Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość madzia2254

wpadki nastolatek

Polecane posty

Gość madzia2254

co byście zrobiły,będąc na miejscu nastolatki(14-17),która wpadła...i jest w ciąży..?

po pierwsze strzeliłabym sobie w łeb a po drugie w tym wieku nie uprawialam sexu :p

Gość tak tylko
14-17-latki też kobity! ja bym urodziła na bank!!!!!!-dzieci to szczęście a nie KONIEC śWIATA!

Ja tez bym sobie strzelila w leb potem podcielabym sobie zyly potem skoczylabym z 10 pietra a na koniec powiesilabym sie:p;) a tak na serio urodzilabym dziecko a w razie gdybym nie mogla liczyc na pomoc bliskich oddalabym malucha do adopcji.

14-17 latki owszem kobiety ale mimo wszystko jak dla mnie dzieci. Co bym zrobiła??? Ryczałabym pewnie przez kilkanaście tygodni. Dziecko jest szczęściem ale nie w tym wieku :)Dużo zależy jaka pomoc bym dostała od członków rodziny :)

no to ja wolałabym sobie strzelic w łeb niz oddac dziecko do adopcji,nie wyobrazam sobie siebie w ciazy w tym wieku.i tyle.i nie lubie liczyc na czyjas pomoc,lubie radzic sobie sama,a potem miec z tego satysfakcje.

Gość ale czy ty chcesz wszystkich
ja urodziłam w wieku 17 lat i przeżyłam, nie ma co gdybać co by było gdyby. Ja nie wiem co bym robiła dziś, gdybym wtedy nie wpadła i nie mam co się zastanawiać bo stało się inaczej a było to - prawie12 lat temu.

Gość jesli bym sie zdecydowala
urodzic dziecko to napewno nie po to by oddac je do adopcji...

Gość tak tylko
WYRODNE MATKI:p

Po pierwsze w takim wieku nie uprawiałabym sexu bo to gówniarstwo po drugie nie zaszłabym w ciążę - patrz punkt pierwszy dalczego.

Gość tak tylko
JAK KTOS CZASEM WALNIE TEMATEM TO SIE POCHLASTAC!!!!!!!!!!!!!!!!

madzia2254 ----czy Ty jesteś w ciązy???? bo to dziś Twój 3 bodajże temat o tej samej tematyce :D

Gość madzia2254
a gdybyście wy były matką takiej nastolatki?to co wtedy?

A ja mam 18 lat jestem w 8 miesiacu wpadlam z chloapkiem z ktorym jestm od 4 jestesmy odpowiedzialni i juz bardzo kochamy swoja kruszynke i zapewnimy jej byt i tego jestem pewna Nie szczelilabym sobie w leb i nie jestem wyrodna matka Niektorych opinie sa chore Bo czesto sie widzi kobiete niby dojrzala z brzuchem ,paierosem w ustach i z piwem w rece Ja bron Boze nie namawiam nastolatki do zachodzenia w ciaze bo wiadomo nie jest latwo ani dla tej nastolatki ani dla rodzicow ale boszee te kometarze wyrodna matka albo gowniary nie wiedza nic o zyciu zostawcie dla siebie Bo nie jedna nastolatka okazala sie dojzalsza emocjonalnie niz kobiety ktore w akcie urodzenia maja wpisany tzw odpowiedni wiek

Gość 14-17 latki to jeszcze dzieci
więc co tu duzo mówic.

Gość jaka ty dorosła i odpowiedzial
odpowiedzialna, zdumiewające. Ciekawe co powiesz dziecku, gdy chłopak odejdzie od Ciebie za 3 lata.

Gość kaszka ryżowa z dodatkiem sera
dziecko to szczęście a nie koniec świata? chyba koniec świata dla matki takiej nastoletniej dupodajki. To matka musi utrzymywac dupodajkę i jej dziecko, czyli babcia wszystko ma na głowie. Nastolatka nie ma męza, pracy, szkoły, mieszkania i mówisz ze dziecko to szczęscie?zalezy dla kogo.Bo dla mnie w tym wieku to własnie koniec szczęścia.

Gość Hajleselasi
Moja mama stałaby się w sensie prawnym opiekunem dziecka, do czasu uzyskania mojej pełnoletności. Za wszelką cenę chcialabym skonczyc szkołę , zeby dziecko nie wstydziło sie matki

Uwazacie ze kazda nastolatka ktora wpadla to dupodajka??To gratuluje wiedzy ja skonczylam mature jestem po slubie a z moim mezem przed slubem chodzilismy 4 lata jest wspanialyi jestem pewna ze niema ochoty odemnie odchodzic!!A nawet jesli to co tylko od nastolatek odchodza mezowie Stuknijcie sie w glowe!!Ciekawe czy bedziecie takie madre jesli np wasze dzieci by wpadly ,czy tez corke nazwalybyscie dupodajka Ja wiem ze zapewnie dziecku przyszlosc i bede starala sie byc dobra matka a wasze wypowiedzi sa godne pozalowania !

czarnulka1906 jak się kończy maturę? :O I takie smarkule mają później nauczyć czegoś swoje dziecko :O Na wszystko w życiu jest pora, na naukę, na zabawę, na pierwsze sympatie... Tylko trzeba wiedzieć, że w wieku 14, 15 czy więcej lat to niewinne znajomości nie kończące się w łóżku Później taka małolata przychodzi do rodziców i oni muszą utrzymywać bądź wręcz wychowywać wnuka bo rodzice to jeszcze gówniarze

A pozatym kazdy moze miec wlasna opinie Ciekawa jestem czy jakbyscie zobaczyly matke ktora ma wspanialego meza dziecko w wieku przedszkolnym i dobrze jej sie powodzi to co bys cie powiedzialy Pewnie ze kobitka ma szczescie i nawet nie przypuszczalybyscie ze urodzila dziecko jak byla nastolatka Odpowiedzialne i madre kobiety to takie ktore sa wyrozumiale potrafia znalez zawsze poytywna strone danej sprawy a nie najezdzajace na dziewczyny ktore i tak maja kociol w glowie Ok zle zrobila ale dlaczego oceniacie odrazu ja nie pomyslalyscie ze wasi kochani synowie tez uprawiaja sex z taka nastolatka i przez mysl im nie przejdzie ze moga byc tatusiami !!Takiej nastolatce nalezy pomuc zeby mogla wychowadz dziecko w odpowiednich warunkach a nie odrazu zzucac ja na margines spoleczny Wiadomo nie chodzi o to zeby maloletnie dziewczyny zostawaly matkami ale zeby odrazu przekreslac czlowieka ??Dla mnie to chore i tyle mam do powodzenia A za kometarze typu dupodajka i ze chlopak mnie zostawi bardzo dziekuje Naszczescie ja wiem ile radosci w zyciu mnie spotkalo jak dobrego mam meza i jak wspanialych bliskich wiec wasze docinki mi wisza:)Pozdrawiam:D

Dobra macie wlasne zdanie i koniec Moim zdaniem trzeba pierw poznac sytuacje osoby osobe a potem mozna sie wypowiadac Mam nadzieje ze mlode dziewczyny ktore sie podjely tak trudego zadania sprostaja mu i nie przygnebia ich wasze komenatrze:)

Chinka - z wielkim szacunkiem ale moja mama mnie urodziła jeszcze przed maturą, fakt było to 25 lat temu i były inne czasy bo mniejsze przyzwolenie społeczne na ciąże młodych dziewczyn, wyszła za mąż przed porodem i co??? Są z moim tatą prawie 26 lat po ślubie - (a miał 20 lat wtedy więc tez był młody) - wychowali mnie na rezolutną, zaradną i odpowiedzialną dziewczynę. Mama potem skończyła studia, ja też - porządne studia, teraz idę na następne, nigdy mi niczego nie brakowało, wręcz przeciwnie, rodzice wpoili mi najważniejsze rzeczy, zasady których się trzymam, stworzyli mi cudowne warunki choć niewiele mieli wtedy na początku, rosnąc obserwowałam jak sami do wszystkiego dochodzili i nauczyłam się szacunku do pracy, ludzi i pieniędzy. Uważam że wszystkie najlepesze cechy zawdzięczam im i tylko im!!! co z tego że mieli po 18 i 20 lat??? Wiek tu nie gra roli!!!!!!!!!!!! Dlatego życzę autorce topiku powodzenia, oby Twoje dziecko za ćwierć wieku miało takie same powody do dumy ze swoich rodziców jak ja mam :)

rzeczywiscie w takim wieku to nawet seksu w glowie nie powinno byc, no ale jak juz sie stalo to trudno, bo czemu dziecko ma na tym ucierpiec.. seks=dziecko=odpowiedzialnosc jezeli juz bierzemy sie za seks to miejmy ta swiadomosc ze mozemy zalapac tzw wpadke, na to trzeba byc przygotowanym. Ja np jestem i nie przejmuje sie czy wpadne czy nie, w koncu zdecydowalam sie na taki krok bedac z facetem ponad rok i nie byloby to dla mnie tragedią gdybym zaszla w ciaze.

potworku a po co czepiac sie bledow skoro pisze sie na klawiaturce, stukanie paluszkami o klawiature moze prowadzic do roznych bledow np gubienia liter i to nie ma nic wspolnego z tym jak piszemy w zyciu codziennym

Broneczka25 dzieki wielkie ciesze sie ze sa takie osoby jak Ty Jak widac da sie :) autorce pod wpisem Broneczki25 przyznaje razcje ja wcale nie twierdze ze sex w tym wieku powinien byc bo nie powinien no ale jest!!I Tego sie nie zmieni ja np zaczelam chodzic z chlopakiem jak mialam nie cale 15 lat brakowalo mi 2 tyg dokladnie oddalam mu sie majac 17 teraz za 2 tyg koncze 19 i jakos nie wyobrazam sobie w tak dlugoletnim zwiazku calkowitej abstynencji sexualnej Moze powiecie ze jestem pusta itp ,ale szczeze watpie czy wy bylyscie takie swiete!No wiec dlatego nie rozumie bez podstawnego negatywnego najzezdzania na nas