka, podobają mi się też takie z małym wycięciem ale to niestety nie na moje palce. Sandałki pasują na pewno do pewnych sukienek, ale do nich trzeba już bez rajstop, bo jak dla mnie źle wyglądają wystające z sandałków palce w rajstopach. Sama też jakoś nigdy (no, prawie) nie chodziłam z gołymi nogami, z tym że nie znoszę lycry i zawsze kupuję takie \"jednorazówki\" z jak najmniejszą jej zawartością.

Gość a ja mam głupie pytanie o
kolor. mają być naturalne czy białe? bo widziałam czasem białe na zdjęciach i zwątpiłam. oczywiście suknia biała. ale biale rajstopy/pończochy to mi sie z komunia kojarza....

Gość a co powiecie
w temacie: świadkowa, wesele latem, delikatna, koktajlowa sukienka, sandałki i....no właśnie?? Przecież rajstop nie założę! A gołe nogi podobno nieelegancko... No więc jak w końcu...?? Poradźcie!

Gość Nodesha
Ja jeszcze nie zdecydowałam ale zdrowy rozsądek podpowiada mi żeby nie zakładać rajstop ani pończoch. Moja suknia jest w stylu elżbietańskim, ma duzo koronki, zdobień, buty mają odkrytą piętę i 2 palce ale za to mają wielką kokardę tuż nad nimi z dużymi kamieniami na środku kokardy. Wkładając pończochę palce i cały ciężar stopy leci do przodu i .. nie chciałabym po godzinie zakładać plastów lub zmieniać butów na japonki .. Nie ważne jakie są przesądy, trzeba robić tak żeby na własnym ślubie czuć się dobrze i piękną dla siebie. A butów spod sukni i tak nie widać, u mnie będzie kokarda hehe ;)) Dziewczyny róbcie tak żeby Wam było dobrze :))

Gość wg mnie łatwo jest podjac
decyzje: przymierzyć kieckę z rajstopami czy ponczochami i bez. i zobaczycz czy rzeczywiscie jest tak nieelegancko. do letniej sukienki rzeczywiscie cos na nogach moze wygladac komicznie, a nie kazde nogi wygladaja oblesnie bez rajstop :)

Gość Zielona uliczka
Dziewczyny - ja mam majteczki z doczepionymi podwiązkami -nie trzeba używać paska - super luz i wygoda !!!!

Mnie ten temat nie dotyczy,ale przypomnial mi sie niedawny slub Kozuchowskiej,ktora miala buty typu peep toe i wygladala bardzo elegancko.

Gość hahaha24
Uważaj ,żeby ci te majteczki z paskami nie zjechały razem z pończochami

Jak czytam te wypowiedzi niektóre to tylko można ręcę załamać ;) Od kiedy brak rajstop czy pończoch jest nieeleganckie??? Jeśli aż tak mamy dyskutować to może w ogóle nie powinno się szyć sukien z gorsetami gdzie cycki są prawie na wierzchu?? Ja również mam ślub w sierpniu i nie wyobrażam sobie założyć rajstopy czy pończochy, już wystarczy że suknia ma kilka warstw wiec dodatkowe ubranie ogrzewające odpada. Do tego będę miała buty z odkrytymi palcami - no sandałki to może rzeczywiście nie bardzo pasują, ale odkryte palce myślę że bardzo ładnie. Dla porównania zobaczcie sobie zdjęcia ze ślubu Kożuchowskiej - miała piękne buty właśnie z odkrytymi palcami - ja nie uważam że wyglądało to nieelegancko.