Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość TOZ

Wszyscy miłośnicy zwierząt

Polecane posty

Gość ta najgorsza..
a ja kiedys w Krakowie zostałam poproszona przez przedstawicieli Gai o złożenie podpisu -chyba na konie- już nie pamietam. oczywiscie chciałam złozyc podpis pod petycją, sama je kiedys zbierałam, juz miałam podpisac gdy nagle chłopak który mnie poprosił, powiedział"ale trzeba byc wegetarianinem". spytałam czy bez tego nie przyjma mojego podpisu i powiedział ze nie :) no to nie.

Gość ja akurat mięsa nie jadam
I nie mam zamiaru nikomu wypominać tego co je i w co się ubiera. Ważne jest aby pomagać kiedy się da i nie rozumiem też podejścia takich walniętych wegetarian jak ci z historii wyżej opisanej.

Gość chore
ja jestem weganką ale to z tymi podpisami chore :O z drugiej jednak strony miało swój sens i duże znaczenie.

Gość niektórzy kochają
zwierzęta aż obsesyjnie i wcale mnie to nie dziwi. boli ich skala okrucieństwa i nie mogą tego znieść. nie radzą sobie z tym, wczuwają się w cierpienie i męki zwierząt - sama często tak mam.

Gość jest tyle stron internetowych
warto zacząć od zapisania się do jakiejś grupy pomocy zwierzętom i zarejestrowania na jakimś dobrym, znaczącym forum, na którym ludzie działają czynnie każdego dnia. polecam serdecznie. moje życie zmieniło się od czasu kiedy wzięłam na DT małe kotki i zaczęłam pomagać!! wszystko się odmieniło. zwierzęta zmieniają nasz świat, nasz światopogląd!!

Jeszcze 2 lata temu pisałam na tej oto kafeterii jak mi źle jak niedobrze jakie moje życie jest nudne puste jak to mi czas i wszystkie przyjemności wokół między palcami uciekają... znajomy mi doradził \'znajdź przyjaciela\'. a ja mówię a skąd? przyjaciół nie ma się ot tak! zaczęłam pomagać zwierzętom. moje dni nabrały kolorowych baw i niesamowitego tempa. odżyłam. zaczęłam się uśmiechać. udzielałam się jako wolontariuszka. każdy dzień był niepowtarzalny i niesamowity a ja coraz bardziej poświęcałam się temu co robię. ani się obróciłam a z szarej ponurej kobiety zrobiła się pogodna wesoła dziewczyna. Potem po kolei - kosmetyki nietestowane, 3 razy podchodziłam do diety wegańskiej i za czwartym razem już nie wróciłam do starych nawyków żywieniowych (zaznaczę fakt, że schudłam 27 kilo!!!!!!) Obecnie mam 2 psy i kota i jestem szczęśliwa i czuję się genialnie!!!

Gość NIE JEM PRZYJACIÓŁ
Ja miałam bardzo podobnie :D Tylko od zawsze nie wyobrażałam sobie szczęścia bez zwierząt. Co powiecie na DS - dwa akwaria z rybami, dwa psy, dziesięć świnek morskich, pięć kotów i kanarka?? :D:D I każde z nich przybyło do mnie z laboratorium , schroniska , ulicy - wszystkie były głodzone, męczone, bite, lub/i niechciane. Teraz nie mam lepszych przyjaciół niż one, nigdy nie miałam i mieć nie będę :) Ale i tak naszego wspólnego życia słowami tu opisać się nie da. Po prostu ja nie wiem co bym bez nich zrobiła... kim bym była... czy w ogóle jeszcze bym żyła. Bez nich nie ma życia. Bez nich jest nuda , bezsens , pustka (...) Ale i tak jeszcze wiele marzeń związanych ze zwierzętami jest niespełnionych. Może kiedyś... :(

Gość kto przyjmnie świnkę na dom
tymczasowy? łodź / poznań czy są zainteresowani?

Gość MISKA WODY POTRZEBNA OD ZARAZ

Mnie najbardziej przeraża fakt, że w internautach moc...A nie kiwną palcem co zresztą widać w przypadkach jak ten , kiedy potrzebna jest pomoc, wsparcie i miłość, a wszyscy mają to w głębokim poważaniu. Do czasu kiedy sami będą w opałach wzywać pomocy, a reszta ich zleje.

Gość kto przyjmnie świnkę na dom
jeśli nikt nie pomoże świnki zostaną zabite. brakuje miejsc i chętnych na adopcję!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

pomożecie? . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . pomożemy!!!! . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Polska mentalność... . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . :(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:( Ważne , że wy macie się dobrze 😠

Melduję się jako oficjalny miłośnik czworonożnych włochaczy i tych mniej włochatych stworzonek również :classic_cool: I swym silnym ramieniem będę podnosił topik w górę. Dołączam się również do wszelkich ruchów , których objawy zapewne przejawią się wkrótce na tym temacie. Los zwierząt nie jest mi bowiem obojętny :classic_cool:

Gość tylko że kafe zeszło na psy
i tu każdego interesuje tylko własny tyłek :(

Kafeteria jako miejsce wszelakich ruchów ku poprawie bytu czworonożnych jest dobre ale ludzie nie - fakt.

Gość Ryczałam jak
zobaczyłam śmierc łosia tak nieporzebną i bolesną 😭 biedne bezbronne niewinne zwierzę a ten cep, gnój (inaczej nazwać się takiego chama nie da), co do niego strzelał to jakiś psychopata i oczywiście kary nie poniesie! mógł zabić przechodnia! :( tak sie dzieje właśnie! do czego dążymy? jesteśmy jednym narodem i zamiast wszyscy się zebrać to my podzieleni między sobą jeszcze na siebie warczymy i puszczamy teksty w stylu 'ludzie potrzebują pomocy a wy głupimi zwierzetami sie martwicie' - żenua jak dla mnie. tekst typowo swiadczący o marginesie naszego narodu, który jest bierny i zawsze będzie i szerzy takie hasełka bo na nic innego go nie stać. paranoja ! dzisiejsze realia to jakiś cholerny koszmar! dlaczego nie chcemy tego zmienić? dlaczego wolimy gadać, że nasz udział i tak nie zbawi Ziemi? Bo wygodniej? (świetny topik!!!!) pozdrawiam, Marta

Gość niedźwiadek kolejny przykład
na to w co brniemy. podobna historia, żałosny finał, wniosków dla władz zero, społeczeństwo nadal bierne. oto co mamy.

Pewnie zarzucicie mi upierdliwość, ale czy wszystkie tematy dotyczące zwierząt wszelakich na tym forum, czytacie ??? Odnoszę wrażenie, że nie.Tyle jest zakładanych topików, a tu następne, zlitujcie się, nie dam rady wszystkiego czytać ( żart).

Gość sprawiedliwa i zła
zapewne wiele jest powodów. na przykład taki , że wczoraj został wykasowany topik dotyczący adopcji świnek morskich , które były nękane, niechciane, świnek które zostały wywalczone i przyjechały z laboratorium po sadystycznych doświadczeniach dostały druga szansę , czekały na nowy domek. A pierdolona pani cenzor wzięła i pokasowała "bo tak". A dziś już ktoś się o ten temat pytał bo był zainteresowany i może dzięki temu jakiś prosiak znalazł by kochającego opiekuna to nie bo wykasowano. łapy opadają z szelestem, dajcie spokój , to się nazywa idiotyzm połączony z debilizmem. cepem trzeba być normalnie skończonym śmieciem!

polecam dogomanię - psy do adopcji!!!! tyle nieszczęść czeka na lepsze dni :(