Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość allala

przytylam duzo w ciazy czy karmienie piersia odchudza?

Polecane posty

Gość allala

podobno tak czy ktoras moze to potwierdzic

ja niestety nie potwierdzam... ja tez duzo przytylam i karmie piersia juz prawie 2 miesiace i nic nie spada z wagi...

hej, nie potwierdzam. Nie chudłam podczas karmienia :)

Chudnie sie chocby dlatego ze nie je sie wszystkiego min.lodow:p ;)

a ile ci wskoczylo? bo moim zdaniem odchudza z tym ze pewnie tez zalezy ile ci zostalo po porodzie. ja karmilam prawie dwa lata i po skonczeniu karmienia bylam chudsza niz przed ciaza .ale sporo powinnas stracic tylko ze postaraj sie troche pokarmic.

Ja karmiłam około 1,5 roku i nie schudłam.Dopiero po odstawieniu cycka zrobiłam max głodówke z ćwiczeniami i udało sie :)

pewnie troche tez zalezy ile sie je jak sie karmi. niby duzo rzeczy nie wolno jesc ale mozna sie zapychac kajzerkami makaronami itd. ja jadlam nieduzo boi nie bylo kiedy. poza tym stres zmeczenie i nie przespane noce tez swoje robia no i oczywiscie obowiazkowa przynajmniej godzina spaceru dziennie.

Gość ALLALA
JA PRZYTYLAM 23KG

Moim zdaniem karmienie piersią = ładna sylwetka to jak dla mnie mit który dawno powinien pójśc do lamusa :D W każdym razie widze po kobietach z mojego otoczenia.Karmią tyle mieisęcy a waga jak byla duża tak jest :) Napewno odchudza dobrze dobrana dieta dla mamy karmiącej i sport :)

mantodea- żyjesz:) może to i racj , ze przedewszystkim rgorystyczn diet pomaga chudnąć przy karmieniu- mm kleżankę która karmiąc je wszystko i niestety tk jak przed ciążą był bardzo szczupła tak teraz jest mocno przy sobie i zostało jej już tak po 1 ciąży a dzieck ma 4 lata radzę nie czekac na cud tylko wziąść sprawy w swoje ręce - dietka ćwiczenia , masaże

Do produkcji pokarmu potrzeba sporo kalorii, więc owszem, chudnie się. Pod warunkiem że będziesz jeść NORMALNIE, nie można się objadać. Ja po drugiej ciąży schudłam całe przytyte 30 kilo, bez diet i ćwiczeń, karmiąc piersią. W niecałe 2 lata. Przy trzecim dziecku już nie było tak różowo, bo siedziałam w domu, mniej się ruszałam. Tym niemniej, karmiąc piersią, po roku zgubiłam cały nadprogramowy tłuszczyk (przytyłam tylko 12 kilo, nie licząc dziecka, ważyłam się kilka dni po porodzie). Troszkę pomogła mi dieta, bo kompletnie odstawiłam cukier.

Gość Olka 30
A ja Potwierdzam, karmiłam piersią i tylko piersią przez 6 m-cy. Do porodu szłam w sukience rozmiar 42 a na chrzcinach 3 m-ce później miałam kostium 36! zaznaczam że nie jadłam żadnych słodyczy i oczywiście chleba , którego nie powinno się jeść w czasie karmienia! Mam nadzieję że to się sprawdzi w następnej ciąży

Gość gość
w ciazy przytyłam 15 kg a juz 1,5 mca po porodzie nie mam zadnego kg ciazowego ;) a karmie piersia :)

Gość 30latkaa
potwierdzam... jak karmiłam piersią waga super spadała i w rezultacie byłam chudsza niż przed ciążą... jak przestałam karmić piersią to się po kilku miesiącach zdziwiłam że w spodnie nie wchodzę... a odżywiałam się tak samo bez żadnych szaleństw...

Gość gość
Przytyłam 25kg po cc zostało 15kg na plusie, nie schudłam ani grama karmiąc 6 miesięcy ale to dlatego że jadłam dużo ciągle miałam na coś ochotę no i ruchu też mało jakiś tam spacer z dzieckiem i tyle co w domu do ogarnięcia. Jak jesz zdrowo i ograniczasz się przy karmieniu to schudniesz a tak jak wpierdzielasz wszystko i kalorycznie to nawet nie ma szans karmiąc. Jak zakończyłam karmienie wzięłam się za siebie i przestałam tyle jeść od razu schudłam :)

Gość gość
Aha i jak dziecku nic nie jest można jeść wszystko karmiąc!!!! ja jadłam frytki pizze i inne syfy dużo chleba smażone a małemu nic się nie działo. Jakbym miała jeść jak tu niektóre radzą na parze tego tamtego nie to bym się pochorowała raczej.

Gość gość
Ja schudlam 10-12kg przy karmieniu piersia przez okres pol roku. Jednak uwazalam na początku co jem do 4 mca... Pozniej pozwolilam sobie na więcej, spacerki i waga sama poleciala. Zaznaczam, ze lubie jesc i cale zycie probowalam sie odchudzac... Ale bez skutku. Teraz zaczynam biegac, spacery, gotowane jedzonko, mniej slodyczy... Moze uda się wiecej schudnac

Gość gość
Potwierdzam. Przytulam 17 kg. Po 4 miesiącach schudłam 13 kg, ale dopiero po 9 tygodniach karmienia zaczęłam spadać z wagi. Po roku karmienia ważyłam 58 kg. Przed ciążą 61 kg.

Gość gość
Kp ulatwia chudniecie. Aby wyprodukowac mleko organizm zuzywa dodatkowe 500 kcal. Wiedzac zdrowo powoli sie chudnie.

Gość Minionek95
Ja pierwszego syna urodziłam w wieku 17 lat karmiłam go piersią tylko przez pierwsze 2 miesiące a potem przestawiłam się na butelkę ponieważ chodziłam do szkoły . Po ciąży byłam piękna i szczuplutka ale nie wiem z kąt bardzo szybko przytyłam 15 kg i nie brałam żadnych tabletek antykoncepcyjnych teraz jestem w drugiej ciąży moja koleżanka mówiła mi że bardzo dużo przytyła w ciąży i dzięki karmieniu piersią schudła i to sporo bo w samym pierwszym miesiącu 16 kg mam nadzieje że po drugim dziecku uda mi się schudnąć do wagi z przed ciąży , mam 20 lat przez swoją wagę wyglądam bardzo poważnie szlak mnie trafia jak widzę mamuśki w moim wieku z brzuchem na wierzchu który są idealnie płaski jedzą co chcą a wyglądają jak modelki :P mam nadzieje że wszystkie schudniemy trzymam kciuki za was dziewczynki :)